G4Media.ro

Florin Cîțu, la sosirea la Ministerul Finanțelor: Reorganizarea ANAF este una dintre…

Foto: InquamPhotos - Octav Ganea

Florin Cîțu, la sosirea la Ministerul Finanțelor: Reorganizarea ANAF este una dintre priorități. Venim cu proiectul de buget până pe 15 decembrie. Trebuie să ținem deficitul sub control

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat marți, la sosirea la sediul ministerului, că una dintre prioritățile sale va fi reorganizarea ANAF și prezentarea, până pe 15 decembrie, a proiectului de buget pentru anul viitor, menținerea sub control a deficitului fiind foarte importantă.

”Trebuie să ținem deficitul sub control. O economie cu un deficit cât mai mic este o economie care va avea mai puțin de suferit într-o situație de criză. Cam asta e ce poți să faci la Finanțe”, a declarat Cîțu.

Întrebat dacă se suține o majorarea a salariilor cu 25% începând cu începutul anului viitor, ministrul Finanțelor a subliniat că bugetul se face respectând legile în vigoare.

”Bugetul întotdeauna se face pe legile în vigoare. Vom veni și cu acea declarație pe proprie răspundere prin care semnăm că știm ce spunem în buget și ne asumăm bugetul. Deci vom veni și cu aceea în Parlament, veți vedea”, a precizat el.

Florin Cîțu a reamintit că restructurarea ANAF este una dintre prioritățile sale, dar, întrebat dacă o va schimba pe șefa acestei instituții, ministrul a răspuns: ”vom vedea”.

El a spus că nu va putea construi proiectul de buget pe 2020 pornind de la draftul lăsat de predecesorul său, Eugen Teodorovici.

”Este un proiect de buget pentru 28 de ministere (cel al lui Teodorovici – n. red.). Din fericire pentru România, noi o să avem 16 ministere, deci va trebui să lucrăm la acel proiect de buget să vedem dacă mai merge. Eu nu cred că putem, să pornim de la el. Aveam speranța că pornim de la el, dar sunt 16 ministere”, a precizat Cîțu.

”Este ținta pe care încerc să o mențin, data de 15 decembrie”, a mai spus el întrebat dacă rămâne posibilă această dată pentru prezentarea proiectului de buget pe anul viitor.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Poate o trimite acasa pe domna loterie (remarcata ca sare ca bilele dintr-un partid in altul) , si pe alti pesedei pusi pe functii acolo . Altfel vor avea parte de „bete-n roti” de cate ori o cere psd-ul.

  2. Cîțule, taie în carne vie, prima măsură ar trebui să fie tăierea salariilor. 30% direct.
    Bugetarii s-au învățat cu huzureala.

    • Bai voi (care voi? Voi astia, martorii lui Basescu) aveti un fix cu taierea salariilor. Nu asa se face, se dau afara incompetentii, pilele, nepoftitii. Asa se eficientizeaza un serviciu, printre altele, daca se vrea asta.

  3. Ce faceti cu bugetari baieti trimiteti la munca in germania franta italia spania sa vada cum se munceste sau sa lucreze la privat sa nu mai stea cu mina intinsa la stat ca au relati la partid

  4. Pitipoancele, amantele, semianalfabetii pusi de PSD in functii, cei care se laudau cu pilile de la PSD, sper ca vor pleca si nu ve- ti pune in functii, alte pitipoance ,alte amante, alte țoape cu rochiile pana la fund si cu sanii iesiti din rochii care se vor lauda cu relatiile din PNL. Nu veti pune nici baieti cu limba catifelata care ling in fund sefii pusi politic . Sunt f f. multi indesati prin ANAF.

  5. Sa fie un Proiect de Buget demn de Harvard, gandit pe 10 ani, ca tot a fost scolit in State.

    Cu talent !!

  6. Acum, tunurile pe firmele românești, câte au mai rămas!

  7. Postati doar comentariile care vă convin?

  8. Tintele sunt doar asa ca sa avem la ce sa ne raportam ulterior esecului. Mai tineti minte tinta initiala de intrare in zona euro?!

  9. poate reusiti sa puneti si la Antifrauda Anaf oameni competenti. altfel in curand nu va mai aveea cine sa plateasca taxe si impozite. aceasta structura inchide firme pe banda rulanta. abyzuri, ilegalitati, toate magariile posibile

    • Da un exemplu de inchidere firma nevinovata

  10. Auditul extern pe organizare si personalul din institutii ar rezolva multe probleme si ar inchide gura carcotasilor

  11. Soluții de scoatere a finantelor din impas sunt: restructurarea masivă a aparatului bugetar, informatizare masivă, politică nocash agresiva în următorii 5 ani,salariile, pensiile,alocațiile,șomajul,obligatoriu în cont bancar, eliminarea plăților cash, in benzinării, Horeca, engrosuri,service-uri , inputurile pe firma.Eliminarea tranzacțiilor de orice fel cu cash mai mari de 5000 Ron. Acordarea de alocații doar la cei cu venituri mici. Eliminarea subvenției pt căldură generalizată și făcută doar pt cei cu venituri mici. Pedepse penale ff severe fara posibilitate de eliberare înainte de termen pt acte de corupție cu sume mari de exemplu peste 300000 USD. Impozitarea pensiilor cu 90% care depășesc 2000 euro echivalent. Neimpozitarea salariilor și pensiilor până în 2000 Ron net. O lege a liniștii pe model francez.

  12. Prin reorganizare, nu se urmareste decat introducerea in sistem a pilelor PNL, nimic mai mult. De obicei, cad victime cei fara pile, competenta n-are nicio treaba. La Antifrauda, toaye concursurile organizate in perioada 2013-2015 au fost trucate, cine lua nota mare la proba scrisa era picat la interviu, iar cine lua 5 laproba scrisa, se „destepta” brusc la interviu.