G4Media.ro

Florin Cîțu anunță că bugetul mai întârzie. Am cerut un lucru și…

Sursa foto: Guvernul României

Florin Cîțu anunță că bugetul mai întârzie. Am cerut un lucru și nu dau înapoi: Chetuielile din sectorul public trebuie legate de reforme / Dacă vom continua să aruncăm bani în companii de stat care doar fac pierderi, vor câștiga șmecherii

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că proiectul de buget nu este gata, mai întârzie „un pic”, pentru că nu a primit de la miniștri proiectele de refome, în funcție de care vor fi alocați banii în 2021.

„Am spus foarte clar, nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aștept că văd reformele care vin, vom forța aceste reforme, dacă nu vin, prin limitele din buget”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a spus că proiectul de buget nu va intra pe ordinea de zi a ședinței de guvern de marți, ci că ar putea avea loc o altă ședință în a această săptămână sau săptămâna viitoare.

Florin Cîțu a spus că așteaptă încă planurile de reducere a cheltuielilor din partea miniștrilor, pe care le-a cerut de aproximativ trei săptămâni, și că înțelege că și miniștrii întâmpină greutăți la început de madat, pentru că există „rezistență în a face reforme” la nivelul ministerelor.

„Dacă nu facem acest lucru, vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care doar fac pierderi și vor câștiga doar șmecherii. Acest lucru se oprește, ajunge, nu se va mai întâmpla în perioada următoare, banii se vor duce doar în companii care vor arăta programe de reforme și vor arăta că vor veni pe profit. Dacă nu avem așa ceva, acele companii nu vor mai exista”, a spus Cîțu.

 

Sursa foto: Guvernul României

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Eu zic sa nu te grabesti, salariul si pensia merge si cu si fara buget. Sa dai vina pe ministri cand tu spuneai de anul trecut ca e pregatit bugetul si poti schimba rapid bugetul in functie de numarul de ministere, e un pic de marlanie. Dar stai linistit, am inceput sa ma obisnuiesc cu Romania lucrului bine facut. Soare si zapada gasesti, o vacanta acum, ar fi binevenita.

  2. …vezi să corespundă cu programa Comisiei UE 2021 -2027 🙂 😛

  3. Știam Cîțule ca vei întârzia în plus Bugetul, am scris asta ieri, inainte sa spui tu! Hai, că V. V. te-a ajutat la greu! Deja îți cunoaștem modul de a minți!

  4. Daianu îmi dă dreptate în privința necesității și oportunității eliminării excepțiilor în tratamentul fiscal, precum și a taxei de solidaritate pentru o perioadă limitată, tradusă prin acea impozitare progresivă a tuturor veniturilor cu caracter permanent ale populației, de care strig eu de vreun an!
    Dar Cîțu e și încăpățânat și orgolios (ca Orban) și ticălos (ca Iohanis) și cinic și diabolic!

  5. @ O problemă de care nimeni nu vrea să se atingă: Guvernul cheltuie 42% din toate veniturile bugetului pe salariile celor 1,25 de milioane de bugetari.

    # Salariul mediu în primele zece instituţii este de 7.300 de lei, adică 1.500 de euro. Un funcţionar public câştigă cu 56% mai mult decât salariul mediu pe economie.

    Salariul mediu net în Senat este de aproximativ 10.000 de lei lunar. Estimările includ toate salariile din această instituţie. De asemenea, angajaţii Camerei Deputa­ţilor, în jur de 1.700, au un salariu mediu net de tot cam atât.

    Salariile din Ministerul Afacerilor Externe sunt, în medie, de 11.700 de lei net lunar.

    MAE are circa 2.200 de angajaţi. În Ministerul Finanţelor Publice se câştigă în medie 6.300 de lei net, în vreme ce în Ministerul Justiţiei un angajat câştigă lunar 8.000 de lei net în medie. Instituţiile au 25.000, respectiv aproape 17.000 de angajaţi.

    Cei mai mulţi angajaţi din instituţiile publice sunt în Ministerul Afacerilor Interne (MAI – 130.000 de angajaţi) şi Ministerul Educaţiei (290.000 de angajaţi). Media salarială netă în MAI este de 4.600 de lei net, iar la Educaţie de 3.710 lei lunar.

    În total, aparatul de stat numără aproximativ 1,25 mil. de salariaţi.
    Dintre aceştia, administraţia centrală are 802.000 de angajaţi şi administraţiile locale circa 445.000 de angajaţi.

  6. La încetarea raporturilor de serviciu, cu drept la pensie, poliţiştii beneficiază pentru activitatea depusă, în funcţie de vechimea efectivă ca militar, poliţist, funcţionar public şi personal contractual în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului de Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Protecţie şi Pază, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, precum şi în structurile militare ale Ministerului Justiţiei, de un ajutor stabilit în raport cu salariul de bază net avut în luna schimbării poziţiei de activitate, astfel: Vechime:

    a) până la 5 ani – un ajutor egal cu 3 salarii;
    b) între 5-10 ani – un ajutor egal cu 6 salarii;
    c) între 10-15 ani – un ajutor egal cu 8 salarii;
    d) între 15-20 de ani – un ajutor egal cu 10 salarii;
    e) între 20-25 de ani – un ajutor egal cu 12 salarii;
    f) între 25-30 de ani – un ajutor egal cu 15 salarii;
    g) peste 30 de ani – un ajutor egal cu 20 de salarii.
    (2) Poliţiştii, la încetarea raporturilor de serviciu, cu drept la pensie de serviciu şi care încheie activitatea înainte de împlinirea vârstei de pensionare prevăzute de reglementările în vigoare, mai beneficiază pentru fiecare an întreg rămas până la limita de vârstă de un ajutor

    primesc cadou ies la pensie!

  7. fati afara 1/3din bugetari.
    din ratb,politie,etc cine face galagie,il dam afara si angajam altii.se gasesc persoane serioase.
    opriti programul rabla.
    verificati servisurile auto,spalatoriile suto,platformele auto;nu dau chitanta si cistiga prea mult,servisuri fara autorizatie.
    se folosesc piese,auto uzate in loc de piese noi.verifica cineva dezmembrarile auto?
    nu mai dati ajutoare de seceta.au pierdut un an,asta e norocul.de ce sa platim fermierii pentru ca a fost soare?la capsuni sau la sparanghel,asta e jocul.
    iar fondurile ue,daca ue isi retrage fondurile,ce faceti?voi va bazati pe banii ue?pomana?