G4Media.ro

Florin Cîţu: Am făcut un calcul rapid cu ceea ce am agreat…

Foto: Edupedu.ro

Florin Cîţu: Am făcut un calcul rapid cu ceea ce am agreat noi pe pensii şi ce avem acum în buget şi am atinge foarte rapid acea limită de 9,4 % din PIB/ Despre pensiile primarilor: Impactul ar fi de 600 de milioane de lei, anual

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, luni, la Senat, că pe liberali îi interesează ca deficitul la pensii să nu crească, pentru că, până la urmă, ne furăm căciula dacă pe de o parte creştem pensiile şi pe de altă parte creşte deficitul la pensii. Despre pensiile speciale ale primarilor, Cîţu a afirmat că impactul bugetar al introducerii acestor pensii ar fi în jur de 600 de milioane de lei, anual. El a precizat că astăzi se va discuta în coaliţie despre acest subiect.

Florin Cîţu a declarat că a discutat în şedinţa conducerii PNL despre reforma sistemului de pensii, despre faptul că avem în PNRR anumite criterii şi un sistem de pensii bazat pe sustenabilitate şi competitivitate.

”Am făcut un calcul rapid cu ceea ce am agreat noi, PNL, pe pensii şi ce avem acum în buget, şi am atinge foarte rapid acea limită de 9,4 % din PIB. Trebuie să fim foarte atenţi. Putem să ne uităm cum prioritizăm, acea limită în PNRR ia în calcul o reformă a sistemului de pensii. Pe noi ne interesează şi deficitul la pensii să nu crească, pentru că, până la urmă, ne furăm căciula, pentru că pe de o parte creştem pensiile şi pe de alta, creştem deficitul. Trebuie să facem totul sustenabil, astfel încât să putem plăti pensiile”, a spus Cîţu, precizând că o modificare a viziunii pe acest subiect ar trebui discutată cu oficiaslii europeni.

Preşedintele PNL a afirmat, despre introducerea pensiilor aleşilor locali, de la 1 ianuarie, că impactul bugetar al introducerii acestor pensii ar fi în jur de 600 de milioane de lei, anual şi că astăzi, în şedinţa coaliţiei, se va discuta acest subiect.

Florin Cîţu a precizat că Ministrul Finanţelor Publice trebuie să prezinte liniile bugetului de stat pe 2022 şi se va discuta şi despre legea plafoanelor.

”Din punctul nostru de vedere, ce discutăm ca partid politic, este să vedem dacă vrem să rămînă aceeaşi tyraiectorie a defictului bugetar, care e construit luând în calcul şi reformele, legea pensiilor, România educată”, a afirmat el.

Cîţu a dat asigurări că în noul buget nu vor fi taxe noi.

”Astăzi, în coaliţie primim proiecţia de buget de la Ministerul Finanţelor”, a arătat el.

sursa: News.ro, sursa foto: Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. a plecat brosa la BNR ca altfel va arata ea cum se cresc pensiile cu 40%, incapabililor!

  2. Pentru că sunteți proști!
    Pentru că, dacă în loc de indexare cu 10% a pensiilor normale si cu 25% a celei minime, ceea ce înseamnă o creștere a cheltuielilor permanente pentru pensii, cheltuieli monitorizate de CE, ați fi acordat o sumă fixă anuală, egală, tuturor pensionarilor, ca un fel de ajutor, de exemplu 2000 de lei/ cap/ an 2022, atunci nu ați fi afectat plafonul de 9,4% din PIB si ar fi ramas marja de lucru pentru reglaje în noua variantă de lege a pensiilor!
    Nu am spus că bugetul de stat nu ar fi fost afectat la fel, dar era o solutie mai inteligentă, simplă, echitabilă si etică!
    Dar cui să-i ceri etică si echitate, unor politruci?!
    Unde nu-i cap, asta e!

    • Partial de acord cu tine, un impozit progresiv ar rezolva problema mai ieftin.
      Scoti lista cu toate pensiile din tara si scoti o formula optima cat sa iesi la fel ca si pana acum.
      Cel care ia 10k ron il capsezi cu 50%, amaratul cu 2k ron ii iei 5%.

    • 👍🏻
      4.882.192 pensionari x
      2,000 lei
      = 9.764.384.000 lei
      = ~ 8,2% din PIB-ul de 1.190,3 miliarde de lei.

    • 👍👍!
      9,76 mld = 0,82 PIB

    • @0l0, nu mai spun de impozitul progresiv, care ar rezolva TOATE disparitatile exagerate si nesimțite dintre veniturile din ziua de azi, nu numai pe cele de la pensiile publice, ci mai ales pe cele de la pensiile speciale și de salariile bugetarilor, politrucilor si sinecurilor!

    • @0l0, dar „nu se vrea”, pentru că establishmentul, nomenklatura, „sistemul”!
      Cică încă nu e suficient de sălbatic „capitalismul” românesc de cumetrie!

    • Prin impozitarea progresiva, va creste nivelul evaziunii fiscale și a eficientei muncii și investițiilor. Pentru ce? Pentru a mari pensiile mici ale unora care nu au muncit sau care au făcut 4 clase, au muncit ca salahori și au pensie mica. De ce să-i dau eu din banii mei? Ca asa vrea psd? E simplu sa ții o tara în sărăcie, pentru ca apoi sa iei de la cei ce muncesc pentru a da la cei care au lalait-o toată viata. De ce au pensii mici? Pentru ca nu au muncit. Acum întreb și invers, de ce unii au pensii mai mari decât au cotizat? Asta nu e tot hotie? Se tot vorbește de discriminare de către inși ce nu au nicio idee despre ce presupune acest fapt. Aceasta nu este discriminare? De ce eu trebuie sa fiu impozat mai mult, altul mai puțin, iar altul deloc? Nimeni nu contesta ca exista cazuri sociale, dar asta este altceva. Oricum, sub aceasta sintagma, se ascund de obicei mite electorale pentru zeci de mii de votanți, care este de-asemenea tot o hotie din banii noștri. Va trebuie bani guvernanților?

  3. Impozitul progresiv descurajează munca, iar statul pierde mai mult.
    Ideea e simplă și provine din vremea lui Gheorgiu Dej si a Anei Pauker „Jupoaie-l pe chiabur!”

    Vor migra la extern salariile IT-iștilor si buna parte dintre cele ale corporatiștilor și a câtor altora… Vor migra perfect legal, nu pot fi oprite. Așa a fost in anii 90 si următorii alți zece.
    Statul va incasa praful de pe tobă de la așa o idee creață.

    • Nu descurajeaza nimic, iar statul nu pierde nimic! Doar se redistribuie venitul mai echitabil, ceea ce vă deranjează pe unii, puțini la numar dar maxim de egoiști!

    • :)))))))))
      Nenea Marcel, salariile acelea sunt făcute în mediul privat, acelea sunt făcute CHIAR DIN MUNCĂ, uneori 10 ore pe zi alteori 14 ore pe zi!

      Să se „redistribuie” salariile bugetarilor din administrație, de pe la Curtea Constituțională, de prin ministere și agenții, asta da.

    • Nu trebuie sa- mi explici nimic mie pentru că am lucrat numai în privat și te-am depășit și la recordul tău de ore pe zi! Bașca am lucrat și sâmbetele!

    • S-a încrețit și parul de atâta prostie, v-ați învățat cu bani mulți fără sa știți nimic.

  4. Superizmana a făcut un calcul rapid!!!!???.

  5. Cartule taceaza multinationalele si sa vezi cum ai banii pentru tot ce vrei

  6. Va dati seama cine posteaza pe aicea si de ce mintile lor sunt atata de obosite dupa cunostintele lor despre pensii. Numai securicii pensionari rupti de realitatea zilelor noastre posteaza pe aicea.

    Lasati mai natarailor ca anul viitor dupa 3 luni in urmatorul trimestru veti fi mai saraci ca va trebui sa va bage inflatie ca sa acopere maririle asa ca nu stiu ce va tot isterizati cu maririle astea.

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    • Esti pe lângă, palavragiule! :)) Alienul este din ‘80 – ‘81, eu sunt cu 5 ani mai tanara ca el, iar RM e pensionar, dar a scris mai sus ca a lucrat in mediul privat. Din ceilalți 3 comentatori, poate doar unul e așa cum zici. Deci mănânci 💩💦