G4Media.ro

Florin Sandu, bărbatul de 70 de ani care se află în a…

FOTO: Florin Sandu

Florin Sandu, bărbatul de 70 de ani care se află în a 24-a zi de greva foamei, îl acuză pe primarul Nicușor Dan că nu vrea să rezolve problema traficului pentru locuitorii din Cartierul Greenfield

Florin Sandu este un locuitor în vârstă de 70 de ani din Cartierul Greenfield care se află de 24 de zile în greva foamei, venind zilnic în fața Primăriei Capitalei. El îl pe primarul Nicușor Dan că nu vrea să rezolve problema traficului pentru locuitorii din Cartierul Greenfield.

„E pus definitiv pe Nu, e inuman, e inert, e patologic, e împotriva noastră, suntem victime ale unei minți frustrate, blocate în interesele personale politice. Dacă noi acceptăm atitudinea sfidătoare și indiferentă a Primarului Nicușor Dan la problemele noastre, atunci nu ne mai rămâne decât umilință și suferință. Avem o iarnă în față, cât vom mai rezista la cozile infernale în fiecare dimineață pe timp de iarnă? Eu nu mai pot să îndur nedreptatea, insolenta și disprețul acestui sinistru Primar și vreau să lupt pentru drepturile mele elementare de a putea trăi, dar voi locuitori ai Greenfield vreți să vă sacrificați în continuare timpul prețios și sănătatea voastră, a copiilor voștri și a bătrânilor voștri, v-ați blazat în postura victimei ? Toate proiectele de infrastructura/acces spre oraș sunt blocate de El, Dumnezeul Bucurestiului, și zac în sertarele Primăriei”, afirmă Florin Sandu, potrivit paginii de Facebook Cetățeni Sectorul 1 Ansamblul Rezidențial Greenfield.

”Dacă l-am ales Primar avem dreptul să îl tragem la răspundere, nu prin justiția aservită intereselor politice, ci prin manifestarea publică a nemulțumirii noastre și puterea protestului, căci noi l-am ales ca să ne ajute, nu ca să ne saboteze sub pretextele lui absurde. Un Primar nu are voie să împartă populația Bucurestiului în două tabere, una mai mică și una mai mare și să invoce motivul numeric în decizia lui referitor la accesul care afectează un cartier întreg indiferent de numărul locuitorilor din Greenfield.
Pe ce baze juridice, legale nu se acordă drepturile unor cetățeni, fiindcă nu au majoritate? De când drepturile omului într-un stat democratic depind de părerile subiective ale unei părți din populație?
Dreptatea și drepturile se cer, nu se așteaptă. Săptămână viitoare propun organizarea unui protest cu colaborarea organizatorilor noștri”, mai afirmă Florin Sandu.

Context. În 24 noiembrie, Primăria Capitalei a propus înființarea a două sensuri giratorii la ieșirea de pe Strada Teișani pe Șoseaua de Centură, respectiv pe sensul opus. Varianta ar fluidiza traficul și ar reduce timpii de așteptare pentru mașinile care ies din Cartierul Greenfield, spun ambele părți implicate în discuții. Ar fi cea mai rapidă soluție de implementat în acest moment, cea de realizare a sensurilor giratorii, în prima instanță cu balize, de către administratorul drumului, CNAIR, iar proiectarea să vină din partea Primăriei Capitalei. Giratoriile ar putea fi introduse până la sfârșitul anului.

Proiectul de hotărâre privind folosirea drumului forestier de acces prin Pădurea Băneasa este blocat, întrucât primarul Niculor Dan nu acceptă să fie realizat un drum permanent prin pădure, ci doar temporar, și pune presiune pe dezvoltator să construiască drumurile promise. Una dintre căile de acces are deja avizul arhitectului-șef pentru adoptarea unui PUZ.

Față de predarea temporară a drumului de 4 ani s-a opus Ministerul Mediului, care spune că nu poate oferi drumul forestier decât definitiv, neînțelegeri cu Primăria Capitalei care fac ca acesta să fie în continuare închis cu barieră.

Zilnic, cei 7000 de locuitori ai Cartierului Greenfield au o singură variantă de acces, Aleea Teișani, pe care se creează la primele ore ale dimineții ambuteiaje care produc poluare de la mașini și zeci de minute așteptare în coloană. Discuțiile pentru deschiderea drumului de pământ din Pădurea Băneasa, închis cu barieră din nou la începutul anului 2023, s-au lovit de refuzul primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, care cere dezvoltatorului să depună actele pentru alte drumuri promise, nu cel prin Pădurea Băneasa, care ar afecta ecosistemul pădurii.

Primarul general Nicușor Dan recunoaște dificultatea locuitorilor din Greenfield care au o singură cale de acces, însă vina o atribuie dezvoltatorului Impact Developer & Contractor, care a promis drumuri, dar nu le-a construit și a depus abia recent acte pentru aprobarea lui de către Primăria Capitalei. „Colegii noştri (de la USR) au propus o soluţie, care mie mi se pare perfect legală. Ocuparea temporară. (…) Eu sunt de acord cu trei ani sau patru ani pentru soluţia provizorie, tocmai ca investitorul să aibă timp să-şi ia avizele, să-şi ia PUZ-ul, să şi facă lucrările pentru toate cele trei ieşiri din cartier pe care vrea să le facă. Haideţi să ne uităm la proiectul de hotărâre şi aveţi concursul meu. Dar, dacă el spune ‘trecerea din proprietatea statului în proprietatea Municipiului Bucureşti’, eu nu sunt de acord cu el. Dacă e o trecere provizorie, pe o perioadă de timp, sunt de acord”, a explicat primarul în martie 2023.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. „Săptămână viitoare propun organizarea unui protest cu colaborarea organizatorilor noștri.”
    Nici nu era greu să ne dăm seama că sunt niște organizatori în spatele acestui „grevist”.
    Sunt curios dacă in fața sediului dezvoltatorului face grevă.

    • @Borges – Asta voiam sa spun si eu! Oare dezvoltatorii aia s-au gandit inainte sa ia banii de la oameni pe casele alea? Adica, ce-or fi zis: facem aici in padure, fara drumuri, ca pe urma punem presiuni si ne fac si drumuri aia de la primarie, ce sa mai cheltuim noi cu planuri si solutii.
      PS. Hm, oare asa arata un om care n-a mancat de 24 de zile? Rezistent mosul, ce sa zic.

  2. Pai da Borges si Kafka ca voi stati in bordeie de lut facute cu manutele voastre in mijlocul campului. Ca stati la bloc facut de ceasca (peste casele unor oameni luate cu japca) sau de dezvoltator, sa fiti siguri ca s-au taiat copaci, s-a creat trafic, au existat oameni nemultumiti. Acum ca v-ati vazut cu sacii-n caruta aratati cu dejtu’. Impact e un dezvoltator roman cum e si One si altii care au construit cum au construit dar mai sunt si altii de buna credinta care n-au dat spagi, au respectat documentatii de urbanism si autorizatii de construire si sunt bagati in aceeasi latura de dl primar gheneral ca asa intelege dansul dialogul, democratia, domnia legii. Mie mi se pare putin cam extrem(ist) si vad ca are destui sustinatori. Orbi, din pacate. Ca vrem sau nu vrem, urbanizarea e un fenomen global care se intampla de sute de ani, indiferent de primar. Voiam sa vad si eu in mandatul asta macar un exemplu de buna practica. Vastint, Globalworth, Speedwell, Skanska, Atenor si altii sunt dezvoltatori internationali care bag mana in foc ca nu au dat vreo spaga pentru ca am vazut ce si cum au construit atat aici cat si in regiune. Sunt buni pt Varsovia, Praga, Budapesta, Stokholm, Londra si Bruxelles dar nu pt Bucuresti. Probabil ca vor pleca si ramanem cu Robertino Georgescu si Clanul Sportivilor. Dar na, e ceea ce ne-am dorit.

  3. Asta să protesteze la cine i-a vândut ce i-a vândut, că altfel e o dovadă clară că nu are creier nici acum, cum nu a avut nici atunci când a cumpărat.
    Asta e în stare sa cumpere o mașină de la samsar fără centuri de siguranță și apoi să facă greva foamei în fața RAR că nu-i este înscrisă mașina din „încăpățânarea” RAR.

  4. excrocii de la Impacyt au obtinut aprobarea pt a construi zeci de blocuri in Greenfield spunand ca vor face 3 iesiri in Centura Bucurestiului. De la inceput stiau ca nu vor face nici una! In fata sediului lor trebuia sa faci greva nene!

    • @zen, sa ne arate dl Primar General ce inseamna legalitate. Ai fost prezent la vreo sedinta a Comisiei Tehnice Urbanism si Amenajarea Teritoriului aleasa de dl ND? E ca la Zoo, fiecare rage pe limba lui de nu mai intelege nimeni nimic. Nu are nicio directie in afara de NU. Well, angajati din banci, constructii, producatori de materiale de c-tii, cadastristi, agenti imobiliari, proiectanti (arhitecti, structurisiti, urbanisti, proiectanti de instalatii), consultanti PSI, notari si multi altii nu vor mai vota ND desi l-au votat in 2020 crezand ca va face distinctie intre dezvoltatori de buna credinta si dezvoltatori de rea credinta. Toti acesti oameni sperau sa scape din a mai lucra pentru dezvoltari paguboase pentru comunitate. Sperau sa ramana in joc dezvoltatorii cu coloana vertebrala dar nu a fost asa. ND i-a exclus pe toti, motiv pentru care nu va mai primi votul lor. Se bazeaza pe cei care nu vad, care nu gandesc. E un joc politic cinic. E la fel ca Fifi, Dragnea, etc.

  5. ”Dezvoltatorul” i-a păcălit și acuma-i cer primarului să rezolve treaba. Protestați la individul care v-a vândut gogoșile. Să vă facă ”dezvoltatorul” autostradă suspendată peste pădure

  6. Citind aceste comentarii, pare că unii oameni și-au băgat capul în fund. Cine este fără păcat să arunce primul cu piatra.

    Pe lângă asta, acest „drum forestier” despre care vorbim este o glumă proaste.

    Primarul joacă un joc pentru că nu este un prost. Este cineva care vrea să profite de fiecare situație. Ce este prietenos cu mediul aici? Mașini blocate ore în șir chiar lângă pădure sau trafic fluid? Serios?

    Toți cei care i-au acordat votul ar trebui să reconsidere dacă el este tipul de persoană pe care îl doresc la conducere.

    Cred că ceea ce face domnul care protestează este cel puțin admirabil. În opinia mea, el este un erou.

    Aș scuipa la picioarele primarului Nicușor pentru modul în care tratează cetățenii săi. Ar trebui să îi fie rușine dacă poate să doarmă liniștit noaptea.

    Adevărat, această resursă de știri, g4media, este foarte de încredere, având în vedere cât de ușor oamenii își pot crea conturi aici și pot comenta prostii. Cu adevărat reprezintă vocea oamenilor. Lăsați-mă în pace.

    Înțeleg că doriți să raportați ca jurnaliști, dar dacă oferiți opțiunea de comentarii, asigurați-vă că platforma voastră este pregătită corespunzător pentru asta.