G4Media.ro

Folosirea datelor științifice pentru decizii va fi considerată o competență cheie la…

sursa foto: Facebook/ Jeanne Barseghian

Folosirea datelor științifice pentru decizii va fi considerată o competență cheie la următoarea evaluare PISA în domeniul științelor / În cazul schimbărilor climatice, cei mai mulți elevi români participanți la PISA 2018 se simțeau incapabili să facă ceva – OECD

Următoarea evaluare PISA pe teme științifice, programată în 2025, va considera cercetarea, evaluarea și folosirea informației științifice în luarea deciziilor drept o competență-cheie pentru elevi, arată directorul departamentului pentru Educație al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), Andreas Schleicher. Acesta face precizarea într-un articol despre educația pe teme legate de schimbări climatice, context în care arată, între altele, că cei doar o mică parte dintre elevii din România și alte țări din regiune, participanți la evaluarea PISA 2018, apreciau că pot face ceva legat de problemele lumii.

Ce va însemna evaluarea capacității de folosire a informațiilor științifice, la evaluarea PISA pentru științe, din 2025? Scrie Andreas Schleicher:

  • “De exemplu, va verifica măsura în care elevii pot să facă distincția între afirmații bazate pe dovezi științifice, pe de o parte, și opinii, pe de altă parte, să construiască argumente bazate pe date pentru a sprijini concluzii științifice, să analizeze critic erori în argumentații legate de știință și să justifice decizii cu ajutorul unor argumente științifice”.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Începe sa semene a socialism stiintific. Sa nu uitam ca exista o grămadă de teorii științifice care au fost invalidate cu timpul. Sa menționăm doar teoria flogisticului sau a eterului universal.

    • Se pare că habar nu ai ce e aia teorie științifică. Hint: nu e religie, universal și etern valabilă.

  2. Se scrie „ştiință”, dar se citeşte „religie”.

  3. Au, folosirea datelor stiintifice pentru decizii.
    Ce gluma, o lume intreaga (in frunte cu „expertii”) n-a fost in stare sa ia deciziile corecte avind datele stiintifice in fata si voi vreti sa le ia niste copii.

    • Lumea aia întreagă nu a luat decizii corecte nu pentru ca nu ar fi știut care sunt alea ci din corupție.

  4. Foarte bine, am ameliorat evaluarea. Dar pe când ameliorarea educației, când ii vom și învăța pe copii cum sa gândească științific?