G4Media.ro

Florin Cîțu anunță că vrea să reformeze aparatul public, ANAF-ul, sistemele de…

sursa foto: Guvernul României

Florin Cîțu anunță că vrea să reformeze aparatul public, ANAF-ul, sistemele de pensii și de salarizare și să restructureze companiile de stat

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi, într-o postare pe Facebook, că plănuiește o serie de reforme în aparatul public, ANAF, salarizare și pensii și o restructurare a companiilor de stat, aflate pe pierderi de 30 de ani.

Ce urmează în 2021? Reformă și investiții! (…) Este nevoie de reformă! Reformă în tot aparatul public și în companiile de stat. Reforma sistemului de pensii. Reforma sistemului de salarizare. Reforma ANAF. Restructurarea companiilor de stat care au pierderi de 30 de ani. Arieratele companiilor de stat au ajuns la 63 miliarde lei (în jur de 53 miliarde lei din 2014, la care se adaugă dobânzi și penalități). Vreau să țineți minte acest număr. Pierderile companiilor de stat sunt mai mari decât investițiile bugetate în acest an. Asta au făcut socialiștii din economia României în ultimii 30 de ani. Au falimentat companiile de stat și au acumulat pierderi. Sper că acum este clar de ce este nevoie de REFORMĂ din temelii pentru a putea face INVESTIȚII! Ajunge! Așa nu se mai poate!”, a scris Cîțu pe Facebook.

Șeful guvernului a trecut în revistă provocările cu care s-a confruntat România în 2020, anul în care ”a fost lovită de cea mai mare criză din ultima sută de ani”.

”Am luat cele mai bune măsuri și am reușit, așa cum am promis, să evităm recesiunea tehnică. 1.4 milioane de români din sectorul privat au intrat în șomaj tehnic. Nu a fost niciun protest. Aceștia au înțeles situația dificilă prin care trece economia globală. Împreună am reușit să avem cea mai mare creștere economica din UE, în trimestrul IV, și astfel ne-am asigurat că romanii care au stat acasă au avut un loc de muncă la care să se întoarcă. În sectorul public, salariile au crescut, anul trecut, în medie cu 8% (în unele sectoare cu 25%), în timp ce în restul Europei cu doar 3%. Salariile au fost plătite la timp, sporurile (multe fară sens) la fel. Costul cu cheltuielile de personal, în România reprezintă aproximativ 12% din PIB ( media UE este de 10% din PIB). Acest cost s-a dublat în 4 ani de zile (perioada 2017-2020). Anul acesta, toate estimările arată că, în sectorul privat, salariile rămân în majoritatatea cazurilor neschimbate. Suntem încă în perioadă de criză. La începutul anului am luat decizia de a menține și veniturile din sectorul public la nivelul lunii decembrie 2020. Nu mai putem continua așa. Este nevoie de reformă!”, a mai subliniat premierul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Daca era psd aveam triplate salariile si cvadruplate pensiile, era alocatia cât salariul președintelui și astia zic ca nu sunt bani. Pai dacă faci investiti, vreti toti autostrazi, de unde sa mai fie bani pentru amaratii de pensionari si pentru copii si pt salarii animalelor

  2. Prietenaș asa ai zis si cu sporurile la bugetari ca le elimini și au rămas la fel , ai zis ca elimini pensiile speciale, ai zis ca dai afară cumularzii doar gargara ieftină.

  3. Minciuni marca PNL.

  4. Este o stire mult asteptata de mediul privat. Eu si familia suntem „cu bagajele facute”, pentru emigrare, adica ,daca nu se fac reforme structurale si teritorilale , ca si privat, nu are rost sa cotizezi si sa te „lupti ” in Romania. In 2021 asteptam schimbarile mult promise !

  5. reforme de reforme, dar deocamdata Câhțzu-Mâhtzu nu își poate angaja om de servici fără adeverință de la partid, acordul lui Orban, OK-ul lui Barna si igen de la agenții IH.

    e bine ca totusi nu mai au studenții gratuități la tren, acolo era paguba si gaura țării, de ce sa învețe și să muncească studenții în România când pot pleca binemersi afară unde au tot ce le trebuie?

    naveta să o facă moca bugetarii și parlamentarii, logic, studenții săraci la muncă, nu la întins mâna !
    noi nu investim în educație, investim in blocuri si mall-uri, educatia e pentru săraci, nu e de dreapta, nici de stanga, de aia nu e atractivă pentru partide

  6. REFORMATI PE DRACU!!!!
    Ati facut prapad intr-un an de zile, acum va tineti doar de povesti si promisiuni care nu se concretizeaza in nimic , sunteti ca si predecesorii vostri o haita de nemernici mincinosi si incapabili!!!

  7. Cuțu-i zero barat. La anticipate nu vor scoate 15%.

  8. Pe prim ministru asta nu îl interesează pandemia? :))

  9. Ati reformat de cate ori ati condus țara de ati dus-o la deficite astronomice.
    Ghinion. Guvernarea voastra pica mereu pe o criza. Ba economică. Ba sanitară.
    Cum se destramă coaliția cum luati iar 8 ani de opoziție.

    Sunteti că lăcustele! Radeti tot si apoi mai si batjocoriti norodul!

    Coșul istoriei vă așteaptă!

    Concret nu se schimbă nimic.
    Austeritate 2.0
    PDL redivivus!
    In rest, un film prost din 2010 in reluare!
    Cu actori si mai slabi!

  10. Catu e varza cu acte in regula, probabil iar a fost pe Baking Soda.
    30 de ani de reforma continua in Romanistan, fara cap si fara coada, indiferent de cine era la butoane pisdei, taranisti, liberali, basescieni. Rezultatul il traiti cu toti. Nu v-ati saturat? Eu da. Este mereu livrata reforma pentru ca lucrurile sa se bulverseze din nou, astfel incat, in haosul din nou creat, cineva sa isi umple buzunarele. Prin afaceri cu manuale, prin evaziune pe fondul lipsei legilor care mereu sunt reformate, prin invarteli cu TVA, invirteli pe import export de masa lemnoasa, de medicamente si o mie de alte lucruri.
    Eu unul m-am saturat.
    Imi vorbeste de reforma un imbecil care a atacat moneda nationala, imi vorbeste de reforma un Chior care are nevoie de slugi sa ii ridice ochelarii si care este un lider de conjunctura al unui partid out of time. Eu stiu ce voi face la vot!