G4Media.ro

Fitch a confirmat la „BBB minus” ratingurile pentru datoria pe termen lung…

Sursa foto: Pixabay

Fitch a confirmat la „BBB minus” ratingurile pentru datoria pe termen lung a municipiilor Brașov, Oradea și Buzău şi a îmbunătăţit perspectiva de la negativă la stabilă

Fitch Ratings a confirmat vineri, la „BBB minus”, ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală ale municipiilor Braşov, Oradea şi Buzău şi a îmbunătăţit perspectiva de la negativă la stabilă, informează un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, citat de Agerpres.

Decizia vine după ce, luna trecută, Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă.

În privinţa Braşovului, confirmarea ratingurilor reflectă opinia Fitch că performanţa operaţională şi nivelul datoriei vor rămâne în linie cu a altor oraşe care beneficiază de un calificativ ”BBB minus” pe termen mediu, în pofida presiunilor asupra bugetului oraşului, de pe urma majorărilor de preţuri şi a efectelor negative macroeconomice cauzate de războiul din Ucraina.

Fitch evaluează profilul individual de creditare (SCP) al Braşovului la „bbb plus”, reflectând o combinaţie între profilul de risc de „nivel scăzut mediu” şi o evaluare a sustenabilităţii datoriei la „aa”, ratingurile oraşului fiind limitate de cele ale României.

Situat în centrul României, Braşovul este al şaptelea mare oraş din România, având 290.000 locuitori.

În cazul municipiului Oradea, Fitch a revizuit profilul individual de creditare (SCP) de la „bbb plus” la „a minus”, reflectând performanţa operaţională solidă, în pofida presiunilor asupra bugetului oraşului, de pe urma majorărilor de preţuri şi a efectelor negative macroeconomice cauzate de războiul din Ucraina. Ratingurile oraşului sunt limitate de cele ale României.

Oradea (cu aproximativ 221.000 de locuitori) este capitala judeţului Bihor, din nord-vestul României. Economia oraşului este diversificată şi mai puţin dependentă de ciclul economic decât alte oraşe industrializate.

În cazul municipiului Buzău, confirmarea ratingurilor reflectă opinia Fitch că performanţa operaţională şi nivelul datoriei vor rămâne în linie cu a altor oraşe care beneficiază de un calificativ ”BBB minus” pe termen mediu, în pofida presiunilor asupra bugetului oraşului, de pe urma majorărilor de preţuri şi a efectelor negative macroeconomice cauzate de războiul din Ucraina.

Fitch evaluează profilul individual de creditare (SCP) al municipiului Buzău la „bbb minus”, reflectând o combinaţie între profilul de risc de „nivel scăzut mediu” şi o evaluare a sustenabilităţii datoriei la „aa”, ratingurile oraşului fiind limitate de cele ale României.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Dar,Buzaul n-are o economie „diversificată”cum are Oradea? Ce nu este tot in Romania?Sau aici baronii sunt mai puternici,fara prea multe controale la firmele lor si din cauza asta cele”neprotejate” o duc mai greu,sunt mai putine si unele pe cale de disparitie.Pai,ia ganditi-vă,targul fiind mai mic,cine se duce in control la firmele din anturajul lui Cioli.?Mai poate sa stea cineva in concurentă cu ele?Le inghite cum „hapotesc”pelicanii pestii.Si ANAF-ul,cică n-are rezultate!
    Localitatile au vocatia sa ia credite de la banci.Nu stiu cat electorat stie ca onor consiliile locale pot,printr-o simplă ridicare de mană a consilierilor majoritari,sa impovareze localitatea,incat nici majorarea taxelor si impozitelor locale să n-o mai salveaze de la deficite.Iar banii imprumutati sa fie mai mult zotoniti.S-au vazut cazuri,dar raspunderea penală „se prescrie”🤣,abuzul in serviciu este neconstitutional,s.a.m.d..