G4Media.ro

Florin Cîţu: O urgenţă în noua sesiune parlamentară o reprezintă adoptarea legii…

Sursa foto: Pixabay

Florin Cîţu: O urgenţă în noua sesiune parlamentară o reprezintă adoptarea legii offshore, care ţine de această securitate energetică a României

Preşedintele PNL Florin Cîţu a afirmat, sâmbătă, că o prioritate şi urgenţă a noii sesiuni parlamentare este adoptarea legii offshore, relatează News.ro.

„În primul rând, provocarea imediată este dată de preţurile la energie. Au fost găsite câteva soluţii pe termen scurt, dar ele nu sunt de ajuns. Compensarea unei părţi din factură rezolvă problema câteva luni de zile, nu rezolvă problema pe termen lung. În continuare susţin un pact sau un program de investiţii transpartinic care să aloce o sumă clară de investiţii în sistemul energetic şi care să ducă la securitatea energetică a României până în 2026, până în momentul în care vom începe şi exploatarea în offshore. O urgenţă pentru această sesiune, şi aş spune eu în primele săptămâni din această sesiune, o reprezintă adoptarea legii offshore, care ţine de această securitate energetică a României”, a afirmat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă la sediul partidului.

Liderul liberalilor a mai spus că o altă provocare este inflaţia.

„Banca Naţională a dat deja semnalul şi a început să crească dobânzile. Este teritoriul Băncii Centrale, poate să fie ajutată, dar important este ca rata inflaţiei să nu rămână mult peste estimările Băncii Centrale. Cu cât rămânem mai mult peste estimările Băncii Centrale, cu atât înseamnă că războiul cu inflaţia este pierdut şi putem să ajungem la hiperinflaţie”, a mai explicat Cîţu.

El a adus în discuţie şi proiectul privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie.

„Eu vă spun că în prima parte a acestei sesiuni vom avea două victorii din acest punct de vedere, legea offshore şi desfiinţarea SIIJ”, a completat preşedintele PNL.

Cîţu a mai vorbit despre provocările pe termen mediu şi lung, cum ar fi reforma sistemului de pensii, reforma salarizării în sectorul public, reforma administraţiei publice, creşterea ca procent din PIB a veniturilor fiscale.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Orice „propunere” care vine de la #echipacâștigătoare trebuie privită cu multă atenție, cu circumspecție!
    Că miroase a tun, ca la doze.

    • Urgență? Se știe de gaz din 2008, s-au perindat 10 guverne de atunci. Deci e clar că Cîțu vorbește degeaba.

  2. Guvernarea unei tari este mult prea complicata pentru politicieni.

  3. Citu distrage atentia romannilor cu legea offshore, in timp ce penelistii pe care-i conduce umbla cu furatul, mintitul si diverse afaceri mafiote pe la Mogosoaia sau Romexpo.
    Iar legea offshore nu va fi votata pana cand majoritatea PSD-PNL-UDMR nu negociaza parandaraturile cu firmele interesate.

  4. Cîțu minte cum respiră. Gazele di off-shore vor vi vândute tot la prețul bursei. Așa ca dacă prețul va ajunge 10/mc pe bursă românul cu prețul ăla îl v-a cumpăra. Unde e securitatea energetică? Probabil Vasile C se referă la securitatea lui energetică. Personală

    • Tati, lăsând la o parte faptul că dl Scârțu e termenat ca bateria, securitatea energetică se referă la faptul că interlopul de la Kremlin nu poate să te mai strângă așa tare de momițe în privința gazelor – vezi Republica Moldova ce pățește. Și dacă plătești același preț tot e ceva să poți să-i arăți lu ăla dejtu’ mijlociu. Dar mai e mult până departe așa că măcar să avem lubrifiant până atunci că ne-o trage ăla de ne umflă rozeul.

  5. Superşmen ne arată cam de unde mai au de furat el și mafioții lui. Cu liberalizarea prețului la energie ne-am cam lămurit ce le poate capul. Furt pe față. Acum urmează gazul. Benzina este peste 7 lei, motorina cam la fel. Ce minunat ne conduc ăștia : direct în… rai.

  6. Iar latră la lună Grivei 😂

  7. Dacă nu exploatează omv gazele și petrolul afectează SEcuritatea dar ca trageți cu cornete dacă începe vreun război nu va afectează

  8. Păi nu PSD a blocat pe vremea lui Dragnea legea offshore la ordinul lui Putin?
    Uite așa gazul românesc a rămas pe fundul mării, în timp ce noi le băgăm rușilor miliarde în buzunar, pentru gaz la suprapreț.
    Acum cine votează legea în Parlament? Același PSD?

  9. plecat Veorica, a venit Catu. Acelas papusar in spatele lor! Aceias palmas la PIB! Grele vremi ne asteapta!

  10. Și amul trecut ce-ai avut, buba la cap și acum ți-a trecut?! Nu te cred!

  11. Domnule Cîțu , relax! Nu mai visa.
    După cum arată sondajele: pesede + auer + iudemere +minorități = majoritate, pregătește-te de una din două acțiuni, alegeri anticipate sau conducerea unui guvern minoritar care dansează cum cântă pesede.
    Poate chiar această lege v-a fi mărul discordiei .

  12. De ce nu a-ți adoptat legea până acum?.
    NU A-TI PRIMIT ȘPAGA?NU ESTE DESTULĂ?
    NU AJUNGE ȘI PENTRU PSD?

  13. „Urgenta” lui peste prajit zombilitic!
    Zombiliticule, PNLul vostru e de peste 2 ANI la osul de ros, cum de abia acum v-a apucat „urgenta”?!
    ZERO sunteti, o pacoste pe capul romanilor, veti plati cu varf si indesat, PNL va disparea pe model PNTCD, Doamne ajuta!!
    Hai #echipacastigatoare, cum de nu mai iesiti sa-l sustineti pe acest tepar si penal si mincinos si demagog numit Vasilica zombiliticul!?
    Unde-au disparut de pe forum sustinatorii zombilitici, aia care ne abureau cu vorbe goale ce marete vremuri ne asteapta cu dl Haos si cu zombiliticul asta?!

  14. Cat despre legea off shore, Turcia a pus piciorul în prag pt gazele din Marea Neagra, și cred ca au întâietate. Nu știu dacă punga de gaz este doar spre țărmul nostru. La fel și cele de petrol… Dl Ponta are poate mai multe info.
    Oricum, în Catu am cea mai mica încredere, ca ar vrea sa facă ceva ok pt România. Cred ca e mai puțin patriot și decât cei de la UDMR. Iertare ungurilor romani pt comparație, ca am văzut ca parca se mai dau pe brazda