Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Dan Barna, în topul vizibilității miniștrilor în luna aprilie/ Ciprian Teleman, Cseke Attila, Carol Novac și Bogdan Gheorghiu, la coada clasamentului
Premierul Florin Cîţu şi miniştrii Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu şi Raluca Turcan se menţin şi în luna aprilie în topul vizibilităţii, cu diferenţa că Dan Barna, pe locul 6 în luna martie, urcă direct pe locul 3, făcându-i astfel pe miniştrii Educaţiei şi Muncii să coboare cu o poziţie. De asemenea, miniştrii Cristian Ghinea, Bogdan Aurescu, Nicolae Ciucă şi Alexandru Nazare urcă în top câteva poziţii, în timp ce ministrul Agriculturii coboară de pe locul 10 în martie, pe locul 17. Datele rezultă din Barometrul vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.
Premierul Florin Cîţu se situează pe primul loc în topul vizibilităţii în luna aprilie, cu 60.376 de referiri, vârful fiind înregistrat în zilele de 14, 15 şi 16 aprilie, marcate de revocarea lui Vlad Voiculescu de la ministerul Sănătăţii şi de scandalul provocat în coaliţie de această decizie.
Pe locul al doilea se situează ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, cu 48.832 de referiri, vârful fiind atins în acelaşi interval de revocarea sa şi de conferinţa de presă susţinută după revocare.
Liderul USR, vicepremierul Dan Barna, urcă de pe poziţia a şasea în topul vizibilităţii membrilor Executivului, pe poziţia a treia, cu 14.934 de referiri în aprilie, cele mai multe fiind în 14 şi 15 aprilie, pe acelaşi fond al scandalului plecării lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii.
Barna este urmat de ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, cu 8.357 de referiri în presă, cele mai numeroase fiind înregistrate în 23 şi 26 aprilie, când ministrul a făcut mai multe declaraţii privind reluarea cursurilor, vaccinarea personalului din învăţământ, evaluarea profesorilor de către elevi şi gradul redus de utilizare a testelor pentru COVID în şcoli.
Pe poziţia a cincea se situează ministrul Muncii Raluca Turcan, cu 8.218 referiri, mai puţine decât în luna precedentă, vârfuri fiind înregistrate în 1 aprilie, când au fost în continuare reacţii la imaginile în care ministrul era fără mască de protecţie la o acţiune în judeţul Sibiu, dar a fost făcut şi anunţul referitor la amendarea sa, şi 7 aprilie, când a făcut precizări referitoare la stadiul avizării proiectului de interzicere a cumulului pensiei cu salariul şi când a anunţat adoptarea de către Guvern a OUG pentru majorarea stimulentului de inserţie la 1.500 de lei
Ministrul de Interne Lucian Bode, cu 6.663 de referiri, se regăseşte pe locul 6, coborând o poziţie, ca urmare a intrării lui Dan Barna în top 5 membri ai Executivului cu vizibilitate în luna aprilie. Vârfurile de vizibilitate au fost în 11 şi 12 aprilie, când a fost invitat într-o emisiune televizată şi a făcut mai multe declaraţii despre desfăşurarea slujbelor de Paşte şi despre restricţiile pentru vacanţa de 1 mai, iar în12 aprilie a avut două sesiuni de declaraţii, inclusiv despre transferul pacienţilor de la Spitalul Foişor, devenit spital COVID.
Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, se menţine pe poziţia 7, cu 4.754 de referiri, vizibilitatea sa fiind dată, în zilele de 19 şi 21 aprilie, de disputa cu premierul Florin Cîţu, pe care l-a numit ”zombie politic” în contextul disputelor din coaliţia de guvernare generate de revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii.
Locul 8 în topul vizibilităţii, cu 4.305 de referiri, este deţinut ministrul Proiectelor Europene Cristian Ghinea, care urcă de pe locul 13 în martie, vârful vizibilităţii fiind atins în zilele de 26 şi 27 aprilie, când preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă de lucru la Palatul Cotroceni pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dar şi când ministrul a răspuns criticilor PSD pe tema modului în care a fost realizat acest plan.
Ghinea este urmat de către ministrul Justiţiei Stelian Ion, cu o vizibilitate mai mare în 6 şi 8 aprilie, când a avut mai multe declaraţii pe tema legilor Justiţiei şi a dezminţit existenţa unei dispute cu liderul PNL Ludovic Orban pe acest subiect. În aceeaşi perioadă, Comisia juridică din Senat a discutat desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, iar Curtea Constituţională a dat decizia referitoare la motivarea hotărârilor judecătoreşti odată cu pronunţarea lor, ministrul fiind solicitat să prezinte puncte de vedere. De asemenea, în 8 aprilie, Stelian Ion a a nunţat că Ministerul Justiţiei lucrează la un proiect al Strategiei Naţionale privind recuperarea creanţelor provenite din infracţiuni pentru perioada 2021-2025.
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu urcă de pe locul 16 pe locul 10, cu 3.235 de referiri şi vârfuri de vizibilitate în 22 aprilie, marcată de reuniunea trilaterală România-Polonia-Turcia, şi în 26 aprilie, când Alexey Grishaev, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, a fost declarat persona non grata.
Bogdan Aurescu este urmat de ministrul Economiei Claudiu Năsui, cu 3.016 referiri, al căror vârf a fost atins în 2 aprilie, când a vorbit despre accesul la spectacole şi în cinematografe, a anunţat începerea plăţilor pentru Start Up Nation şi s-a întâlnit, alături de ministrul Sănătăţii, cu reprezentanţii industriei hoteliere, şi în 12 aprilie, când a făcut mai multe declaraţii referitoare la accesul turiştilor români în Grecia.
Vicepremierul Kelemen Hunor, cu 2.625 de menţiuni, cele mai numeroase în 13 şi 14 aprilie – când a făcut declaraţii referitoare la funcţionarea coaliţiei şi la ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu – se menţine pe poziţia 12.
Pe următoarea poziţie se află ministrul Mediului Tanczos Barna, cu 2.130 de referiri, cu vârfuri în 21 şi 26 aprilie, când a fost anunţată lansarea programelor Rabla Plus şi Rabla Clasic
Ministrul Energiei Virgil Popescu se află pe locul 14 în top, urmat de ministrul Apărării Nicolae Ciucă, acesta urcând de pe locul 18 deţinut în luna martie pe locul 15, vârful de vizibilitate fiind atins odată cu anunţul referitor la retragerea din Afganistan, în 15 aprilie, dar şi în 29 aprilie, cu ocazia evenimentelor organizate de Ziua Veteranilor.
Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor, urcă şi el de pe locul 20 în martie, pe locul 16, datorită momentului în care Standard & Poor’s a anunţat îmbunătăţirea perspectivei de la „negativ” la „stabil”, aferentă ratingului acordat datoriei guvernamentale a României, dar şi declaraţiilor referitoare la prelungirea cu 10 luni, până la data de 31 ianuarie 2022, a perioadei în care contribuabilii pot beneficia de ştergerea accesoriilor fiscale restante la data de 31 martie 2020.
Ministrul Agriculturii Adrian Oros, aflat pe poziţia 10 în luna martie, coboară pe locul 17, cu 1904 referiri, faţă de 3,562 în luna anterioară.
Miniştrii Cseke Attila, Carol Novac, Bogdan Gheorghiu, au între 1.000 şi 2.000 de referiri, iar ministrul Cercetării Ciprian Teleman are sub 1.000, el situându-se, ca şi la ediţiile precedente ale Barometrului vizibilităţii, pe ultima poziţie a clasamentului.
sursa foto: Guvernul României
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.