Florin Sandu, bărbatul de 70 de ani care se află în a 24-a zi de greva foamei, îl acuză pe primarul Nicușor Dan că nu vrea să rezolve problema traficului pentru locuitorii din Cartierul Greenfield
Florin Sandu este un locuitor în vârstă de 70 de ani din Cartierul Greenfield care se află de 24 de zile în greva foamei, venind zilnic în fața Primăriei Capitalei. El îl pe primarul Nicușor Dan că nu vrea să rezolve problema traficului pentru locuitorii din Cartierul Greenfield.
„E pus definitiv pe Nu, e inuman, e inert, e patologic, e împotriva noastră, suntem victime ale unei minți frustrate, blocate în interesele personale politice. Dacă noi acceptăm atitudinea sfidătoare și indiferentă a Primarului Nicușor Dan la problemele noastre, atunci nu ne mai rămâne decât umilință și suferință. Avem o iarnă în față, cât vom mai rezista la cozile infernale în fiecare dimineață pe timp de iarnă? Eu nu mai pot să îndur nedreptatea, insolenta și disprețul acestui sinistru Primar și vreau să lupt pentru drepturile mele elementare de a putea trăi, dar voi locuitori ai Greenfield vreți să vă sacrificați în continuare timpul prețios și sănătatea voastră, a copiilor voștri și a bătrânilor voștri, v-ați blazat în postura victimei ? Toate proiectele de infrastructura/acces spre oraș sunt blocate de El, Dumnezeul Bucurestiului, și zac în sertarele Primăriei”, afirmă Florin Sandu, potrivit paginii de Facebook Cetățeni Sectorul 1 Ansamblul Rezidențial Greenfield.
”Dacă l-am ales Primar avem dreptul să îl tragem la răspundere, nu prin justiția aservită intereselor politice, ci prin manifestarea publică a nemulțumirii noastre și puterea protestului, căci noi l-am ales ca să ne ajute, nu ca să ne saboteze sub pretextele lui absurde. Un Primar nu are voie să împartă populația Bucurestiului în două tabere, una mai mică și una mai mare și să invoce motivul numeric în decizia lui referitor la accesul care afectează un cartier întreg indiferent de numărul locuitorilor din Greenfield.
Pe ce baze juridice, legale nu se acordă drepturile unor cetățeni, fiindcă nu au majoritate? De când drepturile omului într-un stat democratic depind de părerile subiective ale unei părți din populație?
Dreptatea și drepturile se cer, nu se așteaptă. Săptămână viitoare propun organizarea unui protest cu colaborarea organizatorilor noștri”, mai afirmă Florin Sandu.
Context. În 24 noiembrie, Primăria Capitalei a propus înființarea a două sensuri giratorii la ieșirea de pe Strada Teișani pe Șoseaua de Centură, respectiv pe sensul opus. Varianta ar fluidiza traficul și ar reduce timpii de așteptare pentru mașinile care ies din Cartierul Greenfield, spun ambele părți implicate în discuții. Ar fi cea mai rapidă soluție de implementat în acest moment, cea de realizare a sensurilor giratorii, în prima instanță cu balize, de către administratorul drumului, CNAIR, iar proiectarea să vină din partea Primăriei Capitalei. Giratoriile ar putea fi introduse până la sfârșitul anului.
Proiectul de hotărâre privind folosirea drumului forestier de acces prin Pădurea Băneasa este blocat, întrucât primarul Niculor Dan nu acceptă să fie realizat un drum permanent prin pădure, ci doar temporar, și pune presiune pe dezvoltator să construiască drumurile promise. Una dintre căile de acces are deja avizul arhitectului-șef pentru adoptarea unui PUZ.
Față de predarea temporară a drumului de 4 ani s-a opus Ministerul Mediului, care spune că nu poate oferi drumul forestier decât definitiv, neînțelegeri cu Primăria Capitalei care fac ca acesta să fie în continuare închis cu barieră.
Zilnic, cei 7000 de locuitori ai Cartierului Greenfield au o singură variantă de acces, Aleea Teișani, pe care se creează la primele ore ale dimineții ambuteiaje care produc poluare de la mașini și zeci de minute așteptare în coloană. Discuțiile pentru deschiderea drumului de pământ din Pădurea Băneasa, închis cu barieră din nou la începutul anului 2023, s-au lovit de refuzul primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, care cere dezvoltatorului să depună actele pentru alte drumuri promise, nu cel prin Pădurea Băneasa, care ar afecta ecosistemul pădurii.
Primarul general Nicușor Dan recunoaște dificultatea locuitorilor din Greenfield care au o singură cale de acces, însă vina o atribuie dezvoltatorului Impact Developer & Contractor, care a promis drumuri, dar nu le-a construit și a depus abia recent acte pentru aprobarea lui de către Primăria Capitalei. „Colegii noştri (de la USR) au propus o soluţie, care mie mi se pare perfect legală. Ocuparea temporară. (…) Eu sunt de acord cu trei ani sau patru ani pentru soluţia provizorie, tocmai ca investitorul să aibă timp să-şi ia avizele, să-şi ia PUZ-ul, să şi facă lucrările pentru toate cele trei ieşiri din cartier pe care vrea să le facă. Haideţi să ne uităm la proiectul de hotărâre şi aveţi concursul meu. Dar, dacă el spune ‘trecerea din proprietatea statului în proprietatea Municipiului Bucureşti’, eu nu sunt de acord cu el. Dacă e o trecere provizorie, pe o perioadă de timp, sunt de acord”, a explicat primarul în martie 2023.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
9 comentarii