G4Media.ro

Firmele de contabilitate din SUA se îndreaptă spre India pentru a recruta…

Sursa foto: Pixabay

Firmele de contabilitate din SUA se îndreaptă spre India pentru a recruta angajaţii de care au nevoie, în contextul în care se confruntă cu un deficit semnificativ de contabili autorizați

Mai multe firme de contabilitate din SUA, inclusiv RSM US, Moss Adams, Sikich şi CohnReznick, au început să îşi extindă operaţiunile din India, în ideea de a acoperi un grav deficit de contabili cu care se confruntă în ţară, transmite agenția de știri Reuters, citată de Agerpres.

Explozia recrutărilor a dus la creşterea înscrierilor la cursurile de contabilitate din India şi ar putea face din a treia economie asiatică un hub pentru contabili, la fel cum s-a întâmplat în anii 90 cu boom-ul activităţilor de outsourcing care a revoluţionat industria de IT din India.

„Acesta ar putea fi un moment de cotitură pentru firmele de contabilitate din India. În prezent, SUA se confruntă cu un deficit semnificativ de contabili autorizaţi, o tendinţă care se va intensifica în următorii ani”, spune Balaji Iyer, partener la Moss Adams India.

Aproximativ 1,78 milioane de persoane lucrau ca şi contabili în SUA în anul 2014, cu aproape 10% mai puţini decât în 2019, potrivit statisticilor oficiale, şi mulţi contabili cu experienţă ies la pensie fără un înlocuitor calificat.

Institutul american al contabililor autorizaţi (AICPA), organismul care organizează examenele şi stabileşte standardele profesionale, admite că există „o problemă cu privire la rezervorul de talente”, în condiţiile în care anul trecut a comandat un studiu independent. Aproximativ jumătate din membri AICPA au o vârstă de peste 50 de ani.

„Lipsa de contabili este resimţită în mod acut pe piaţă”, este concluzia la care a ajuns studiul efectuat de National Talent Advisory Group, adăugând că mai multe firme, inclusiv producătorul de jucării Mattel, au fost nevoită să amâne publicarea rapoartelor anuale din cauza lipsei de contabili.

Contabilitatea, o profesie renumită pentru programul îndelungat de lucru şi salariile mai mici decât alte slujbe din finanţe, precum şi cerinţa unui al cincilea an universitar pentru licenţa în contabilitate, a devenit un domeniu nepopular în rândul tinerilor. „Mai puţini studenţi termină contabilitatea, parţial pentru că acest domeniu este văzut ca mai puţin stimulant decât tehnologia sau finanţele, iar automatizarea a creat noi incertitudini”, spune Rebecca Hann, decan la Universitatea din Maryland.

Compania RSM US îşi propune să îşi dubleze echipa din India până la 5.000 de angajaţi în 2027, au declarat pentru Reuters oficialii firmei americane.

La rândul său, firma Sikich vrea să crească angajările în India pentru a ocupa locurile de muncă vacante în domeniile contabili şi auditori, precum şi specialişti în tehnologie care să îi susţină eforturile în domeniile automatizare şi AI. În prezent această firmă are o echipă de 200 de specialişti în India, echivalentul a 10% din forţa sa de muncă globală.

Rivalii mai mari Deloitte, EY, KPMG şi PwC, sau cele patru mari firme de contabilitate, aveau în 2024 o forţă de muncă combinată de 140.000-160.000 de persoane la centrele lor din India, potrivit firmei de consultanţă UnearthInsight.

Faptul că firmele de contabilitate se îndreaptă spre India pentru a recruta angajaţii de care au nevoie este un fenomen similar cu ce s-a întâmplat în sectorul de tehnologie în ultimele două decenii, când companii globale, inclusiv Walmart, Microsoft şi JPMorgan Chase, au înfiinţat birouri în India pentru a recruta ingineri din ţara asiatică.

Unele firme de contabilitate sunt atât de disperate să îşi acopere deficitul de personal încât au început să facă angajări direct din campusurile universitare din India şi chiar se ofere să sponsorizeze cursurile de contabilitate pentru tinerii lor angajaţi.

„Primele au fost marile firme de contabilitate. Acum chiar şi firme de talie medie precum EisnerAmper şi BDO au început să facă angajări de la noi”, spune Biju Toms, director de departament la Christ University din Bengaluru. Asta a dus la creşterea cererii pentru cursuri de specialitate precum finanţe internaţionale, pentru care au fost 3.000 de candidaţi pentru 120 de locuri. „La fel ca şi outsourcing-ul din tehnologie, contabilitatea este noul domeniu care face progrese”, a spus Toms.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.