Fiul lui Virgil Măgureanu, primul șef al SRI, a murit/ Avocata familiei: Decesul a survenit după o luptă grea împotriva virusului COVID-19 / Măgureanu era acționar minoritar în Romprest, firma implicată în scandalul deșeurilor din Sectorul 1
Marian Măgureanu (51 de ani), fiul lui Virgil Măgureanu, a murit, potrivit unui anunț pe Facebook postat de Alina Petre, fosta sa soție. Virgil Măgureanu a fost primul șef al SRI, serviciul de informații apărut în 1990, iar ambii săi copii au devenit oameni de afaceri. Avocata familiei Măgureanu a precizat, duminică seara, că Marian Măgureanu ar fi murit în urma infectării cu Covid – 19.
- UPDATE 10.37 Precizările avocatei Luiza Neagu: Ca urmare a numeroaselor articole apărute astăzi în diverse publicații, confirmăm, cu durere, că domnul Marian Măgureanu nu mai este printre noi. Decesul a survenit după o luptă grea împotriva virusului COVID-19. Pe aceasta cale, dorim să facem un apel la presă pentru a respecta suferința familiei și a nu face un subiect din aceasta tragedie. Totodata, ne manifestam regretul că fosta soție, dna Alina Petre, incearcă să facă din aceste momente extrem de dificile o modalitate de a reapărea în spațiul public, prin postări la adresa defunctului. Familia dlui Marian Magureanu doreste să se delimiteze de orice declarație a doamnei Alina Petre, subliniind ca suferința „se striga” in tăcere, atunci când respecți memoria unui om drag. „Suferința” și „respectul” dnei Alina Petre fata de fostul său soț s-au observat în ultimii ani de scandaluri și denigrări la adresa defunctului, de aceea nu am dori sa lăsăm doamnei posibilitatea de a furniza informații eronate despre raporturile dintre cei doi.
Marian Măgureanu deținea prin intermediul unei companii înregistrate în SUA, Firstcom LLC, o cotă de 3,5% din acțiunile companiei Romprest Service. El era asociat cu o firmă controlată de Maricel Păcuraru – patronul Realitatea Plus, Andrei-Mihai Drăcea (care a cumpărat acțiunile de la Dragoș Dobrescu și Radu Budeanu, membri ai așa-numitului Grup de la Monaco). Restul de 10% din acțiuni sunt deținute de Compania Națională Aeroporturi București SA.
Romprest s-a aflat la începutul acestui an în centrul unui scandal legat de serviciul de colectare a deșeurilor din Sectorul 1 al Capitalei. După ce primarul Clotilde Armand a anunțat că nu va plăti facturile Romprest din cauză că ar fi supraevaluate, în Romprest a avut loc o bătălie juridică pentru controlul companiei, câștigată pentru moment de Maricel Păcuraru. Noua conducere a Romprest a micșorat cuantumul facturilor.
Sursa foto: Alina Petre / Facebook
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
24 comentarii