G4Media.ro

FMI îndeamnă Italia și Franța să cheltuiască mai puțin, iar Germania să…

Foto: Fondul Monetar International foto / imf.org

FMI îndeamnă Italia și Franța să cheltuiască mai puțin, iar Germania să cheltuiască mai mult

Franța și Italia ar trebui să reducă cheltuielile mai repede decât în ritmul actual pentru a ține sub control nivelul datoriilor, în timp ce Germania ar trebui să cheltuiască mai mult pentru a susține creșterea economică, a declarat vineri Fondul Monetar Internațional (FMI) în perspectivele sale economice regionale pentru Europa, potrivit agenției Reuters.

„Țările europene avansate cu niveluri relativ ridicate ale datoriei ar trebui să implementeze o consolidare fiscală mai ambițioasă decât cea avută în vedere în prezent de guverne”, a scris Fondul în raportul său, dând ca exemple Belgia, Franța și Italia.

Italia trebuie să desființeze stimulentele „ineficiente” pentru renovarea energetică, cunoscute sub numele de Superbonus, care urmează să fie eliminate treptat de la sfârșitul anului viitor, a declarat pentru Reuters Alfred Kammer, șeful departamentului de economie europeană al Fondului, Alfred Kammer.

Franța ar putea culege „sume substanțiale” prin eliminarea scuturilor tarifare instituite după invazia Rusiei în Ucraina, a adăugat Alfred Kammer.

Germania, între timp, are „spațiul fiscal” necesar pentru a investi în digitalizare, infrastructură și pentru a sprijini eforturile de cercetare și dezvoltare ale companiilor, a adăugat economistul.

Alfred Kammer consideră că aceste eforturi de a controla cheltuielile vor trimite un „semnal puternic piețelor” și vor elibera resurse pentru finanțarea problemelor pe termen lung, inclusiv îmbătrânirea populației, schimbările climatice și creșterea cheltuielilor militare.

FMI estimează că, până în 2050, costurile asociate cu aceste probleme vor reprezenta în medie 5,5% din PIB în economiile avansate din Europa.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Are cineva un exemplu unde politicile/ sfaturile FMI au dat rezultate pozitive? Tarile imprumuta bani – uneori la dobanzi sub cele de piata- dar simuleaza introducerea ineptelor reforme preconizate de „expertii” FMI.