G4Media.ro

Fondatorul Universității Spiru Haret, Aurelian Gh. Bondrea, a murit, anunță instituția

Aurelian Gh Bondrea / Foto: Facebook.com/Universitatea Spiru Haret

Fondatorul Universității Spiru Haret, Aurelian Gh. Bondrea, a murit, anunță instituția

Fondatorul Universității Spiru Haret, Aurelian Gh. Bondrea, a murit, anunță instituția, miercuri, într-un mesaj publicat pe Facebook. Aurelian Gh. Bondrea este cel care a înființat în 1991 Fundația România de Mâine, prin care a derulat “activități de învățământ, știintă și cultură”, înainte ca, în 2002, să fie înființată și acreditată Universitatea Spiru Haret, conform datelor de prezentare de pe site-ul acesteia.

Fondatorul instituției, cunoscută drept o “fabrică de diplome” și vizată acum un an de procurorii DIICOT, este prezentat astfel în anunțul de azi: “știm că ideile, faptele și îndemnurile Domnului Aurelian Gh. Bondrea au contribuit fundamental la dezvoltarea societății, a culturii și a educației României de azi și de mâine”.

Anunțul făcut de Universitatea Spiru Haret:

“Cu profundă tristețe, comunicăm trecerea în neființă a fondatorului nostru, Profesorul Universitar Doctor, Aurelian Gh. Bondrea.

Succesul celei mai mari instituţii de învăţământ superior privat din România este datorat preocupării sale continue pentru inovaţie în educaţie.

Timp de trei decenii, peste 330 000 de români au beneficiat de un acces generos la studii esențiale pentru împlinirea lor profesională și umană, urmând principiile părintelui învățământului modern, Spiru Haret: “Binele social necesită creșterea pozitivă a coordonatelor sociale ale fiecărui individ.” Astăzi, știm că ideile, faptele și îndemnurile Domnului Aurelian Gh. Bondrea au contribuit fundamental la dezvoltarea societății, a culturii și a educației României de azi și de mâine.”

În urmă cu un an, în decembrie 2019, procurorii DIICOT au desfășurat percheziții la Universitatea Spiru Haret, mai multe cadre universitare fiind suspectate că, pe parcursul anului universitar 2018 – 2019, au format un grup infracțional organizat care a avut ca scop facilitarea promovării de către mulți studenți a examenelor, după cum G4Media.ro relata atunci.

EduPedu.ro scria, tot în decembrie 2019, citând Adevărul și alte surse, despre istoricul fondatorului Aurelian Gh. Bondrea, tatăl actualului rector. Aurelian Gh. Bondrea: s-a înscris în Partidul Muncitoresc din România în 1946, în anii ’50 a fost promovat în Secția de propagandă și agitație a Comitetului regional PCR Pitești și a urmat la fără frecvență școala politică “Ștefan Gheorghiu”, s-ar fi apropiat de Elena Ceaușescu, iar din anii ’70 a lucrat în Ministerul Educației, unde în 1977 a fost numit director al Direcției de organizare, personal, învățământ și control.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

  1. Ar trebui sanctificat. Pentru parte din angajații din administrația publică ar fi bun pe post de moaște. Au pentru ce sa-i mulțumească.

    • Gresit . Salariatii din administratia publica au primit beneficiile nemeritate pentru ca o lege imbecila le acorda doar daca fac dovada absolvirii unei institutii de invatamint superior acreditate . Ei trebuia sa primeasca beneficii in plus numai si numai daca dovedeau ca aduceau valoare activitatii prestate . Faptul ca cineva detine o diploma de licenta ( obtinuta in invatamintul de stat sau particular ) nu dovedeste capacitatea aceluia de a fi eficient si de a aduce valoare activitatii profesionale . Sint o sumedenie de salariati ( in privat sau in sectorul public ) care dovedesc capacitate si au numai 12 clase . Cei care arunca cu noroi in institutii de invatamint privat pot fi caracterizati intr-un anume fel dar nu doresc sa fac acest lucru . Va comparati cel putin cu cei care se declara patrioti dar cumpara numai produse si servicii din strainatate .

  2. O pierdere pentru familie, negresit.

    Dar o pierdere si pentru industria karaoke-ului.

  3. Are fata de comunist. Nu plang pentru fondatorul fabricii de diplome numita Spiru Haret. Multi „profesionisti” din administratia publica ii sunt recunoscatori.

    • Profesionist este cel care dovedeste asta prin activitatea desfasurata si nu prin diplomele de pe pereti ( fie de la stat sie de la particular ). Pe dumneata te intereseaza daca casierul ce iti incaseaza taxele si impozitele are facultate sau master ? E important sa fii multumit de modul cum isi face treaba . Poate sa aibe si 8 clase . Si trebuie sa va spun ca am intilnit casieri cu 8 clase care ,, ii bat la fund ,, din punct de vedere profesional pe cei cu facultate . Primii sint modesti si dedicati comparativ cu ceilalti ; aroganti si plini de stingacii .

    • Cine a vrut, a putut sa invete. Au avut toate conditiile. Ca au iesit din facultate si lichele, sunt sigur ca au iesit si din celelalte, chiar de Stat. Aproape toti profesorii din Spiru Haret aveau catedra si la Stat…deci asta cu fabrica de diplome e praf in ochi. Ambramburica este cauza pt asa multe diplome de licenta, ca a desfiintat invatamantul profesional (pe care ulterior a incercat sa-l puna la loc…dar nu mai exista nimic) si atunci licenta de facultate a devenit criteriul de selectie pentru tot, inclusiv vanzator la magazin.

  4. …un mare regret pt cei cu diplome de carton

  5. sa-i fie tarina grea, acoperita cu toate cartoanele alea, zise ‘diplome’, bune de sters undeva.

    • Din carton sint si diplomele de la universitatile de stat . Sint o gramada de oameni care se acopera cu ele si incaseaza beneficii nemeritate din taxele si impozitele ce le platiti . Inca ceva ; de sters la fund ne putem sterge cu hirtie igienica de 60 de bani rola sau de 100 lei rola . E vreo diferenta ? Nu . Rezultatul conteaza . Faptul ca ne-am sters . Dumneata ai angaja un muncitor la sapat santuri pentru ca are o diploma sau pentru ca l-ai pune la proba de lucru sa vezi ce e in stare ?!

    • ” Adrian Popescu de la cea de 60 de bani s-ar putea sa faci hemoroizi iar de la cea de 100 de lei sa ramai fara bani de mancare deci nici hartia nu mai e de folos. 🙂

  6. Degeabaacatosul a murit daca pacatele isi fac efectul…

  7. Regrete eterne. Colegii de la Manastirea Secu.

  8. Pe mort cel mai bine l-a caracterizat Andrei Pleșu, pe cînd era încă viu.
    Creștinește-ar fi să-i zicem ,,Dumnezeu să-l ierte!”, da’ dacă omu’ n-a avut Dumnezeu?! 🤔

  9. Toata floarea bugetarimii, sa-l pupe.undeva! 25-50% in plus la salar, degeaba, doar pt.hartiile.astea emise de.mos!
    Romania, tara falimentara!

    Dreptate sociala! Fara pensii speciale militare, reforma administrativa…. Penalilor ce sunteti!

  10. COMUNISTII SUNT CEI MAI MARI HOTI SI CEI MAI MARI CRIMINALI DIN ISTORIE!

  11. Si eu am invatat la Spiru Haret. Am avut profesori eminenti care la vremea aceea predau si la stat. Precizez, cine a vrut sa INVETE – a invatat. Am INVATAT, oameni buni, dar etichetarea a fost pusa de o distinsa doamna care a fost ministru multa vreme si a creat doar haos. A fost si este politician extrem de slab. Scandalul a fost de alta natura si apoi a degenerat. Era minunat sa exista cat mai multe institutii de invatamant de orice grad, sa avem PROFESIONISTI in toate domeniile, sa avem domenii de activitate, NU somaj si sa EMIGRAM care pe unde. Oamenii nepregatiti care sunt astazi in multe domenii si au o varsta si-au facut studiile la stat… sunt valorosi?

  12. Cunosc foarte multe persoane care si-au facut studiile la diverse universitati si in diferite domenii si sunt niste prosti de zile mari.
    Doua persoane care au terminat stiinte exacte, au facut asa-zis matematica in anii de facultate, iar cand au fost intrebati cat fac 3×3-1 au raspuns unul ca rezultatul este 6, iar altul a raspuns ca este 5. Ce matematica au invatat ei la stat? Cu siguranta, chiar daca profesorii au predat la stat n tipuri de matematica, dar acei absolventi nu stiau nici matematica de clasa a III-a, sa-mi fie cu iertare.
    Mai sunt altii care au terminat facultatea la stat, dar la taxa, taxa care era tripla fata de particulare. Si acei absolventi de stat (dar pana la urma tot un fel de n-ar mai fi – stat, dar particular), au platit si au trecut bine-merci toate examenele in cele din urma cu 5 si se laidau ca au copiat, ca n-a fost disciplina in acea facultate de la stat unde sa nu fi copiat.
    Iar altii care au absolvit particulare sunt capabili, inteligenti, s-au chinuit sa invete si sa treaca examenele si acum de ce sa li se puna o eticheta nemeritata? Doar pentru ca nu au avut acea suma colosala pentru a ramane la stat, dar la taxa? Astfel s-au inscris la particulara, dar au invatat, s-au straduit si au reusit in viata muncind din greu si invatand permanent. Media de admitere la stat (la buget) era de 9,5. Cei care au ramas fie au renuntat ca nu faceau fata, nu meritau acel loc ocupat, fie la alte facultati au reusit cum-necum sa treaca.
    Cineva nu a calcat deloc pe la o renumita facultate de stat si totusi a absolvit. Persoana este agramata si prostuta rau de tot. Nu poate sa profeseze in domeniul absolvit la stat pentru ca are un handicap.
    Insa a recunoscut persoana aceasta ca la un interviu, un alt absolvent de particulara a luat proba deoarece a stiut tot si a si spus persoana de la stat ca nu ar fi reusit sa faca fata acelui loc de munca, nu s-ar fi descurcat si ca recunoaste ca este meritul acelui absolvent de particulara care era f. bine pregatit.
    Nu mai etichetati si nu mai blamati! Cine vrea sa invete, invata oriunde. Nu conteaza unde a absolvit cineva, ci conteaza ce stie sa faca in domeniul sau de activitate!
    Ies absolventi atat bine pregatiti, cat si prost pregatiti, de oriunde – fie ca vorbim de stat, fie de particulare!

  13. Cati medici prosti nu sunt… si aceia au absolvit la stat, nu exista la Universitatea „Spiru Haret” medicina!
    Mai sunt foarte multe alte exemple de oameni incapabili care au afirmat clar ca nu au invatat mai nimic in facultatile absolvite la stat si astfel lucreaza ca bucatari sau ca alte meserii spre care au inclinatie si la care fac fata. Desi nu era cazul sa stea sa faca o facultate de stat (unii chiar au mai si platit la taxa!) si sa nu faca fata pe piata muncii!
    Ceva ANORMAL LA STAT: sunt chiar si 3/4 locuri sau chiar peste trei sferturi din locuri la TAXA!!!!! Despre ce vorbim atunci? Atunci facultatile de „stat” mai sunt facultati de stat sau se numesc si ele tot particulare, dar sub o umbrela, sub acoperire?
    Concluzia: Nu conteaza unde a studiat cineva din moment ce este capabil si a invatat, a fost serios in studiu si in cariera sa! Sunt extrem de multe persoane cu adevarat valoroase, capabile si care au studiat la particulare, iar alte persoane nu stiu nimic din tot ce se presupune ca ar fi trebuit sa invete la stat.
    Numerosi absolventi atat de la Spiru Haret, cat si de la alte universitati particulare sunt f. bine pregatiti in strainatate. Au plecat din tara pentru ca asa este romanul (isi da in cap unul altuia), iar in afara tarii cerintele sunt f. mari si acesti absolventi de particulare fac fata f. bine cerintelor posturilor adecvate pregatirii lor. Iar o alta tanara care a facut o facultate de stat doar ca „suna” bine, nu stie sa faca nimic si este simpla ingrijitoare batrani in afara tarii pentru ca altceva nu stie sa faca. Strainii sunt corecti, obiectivi si nu conteaza pentru ei ce tip de universitate ai absolvit. Conteaza daca stii ceva, daca ai baza cunostintelor acumulate in facultate, nu ce hartie ai! Ba chiar in strainatate sunt cu mult mai apreciate universitatile particulare!!!

  14. Eu sunt dublu licentiata atat la stat, cat si la Universitatea Spiru Haret.
    Pot sa afirm ferm ca am invatat enorm la Universitatea Spiru Haret si nu am trecut ca gasca prin apa. Pot spune ca mai usor mi s-a parut prima facultate pe care am absolvit-o la stat. Profesorii erau mai dezinteresati la stat, erau vizibil deranjati daca in pauze incercai sa ii retii pentru o simpla intrebare legata de curs, pentru o clarificare. Nu prea si-au dat silinta nici profesorii si nici noi, ca studenti, la stat. Bine, nici diploma de la stat nu am folosit-o niciodata.
    In schimb, dupa absolvirea unei facultati din cadrul Universitatii Spiru Haret si dupa efectuarea practicii de specialitate, am reusit in noul domeniu ales cu brio si fac fata oricaror cerinte. Insa observ ca vin la multinationala unde eu lucrez tineri absolventi de la stat si este drept ca dupa absolvirea unei facultati nu poti avea pretentia ca esti specialist si nu ai experienta necesara, dar nu au unii nici macar baza de pornire. Insa vin cu niste pretentii absolventii de la stat, vor salariul de 2000 de euroca doar au absolvit la stat. In schimb, nu stiu nimic. Chiar cineva a recunoscut ca desi a absolvit la o renumita universitate de stat, nu a trecut pe acolo decat in anul I, copia non-stop la toate examenele, iar unde nu a reusit, mergea la sfarsitul studiilor si sustinea examenele restante de n ani (imi spunea ca fara sa invete nimic se prezenta la examenele respective) si pana la urma si-a obtinut diploma de la stat fara efort.
    Am avut anumiti colegi la stat pe care nu ii cunosteam pana in anul IV. Pe unii i-am cunoscut la licenta si spuneau ca ar face parte din nr. grupei mele, iar eu veneam la facultate si nu au calcat deloc pe acolo! Ma intreb aceia cum or fi trecut? Doar este vorba de stat.
    Oricum, mi-a ramas un gust amar de la prima facultate de stat. Atitudinea, conditiile lasau de dorit la renumita mea facultate absolvita la stat.
    Si sa stiti ca nu am invatat mai mult decat la Universitatea Spiru Haret. Din contra. Doar idiotenii de referate faceam continuu, iar unii profesori ne puneau sa transcriem cursul. Asta nu era scoala.
    Sa nu uitam si faptul ca scolile si liceele sunt de stat, in mare parte. Iar elevii nu mai fac scoala cum se facea pe vremuri si nu mai era nevoie de MEDITATII! Acum, baza o reprezinta DOAR MEDITATIILE! La scoala nu se mai face carte cum se facea odinioara. Iar scolile doar sunt de stat, nu?
    Bine, nu stiu de ce se numesc de stat cand se cere continuu: fondul scolii, fondul clasei, se schimba permanent mobilierul, draperiile si jaluzelele desi sunt in stare buna se schimba anual. Nici acasa nu le schimb la cativa ani, iar la scoala, la copiii mei, trebuie non-stop sa schimbam tot, desi sunt in stare f. buna, poate arata dupa un singur an mai bine decat cele de acasa! La scoala copiilor se cer bani si pentru paza, pentru uniforme deosebit de scumpe, de fite. Daca ai merge la cel mai scump Mall si nu ai gasi o bluza la pretul de cateva sute bune de lei. Chiar daca este pandemie, in anumite scoli (de stat, bineinteles) se mai cere inca fondul scolii si fondul clasei. De ce? E scoala de stat sau particulara ca nu mai inteleg nici eu. Invatatoarea, respectiv diriginta cer pentru toate minunile din lume bani. Nu mai zic cum procedau de Craciun, Paste, in martie sau de ziua lor: asteapta cadouri scumpe, bijuterii din aur, electrocasnice (masina de facut paine, aspirator etc.), gadeget-uri scumpe si multe altele, nu mai intru in detalii. Dar nu au salariu invatatoarea si diriginta, adica aceste cadre didactice? De ce stau cu mana intinsa la majoritatea scolilor? Sistemul de invatamant de stat este putred si daca nu s-a facut ceva pentru a se taia raul de la radacina de la inceput, pornind de la interdictia meditatiilor in special cu profesorul din scoala si de la clasa, nu stiu daca se mai poate reveni la normal, daca se mai poate face ceva!
    Sunt revoltata la culme! Daca dadeam copiii la scoala particulara si nu se intampla ce se intampla in scolile de stat. Erau doar cativa copii in clasa si se ocupa altfel de ei. Nu mai era nevoie de meditatiile care ne secatuiesc. Nu va spun ca sunt copii in clasa care fac meditatii cu profesorii de la clasa pentru beneficii (note mari) si nu invata nimic la acele meditatii, iar parintii sunt nevoiti sa le puna acelor copii al doilea rand de meditatori pentru a putea sa se pregateasca pentru examene! Iar meditatiile sunt atat de costisitoare ca oricat de bogat ai fi, te secatuiesc, te saracesc, iar meditatorii isi fac palate, imperii. Oare este corect sa se mai numeasca invatamant de stat din moment ce totul se plateste? Pana si markerele sunt platite dar nu din fondul clasei pentru ca acela este folosit la „altceva” ni se justifica. La ce altceva, nu stiu, pentru ca nu poti sa ceri socoteala ce se face cu acei bani. Altfel, copilul tau ar fi prigonit, ar fi Jihadul asupra lui. Au mai incercat unii parinti sa murmure ceva la inceput si copiii lor sunt „tinuti minte” si pedepsiti, notati necorespunzator, desi sunt elevi eminenti care merg la olimpiade, iau rezultate remarcabile acolo, iar la clasa sunt nedreptatiti la notare, doar pentru simplul fapt ca parintii lor nu mai fac fata cheltuielilor. Invatamantul nu ar trebui sa tina cont de acest aspect, ci de modul in care se prezinta elevul la ore!
    Revenind la ideea de la care am plecat:
    Nu conteaza unde inveti pana la urma! Conteaza sa inveti, sa iti dai silinta oriunde daca vrei sa devii un bun specialist!

  15. Eu sunt dublu licentiata atat la stat, cat si la Universitatea Spiru Haret.
    Pot sa afirm ferm ca am invatat enorm la Universitatea Spiru Haret si nu am trecut ca gasca prin apa. Pot spune ca mai usor mi s-a parut la prima facultate pe care am absolvit-o la stat. Profesorii erau mai dezinteresati la stat, erau vizibil deranjati daca in pauze incercai sa ii retii pentru o simpla intrebare legata de curs, pentru o clarificare. Nu prea si-au dat silinta nici profesorii si nici noi, ca studenti, la stat. Bine, nici diploma de la stat nu am folosit-o niciodata.
    In schimb, dupa absolvirea unei facultati din cadrul Universitatii Spiru Haret si dupa efectuarea practicii de specialitate, am reusit in noul domeniu ales cu brio si fac fata oricaror cerinte. Insa observ ca vin la multinationala unde eu lucrez tineri absolventi de la stat si este drept ca dupa absolvirea unei facultati nu poti avea pretentia ca esti specialist si nu ai experienta necesara, dar nu au unii nici macar baza de pornire. Insa vin cu niste pretentii absolventii de la stat, vor salariul de 2000 de euro ca doar au absolvit la stat. In schimb, nu stiu nimic. Chiar cineva a recunoscut ca desi a absolvit la o renumita universitate de stat, nu a trecut pe acolo decat in anul I, copia non-stop la toate examenele, iar unde nu a reusit, mergea la sfarsitul studiilor si sustinea examenele restante de n ani (imi spunea ca fara sa invete nimic se prezenta la examenele respective) si pana la urma si-a obtinut diploma de la stat fara efort.
    Am avut anumiti colegi la stat pe care nu ii cunosteam pana in anul IV. Pe unii i-am cunoscut la licenta si spuneau ca ar face parte din nr. grupei mele, iar eu veneam la facultate si nu au calcat deloc pe acolo! Ma intreb aceia cum or fi trecut? Doar este vorba de stat.
    Oricum, mi-a ramas un gust amar de la prima facultate de stat. Atitudinea, conditiile lasau de dorit la renumita mea facultate absolvita la stat.
    Si sa stiti ca nu am invatat mai mult decat la Universitatea Spiru Haret. Din contra. Doar idiotenii de referate faceam continuu, iar unii profesori ne puneau sa transcriem cursul. Asta nu era scoala.
    Sa nu uitam si faptul ca scolile si liceele sunt de stat, in mare parte. Iar elevii nu mai fac scoala cum se facea pe vremuri si nu mai era nevoie de MEDITATII! Acum, baza o reprezinta DOAR MEDITATIILE! La scoala nu se mai face carte cum se facea odinioara. Iar scolile doar sunt de stat, nu?
    Bine, nu stiu de ce se numesc de stat cand se cere continuu: fondul scolii, fondul clasei, se schimba permanent mobilierul, draperiile si jaluzelele desi sunt in stare buna se schimba anual. Nici acasa nu le schimb asa des, iar la scoala, la copiii mei, trebuie non-stop sa schimbam tot, desi sunt in stare f. buna, poate arata dupa un singur an mai bine decat cele de acasa! La scoala copiilor se cer bani si pentru paza, pentru uniforme deosebit de scumpe, de fite. Daca ai merge la cel mai scump Mall si nu ai gasi o bluza la pretul de cateva sute bune de lei. Chiar daca este pandemie, in anumite scoli (de stat, bineinteles) se mai cere inca fondul scolii si fondul clasei. De ce? E scoala de stat sau particulara ca nu mai inteleg nici eu? Invatatoarea, respectiv diriginta cer pentru toate minunile din lume bani. Nu mai zic cum procedau de Craciun, Paste, in martie sau de ziua lor: asteapta cadouri scumpe, bijuterii din aur, electrocasnice (masina de facut paine, aspirator etc.), gadget-uri scumpe si multe altele, nu mai intru in detalii. Dar nu au salariu invatatoarea si diriginta, adica aceste cadre didactice? De ce stau cu mana intinsa la majoritatea scolilor? Sistemul de invatamant de stat este putred si daca nu s-a facut ceva pentru a se taia raul de la radacina de la inceput, pornind de la interdictia meditatiilor in special cu profesorul din scoala si de la clasa, nu stiu daca se mai poate reveni la normal, daca se mai poate face ceva!
    Sunt revoltata la culme! Daca dadeam copiii la scoala particulara si nu se intampla ce se intampla in scolile de stat. Erau doar cativa copii in clasa si se ocupau altfel de ei. Nu mai era nevoie de meditatiile care ne secatuiesc. Nu va spun ca sunt copii in clasa care fac meditatii cu profesorii de la clasa pentru beneficii (note mari) si nu invata nimic la acele meditatii, iar parintii sunt nevoiti sa le puna acelor copii al doilea rand de meditatori pentru a putea sa se pregateasca pentru examene! Iar meditatiile sunt atat de costisitoare ca oricat de bogat ai fi, te secatuiesc, te saracesc, iar meditatorii isi fac palate, imperii. Oare este corect sa se mai numeasca invatamant de stat din moment ce totul se plateste? Pana si markerele sunt platite dar nu din fondul clasei pentru ca acela este folosit la „altceva” ni se justifica. La ce altceva, nu stiu, pentru ca nu poti sa ceri socoteala ce se face cu acei bani. Altfel, copilul tau ar fi prigonit, ar fi Jihadul asupra lui. Au mai incercat unii parinti sa murmure ceva la inceput si copiii lor sunt „tinuti minte” si pedepsiti, notati necorespunzator, desi sunt elevi eminenti care merg la olimpiade, iau rezultate remarcabile acolo, iar la clasa sunt nedreptatiti la notare, doar pentru simplul fapt ca parintii lor nu mai fac fata cheltuielilor. Invatamantul nu ar trebui sa tina cont de acest aspect, ci de modul in care se prezinta elevul la ore!
    Revenind la ideea de la care am plecat:
    Nu conteaza unde inveti pana la urma! Conteaza sa inveti, sa iti dai silinta oriunde daca vrei sa devii un bun specialist!