G4Media.ro

Florin Roman se pronunță împotriva măsurilor fiscale cerute de PSD: ”Ca liberali,…

Florin Roman se pronunță împotriva măsurilor fiscale cerute de PSD: ”Ca liberali, nu putem susține nici o creștere de impozite și taxe” / ”Nu putem susține măsuri îndreptate împotriva românilor și a capitalului românesc”

”Vom apăra mediul privat și capitalul romanesc de tăvălugul unor noi taxe”, anunță vicepreședintele PNL Florin Roman într-o postare pe pagina sa de Facebook, în contextul discuțiilor legate de o serie de măsuri fiscale propuse de social-democrați.

”Ca liberali, nu putem susține nici o creștere de impozite și taxe, care lovește in cei care țin România pe linia de plutire. Principiul liberal, “mai puțin, de la mai mulți”, a generat întotdeauna creșteri de venituri și scăderi ale evaziunii fiscale. Cota unica de impozitare introdusă de PNL a adus echilibru, predictibilitate fiscală și încasări mai mari la bugetul de stat. La ora actuala, doar 1 din 4 contribuabili își plătește taxele la stat. Nu putem fi de acord cu supraimpozitarea celui care deja plătește. Dar putem fi de acord ca găsirea celor care nu plătesc și astfel sa aducem noi venituri la buget. Nu putem fi de acord ca liberali cu impozit mărit pe proprietate, pentru ca majoritatea romanilor sunt proprietari, iar locuința sau casa sunt efortul fiecărei familii, după o viața de munca. Paradoxal este faptul ca atunci când a fost crescut procentul de impozitare pe dividende, încasările au fost mai mici. Așa ca măsura este ineficienta și nu o vom susține. Cum nu putem fi de acord cu micșorarea plafonului pentru firmele mici și mijlocii, ce dau de lucru celor care lucrează in mediul privat. Nu vom fi de acord ca cei cu meserii liberale, medici, avocați, notari, antreprenori sa fie obligați sa dea circa 45% din ce câștiga prin munca lor, unui stat care ii duce spre ajutoare sociale. La fel, vom face tot ce ne sta in putința pentru a apăra industria alimentară”, a transmis Roman.

El spune că nu se poate schimba fiscalitatea și să se elimine facilitatea cu plata contribuției la sănătate în timpul anului fiscal. În privința reducerii numărului de bugetari, liberalul este de acord, însă și această măsură ar trebui luată după o analiză serioasă, susține liberalul.

”Reducerea numărului de secretari de stat, consilieri, membri in consilii de administrație, instituții ineficiente este necesară. Însă si aici trebuie calculat si apoi luate decizii. Nu poți trata companii pe profit, cu altele care merg in pierdere, in mod similar. Nu poți impune reduceri la instituții care trăiesc din bugetul de stat si cele care se finanțează din venituri proprii. In opinia noastră, a liberalilor, patriotism economic înseamnă in primul rând sa te gândești la apărarea firmelor si capitalului romanesc, si apoi la cele cu capital străin. Și sa menții un echilibru! Nu sa jupoi calul care trage!

Am transmis toate aceste lucruri si conducerii coaliției. Înțelegem riscul pierderii unor finanțări externe si susținem măsurile fiscale, ce îndepărtează acest risc. Dar nu putem susține măsuri îndreptate împotriva romanilor si a capitalului romanesc. Voi apăra mediul privat si antreprenorii care muncesc cinstit, pana la capăt, prin instrumentele parlamentare pe care le am la îndemâna”, a transmis Florin Roman.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Te apuca greata cand vezi lichelele astea cum se lupta ele pt romani dupa ce tot ele au pus tara pe butuci.

    • Si în timp ce se luptă amantele si nepoții încasează salarii consistente la stat nu nefăcând nimic, ci făcând rău in mediul privat!

  2. Au fost 2 ani la guvernare, au avut prim-ministrul și și-au bătut joc de capitalul romanesc și de romani. Ar trebui sa le fie Rușine sa mai apăra cu astfel de replici.

    • Au grijă tembeliziunile bine îndopate de partide să facă in aşa fel incât astfel de replici să sune in buclă in urechile votanţilor, votanţi care sunt uituci de felul lor: au uitat ce-(n)au făcut ăştia cand au fost la guvernare.

  3. „ca liberali”

    ok

  4. Nu ”ca liberali”, ca muncitori și țărani nu suntem de acord că plătim taxe mai mari câtă vreme salariile sinecuriștilor din miile de ”instituții” sunt astronomice iar pensiile necontributive ale unora sunt mai mult decât nesimțite și n-au absolut nici o justificare.

  5. Da mă, aveți grijă de capital, apărați-o cu toate armele, munca, dă-o dreq! Parcă e de notorietate că munca este muuult mai mult taxată decât capitalul în Ro!
    Acesta este PNL!!!

  6. daca comentezi ceva impotriva peneeeleee-ghinion esti automat cenzurat. g4medicamente

  7. Nimeni n-a putut să-mi explice în ce ar consta „liberalismul” celor care își spun fraudulos PNL. Susțin sus și tare că ei, ca reprezentanți ai „investitorilor”trebuie lăsați cît mai liber, să se înbogățească și APOI, poporul, „Pu…mea”cum spunea doctorul fugar, fost Primar se va bucura și ea de binefacerile dezvoltării.Nici măcar nu au rușine cînd spun că „poporul„ este dus la sapă de lemn dacă se va plăti impozit mai mare pentru vielel de lux. Adică ai banbi să-ți faci palat dar către Stat…mai subțirel, la fel ca cei cu garsoniere.Și copii știu că firmele, chiar și un amărît de PFA, NU PLATESC nimic, ascunzîndu-și profitul. A…dacă e să plătească u procent din cifra de afaceri, neeenooorociireee…Perspectiva este ca în fața opoziției Peneleilor de a renunța în favoarea „patriei iubite” la un leuț măcar din ceea ce știe toată lumea că au obținul prin furt, vom pierde ca popor posibilitatea de a aduce investițiile acelea uriașe cu care se lăuda Johannis. Avem destui idioți care deja se vor bucura și pentru că au ce-i reproșa Marelui Mut de la Cotroceni deși vom avea de suferit.

    • Ce sa mai zicem de micro pe it care plătesc 1% dar de fapt prestează pentru o firma. Adică cică ești antreprenor dar de fapt ai un singur client, ala care te plătește. Și cei care sunt angajați plătesc 42% din brut