G4Media.ro

Florin Roman, liderul deputaților PNL: Amânarea de către CCR a deciziei privind…

sursa foto: Facebook

Florin Roman, liderul deputaților PNL: Amânarea de către CCR a deciziei privind pensiile speciale ridică mari semne de întrebare

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, susţine că amânarea de către CCR a unei decizii privind proiectul care prevede impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale ridică mari semne de întrebare, afirmând că judecătorii Curţii trag de timp într-o speţă care îi priveşte direct, transmite Agerpres.

„Curtea Constituţională a amânat, pentru a treia oară, luarea unei decizii privind proiectul PNL care prevede impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale. Judecătorii CCR au stabilit drept termen de judecată data de 8 decembrie. Amânarea ridică mari semne de întrebare, din moment ce proiectul PNL a fost votat de Parlament în data de 17 iunie. Proiectul a fost contestat la CCR de Avocatul Poporului, Renate Weber, şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Prima dezbatere pe această speţă a avut loc pe 14 iulie, iar cea de a doua pe 30 septembrie. 6 din cei 9 judecători ai CCR, în frunte cu preşedintele Valer Dorneanu, au pensii speciale, iar Avocatul Poporului va avea la încheierea mandatului. Cu alte cuvinte, judecătorii CCR trag de timp într-o speţă care îi priveşte direct”, a scris Roman, miercuri, pe Facebook.

El argumentează că legea nu are probleme de constituţionalitate, explicând că proiectul a ţinut cont de motivarea CCR referitoare la legea privind eliminarea pensiilor speciale.

Roman precizează că pensiile speciale au fost introduse prin mai multe proiecte de legi aprobate de Guvernul PSD condus de Victor Ponta în 2015 şi că acestea nu sunt calculate pe bază de contributivitate, la fel ca restul pensiilor, ci reprezintă un procent din salariul pe activitatea din ultima perioadă. Astfel, el indică faptul că la un salariu egal şi o contribuţie egală, cei care beneficiază de pensii speciale au pensii mai mari comparativ cu cei care primesc pensii obişnuite. De asemenea, liberalul afirmă că pentru plata pensiilor speciale sunt necesare sume suplimentare de la bugetul de stat, pe lângă sumele din bugetul asigurărilor sociale.

„La contribuţii egale trebuie să existe pensii egale, este principiul susţinut de PNL. Încă din 2017, PNL a propus un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale. Adoptarea acestui proiect a fost tergiversată de către PSD şi a fost posibilă doar în ianuarie 2020, când PNL a preluat guvernarea. După ce Parlamentul a votat legea PNL privind eliminarea pensiilor speciale, Avocatului Poporului, Renate Weber, a sesizat Curtea Constituţională. CCR a respins proiectul de eliminare a pensiilor speciale. PNL a redactat un proiect de lege privind impozitarea pensiilor speciale, ţinând cont de motivarea CCR. Legea a fost votată de Parlament în luna iunie. Renate Weber s-a adresat, din nou, CCR şi la fel a procedat Înalta Curte”, mai arată Florin Roman.

Curtea Constituţională a României a amânat miercuri, pentru 8 decembrie, pronunţarea unei decizii pe sesizările Avocatului Poporului şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu, au declarat oficiali ai CCR.

Citește integral: Curtea Constituțională a amânat, pentru a treia oară, o decizie privind impozitarea cu 85% a pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. În mintea lui aia îmbâcsita și ticăloasa!

  2. România va muri de foame în câteva luni și noi încă discutăm despre pensiile speciale ale unor incompetenți impostori? România a ajuns un stat african în care tot ce este instituție de forță este privilegiat din munca unor amărâți care abia economisesc 100 de ron pe lună. Așa ceva este de neconceput în niciun stat civilizat. Ce fac atât de grozav militarii, magistrații și polițiștii? În război nu suntem, condamnări la CEDO și eliberări de interlopi, pedofili, criminali în serie avem la discreție și înfrățirea poliție-interlopi este de notorietate.

    CONCRET CE FAC EI ATÂT DE SPECIAL CA SĂ MERITE PENSII SPECIALE?! CU CE SUNT SPECIALII MAI UTILI SOCIETĂȚII DECÂT MEDICII CARE MUNCESC LA TERAPIE INTENSIVĂ ÎN SALOANELE DE COVID?!

    Nu vedeți că trăim într-un stat aproape fascist? În care au venit unii și clanurile lor și nu mai dau drumul la ciolan de 3-4 generații?! Ei n-au rezolvat de 30 de ani Dosarul Revoluției și vor pensii speciale? Voi vota orice partid scoate în afara legii aceste pensii speciale! Aceste pensii speciale sunt o jignire adusă drepturilor omului și Mileniului 3!

  3. Chiar atat de senil este acest om? A uitat ca si el se afla printre semnatarii pensiilor speciale recent introduse, acelea pentru alesii locali?
    Pentru cei de la curtea de conturi, proiectul a fost initiat tot de catre acest stimat domn.

    Si PSD a votat pentru pensiile speciale, dar sa zici ca doar ei sunt responsabili, asta inseamana sa fii mafiot.

    PS. Aceste articole nu se considera fake news? (din moment ce majoritatea informatiilor sunt pe internet si se poate verifica autenticitatea lor)

    PS2. Propun introducerea unei amenzi/taxe pe minciuna. Oare ar mai avea curaj sa minta atunci?

    • Nu aia e problema ci faptul că au votat cot la cot penelistii și useriristii alături de pesedisti pentru o lege făcută cu buna știință din capul locului neconstituțională! Aici este bătaia de joc maximă la adresa populației!

    • @Radulescu Marcel

      Sesizam usor nesimtirea de a incerca sa murdaresti si USR-ul alaturi de PSD si PNL dar nu tine. USR-ul e singurul care a votat mereu si consistent impotriva pensiilor speciale. Deci mai slabeste-ne cu metodele astea bolsevice de maculare.

    • @Adi,

      Intentia USR pentru care a votat impotriva pensiilor speciale este fiindca a fost subiect de discutii printre poporul roman. Cum iti faci cel mai usor campanie/reclama si aduni voturi din partea poporului?

      Poporul discuta despre penali in functii publice.
      USR iese cu un proiect „Fara penali in functii publice”

      Poporul se revolta pe situatie defrisarii din padurile Romaniei.
      USR iese cu un proiect „DNA-ul padurilor”

      Poporul este nervos pe situatia pensiilor speciale.
      Ce face USR? Vine cu un proiect care sa impoziteze aceste pensii speciale.

      Este rau acest lucru? Absolut deloc, deoarece este ascultat glasul poporului. In acelasi timp sunt niste strategii politice pentru a castiga in electorat iar pe urma o sa vezi ce niste legi vor scoate si ei. Pe langa ca aceste proiecte care au fost promovate la timpul potrivit, USR-isti nu si-au asumat guvernarea cand li s-a propus.

  4. Așteaptă să vadă cine câștigă alegerile și în funcție de asta decid. Oricum este de râs că ei trebuie să ia o decizie care îi poate afecta direct pe ei. Cum pot fi acei oameni imparțiali???

  5. @Adi!
    Tu ai idee cati hoti sunt in USR?
    Nu?
    Tu vorbesti de bolsevism? Voi aia imaculati care slobozesc din gura, zi de zi, lozinci marxiste?

    • Ia, poate ”slobozesc din gura” trolii mafiei PRO-USL-PSD ”cati hoti sunt in USR”, că ei știu tot, de la ciolaci ”marxisti” până pinochio ”imaculat” și înapoi, pe la turnătorul dom profesor felix