G4Media.ro

Florin Cîțu susține că a trimis la DNA raportul ministerului Finanțelor referitor…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Florin Cîțu susține că a trimis la DNA raportul ministerului Finanțelor referitor la un presupus prejudiciu existent în Primăria București

Primul raport finalizat la Primăria Capitalei a fost deja trimis la DNA, a scris, luni seara, pe Facebook, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

  • „Să fie foarte clar pentru toată lumea: primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”, a anunţat Cîţu.

Cu câteva ore mai devreme, ministrul Finanţelor a anunţat, tot pe Facebook, că suma totală pe care inspectorii din Ministerul Finanţelor au calculat-o, în urma controlului efectuat la Primăria Capitalei, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 200 de milioane de lei.

  • „Suma totală pe care inspectorii MFP au calculat-o, în urma controlului efectuat la PMB, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 200 milioane lei (în jur de 40 de milioane de euro)”, a afirmat Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor Publice a organizat luni o conferinţă de presă în care a vorbit despre controlul Inspecţiei Economico-Financiare din MFP la Primăria Municipiului Bucureşti. Controlul a fost demarat în data de 30 ianuarie 2020 şi a durat până pe data de 10 martie 2020.

  • „Acţiunea de control a fost suspendată pe data de 11 martie 2020. În acel moment accesul echipei de inspecţie la sediul Municipiului Bucureşti nu a mai fost permis având în vedere dispoziţia primarului general 569 din 10.03.2020 şi astfel s-a dispus suspendarea unor activităţi care implică interacţiunea din exteriorul Primăriei Municipiului Bucureşti. Nu s-a dat voie nici la distanţă să facem acest control. Laptopurile angajaţilor Ministerului Finanţelor Publice au fost sechestrate o perioadă în Primăria Municipiului Bucureşti. Le-am recuperat după aceea”, a declarat Florin Cîţu.

El a menţionat că au fost descoperite mai multe nereguli şi că acţiunea de control va fi reluată.

  • „Vom relua inspecţia la Primăria Municipiului Bucureşti pentru verificarea investiţiilor realizate din fonduri publice precum şi a celorlalte obiective de control neverificate. Deci continuăm controlul pentru ceea ce nu am putut să verificăm până în acest moment. V-am spus că acest control vine după o perioadă foarte lungă în care nu s-a făcut niciun control la Primăria Municipiului Bucureşti. Mai mult, în acest moment efectuăm un control de inspecţie la 5 companii înfiinţate de Primăria Municipiului Bucureşti şi bineînţeles că urmează ca activitatea economică financiar contabilă a celorlalte companii să fie verificată. Deci aşa cum am promis facem acest lucru la toate instituţiile publice. Este clar că trebuie să ştim foarte bine cum sunt administraţi banii publici. Opinia mea personală este că la Primăria Municipiului Bucureşti banii destinaţi, şi este opinia mea personală, vom vedea ce vor spune şi controlul şi instanţele, dar banii destinaţi subvenţiei pentru energia termică, pentru transport au existat, au fost în buget, veniturile au venit, am suplimentat veniturile şi totuşi au ajuns în altă parte. Au ajuns pe baza unor contracte în alte destinaţii. Trebuie să aflăm unde au ajuns acei bani şi bineînţeles toţi cei responsabili vor răspunde pentru aceasta”, a declarat Florin Cîţu.

 

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Catule, ar cam trebui sa taci!
    Fl. Catu e cel care l-a propus pe impostorul L. Baranga in fruntea Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, a fost propunerea Ministrului de Finante, uite Nota de fundamentare a HG de numire a impostorului!!!!
    „Florin Cîțu și-a asumat, într-un Act OFICIAL, că Laurențiu Baranga este licențiat și are o înaltă reputație profesională / DOCUMENT.
    Fostul președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu, după ce a fost reținut de procurori sub acuzația că și-ar fi falsificat actele de studii.
    „Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente”, susţine Poliţia Română.
    Laurențiu Baranga a fost numit președinte al Oficiului în 3 septembrie 2020, prin Hotărâre de Guvern semnată de premierul Ludovic Orban și contrasemnată de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, din partea Instituției care l-a PROPUS.

    Orice act care intră în ședințele de Guvern, pentru dezbatere și adoptare, trebuie să fie însoțit de o Notă de Fundamentare, document care prezintă o problemă și apoi vine soluțiile de remediere a problemei, soluții care sunt inclusive în respectivul act.

    Potrivit site-ul Guvernului, în Nota de fundamentare a Hotărârii 746 din 3 septembrie 2020, privind numirea lui Laurențiu Baranga în funcție de președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, semnată de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, scrie că:
    „Precizăm faptul ca domnul Laurențiu Baranga a făcut dovada îndepliniri condițiilor prevăzute la alin.(4) al art.40 din Legea nr. 129/2019”.
    Care sunt aceste condiții?
    Legea 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului prevede la articolul 40, alineatul (3) că președintele Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor „trebuie să îndeplinească cumulativ, la data numirii, următoarele condiții:

    a) să fie licențiați și să aibă cel puțin 10 ani vechime într-o funcție economică sau juridică;

    b) să aibă cetățenia română și domiciliul în România;

    c) să aibă capacitate deplină de exercițiu;

    d) să se bucure de o înaltă reputație profesională;

    e) să aibă experiență managerială de minimum 3 ani în funcții de conducere;

    f) să nu fi fost sancționați disciplinar în ultimii 5 ani”.

    Florine, sa-ti fie rusine!!!!!!!
    O sa te toaceea Gabita mult si bine!!!

    • Lili, tu de ce crezi ca se da Citu acum peste cap sa arate ca lupta pentru justitie? O avea musca pe coafura?

    • Proasta satului! Sa te ingropi cu saramnacour si budeanu pe nasalie! Ce treaba are una cu alta? Postac rusofil kgb-ist ce esti! Dezinfecteaza-te de aici

    • lili, normal căCîțu l-a „fundamentat” pe Baranga din moment ce impostorul și-a depus demisia la el! Lucrul ăsta se știe de sâmbătă.
      Pe mine mă sperie acum toate fundamentarile făcute de Cîțu pentru că se pare ca nu prea sunt riguroase.
      Dacă aceeași atenție o acordă și calculelor financiare, ne-am cam dus pe copca!

    • @Radulescu Marcel: Da, am inteles si eu asta, intr-adevar Demisia era catre Ministrul de Finante!
      Dar uite cum e ales Presedintele Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, Site-ul Institutiei:
      „3. MANAGEMENTUL SI PERSONALUL ANGAJAT AL INSTITUTIEI.
      Oficiul este condus de un Presedinte, numit de Guvern din randul membrilor Plenului Oficiului, care are calitatea de ordonator principal de credite. Plenul Oficiului este structura deliberativa si de decizie, format din cate 1 reprezentant al Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Justitiei, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Bancii Nationale a Romaniei, Curtii de Conturi si Asociatiei Romane a Bancilor si este numit in functie pe o perioada de 5 ani, prin hotarare a Guvernului, la propunerea institutiilor reprezentate. Activitatea deliberativa si de decizie a Plenului se refera la lucrarile de specialitate analizate.”
      http://www.onpcsb.ro/prezentare-onpcsb/cadrul-general
      Impostorul Baranga a venit pe linia Minsiterului de finante, e halucinant ca doar pe acest impostor l-a gasit Fl Catu numai bun pentru a fi numit pe o asemenea fucntie!
      Un individ plin de Diplome FALSE!
      Catule, NU iti e rusine deloc?!!!
      Nu va raspunde nici unul dintre astia care l-au numit, Statul roman NU va iesi din mocirla asta a mediocritatilor cocotate in cele mai inalte functii in Stat, EXCLUSIV pe baza de diplome obtinute la fabricile de diplome, FARA PROFESIONISTI, FARA oameni competenti!
      Nici o sansa ca PNL sa SCHIMBE Romania PSDista perpetuand aceleasi apucaturi dambovitene…
      Din pacate, vocea Societatii civile e abia auzita pe subiect, Emilia Sercan si Valeriu Nicolae sunt singurii din Presa romaneasca cu munca asidua pe subiect, dar Informatiile lor NU ajung deloc in masele largi, ajung la un numar mic de persoane care sunt interesate si scandalizate de acest FENOMEN national deosebit de periculos pentru Tara.
      A-propos, pe Site-ul ONPCSB si ACUM figureaza ca Presedinte numele lui Laurentiu Baranga!!!
      Uitati-va pe Site-ul ONPCSB!!!

    • @Radulescu Marcel: Hai sa-ti mai amintesc una: Claudia Boghicevici(fosta PDLista!), propunerea PNL la Curtea de Conturi, in Iunie 2020, banuiesc ca e tot propunerea Ministerului de Finante, e fosta invatatoare si angajata la Proetctia copilului Arad, plina de diplome – 2 Licente, 4 Masterate, 1 Doctorat si N’spe Diplome -si asta desi NU a pus piciorul 1 zi macar la vreo Facultate la Invatamant de zi, doar la mare distanta, pe seara probabil, obtinute la „celebra” Universitate Vasile Goldis-Arad, ea muncind continuu zi de zi la Stat evident, NU cred ca ai auzit-o vorbind vreodata, e mare Consiliera la Curtea de Conturi, mandat pe 9 ANI si Salariu Lunar de 5000 de Euro!
      Uite-te pe CVul ei, asa arata toate CVurile politrucilor care ne conduc:
      http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=39&leg=2012&cam=2&pag=0

    • Știu că fără UNAP și ANI nu se poate!
      Toți parlamentarii se abonează la astea două în speranța bastonului de Mareșal!
      O să vezi ca pipitza asta va ajunge ambasador în următorii 2 ani!

  2. L-as intreba pe domnul Vasile Florin Câțu ce se mai aude de bugetele paralele ale PSD-ului, Al Capone ce zice, nu a crapat inca invidia in el? Acest imbecil numit florinWCîțu, este de o incompetenta incredibila.

  3. Cum l- ai trimis și pe Orlando cu așa zisa contabilitate dubla de la Ministerul finanțelor?Sau cu toate mârlăniile de care l- ai acuzat? Până acum…..nimic.

  4. Una peste alta nici DNA nu mai există.

  5. Tribunalul Poporului constata ca Dictatoarea a trimis un miliard de dolari in conturi din strainanatate si se face vinovata de moarta a 50 de mii de revolutionari de la Maidan. In alte ocazii, ar fi fost problema politiei si procuraturii, dar acum este o problema pentru Ministerul de Finante Revolutionar.

    Daca nu se ocupa de astea Catu, am fi observat cine era responsabil cu subminarea economiei nationale.

  6. el a trimis, de ajuns nu vor ajunge, tigania va continua.

  7. PENSIILE SPECIALE vor avea grija : unii se vor face ca ancheteaza, unii se vor face ca judeca (e in functie de interese)
    iar populimea (PENSII NE-SPECIALE): unii vor varsa cerneala, unii vor asista la circ, unii vor comenta

  8. Fl Catu, ca Minsitru de finante a mai facut una, lata rau: a APROBAT Creditele uriase facute de UNIFARM, facute de Adrian Ionel, fostul director general al Unifarm, în perioada stării de urgență pentru achiziționarea de materiale și echipamente medicale la prețuri exorbitante.
    Chiar și de 6 ori mai mari, susține Curtea de Conturi într-un raport către DNA.
    Newsweek.ro: „Jaf de 31 de milioane euro la Unifarm, care a jecmănit Ministerul Sănătății: adaos comercial de 71%.
    400 milioane de euro. Atât a tocat Adrian Ionel, fostul director general al Unifarm, în perioada stării de urgență pentru achiziționarea de materiale și echipamente medicale la prețuri exorbitante. Chiar și de șase ori mai mari, susține Curtea de Conturi într-un raport către DNA.
    Afacerea de corupție a ajuns la Direcția Națională Anticorupție, acolo unde Ionel mai are un dosar de corupție.

    Unifarm riscă să intre în INSOLVENTA: în stocurile companiei de stat se află echipamente medicale de protecție în valoare de 800 milioane lei, pe care NU vrea să le mai cumpere nicio instituție publică sau privată.

    Credit guvernamental fără aprobări.
    Compania de stat Unifarm SA, deținută de Ministerul Sănătății, a fost desemnată să se ocupe de achiziția în regim de urgență de materiale și echipamente sanitare, în contextul asigurării stocurilor necesare de produse farmaceutice pentru gestionarea epidemiei de gripă și a amenințării noului coronavirus în România.
    Compania avea obligația să asigure rețelei sanitare produse specifice combaterii pandemiei cu coronavirus (echipamente, medicamente, produse farmaceutice și parafarmaceutice, produse tehnico-medicale, aparatură și cu alte produse din producția internă proprie și din import).
    Pentru a-și îndeplini obligațiile trasate de Guvern, Unifarm a contractat un credit de 1,15 miliarde lei de la banca de stat Eximbank, în prima parte a lunii martie a.c.

    Directorul Unifarm s-a
    folosit de compania de
    stat cu sute de milioane
    de euro, de parcă ar fi fost
    un SRL de parter de bloc

    Pentru acest credit garantat de stat, Adrian Ionel, în calitate de director general al Unifarm, a cerut și obținut acordul Consiliului de Administrație (CA) și al Adunării Generale a Acționarilor (AGA).
    Compania Unifarm a cheltuit în primă fază nu mai puțin de 575 milioane lei din creditul obținut de la Eximbank.
    Ulterior, printr-o Ordonanță de Urgență, compania Unifarm a mai primit un credit de 1,15 miliarde lei de la Trezoreria Statului.
    Banii guvernamentali au fost acordați prin Ministerul Finanțelor Publice, din veniturile din privatizări. Dar Ordonanța de Urgență a fost emisă fără avizul Ministerului Justiției. Mai mult, specialiștii Curții de Conturi au constatat că, pentru creditul guvernamental, nu exista acordul CA și al AGA.
    Unifarm a jecmănit MS: adaos comercial de 71%.
    Newsweek România a obținut în exclusivitate mai multe documente din care rezultă că pe numele lui Adrian Ionel s-a mai depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1.
    De data aceasta, el este acuzat de Curtea de Conturi că a creat un prejudiciu estimat la 536.756 lei. Tot Curtea de Conturi a trimis la DNA un dosar în care acuză compania Unifarm, respectiv pe Adrian Ionel, că a vândut Ministerului Sănătății echipamente medicale cu adaos comercial de 71%, deși în mod curent practică un adaos comercial de maxim 12,9%.