G4Media.ro

Fontana di Trevi, redeschisă după ce a fost renovată. Numărul vizitatorilor, limitat

Sursă foto: Unsplash

Fontana di Trevi, redeschisă după ce a fost renovată. Numărul vizitatorilor, limitat

Celebra Fontana di Trevi a fost redeschisă oficial după mai multe săptămâni de renovare, iar primăria a decis să limiteze numărul de vizitatori la 400 de persoane în acelaşi timp, a anunţat duminică primarul Romei, Roberto Gualtieri, potrivit AFP, transmite News.ro.

„400 de persoane în acelaşi timp vor putea fi aici (…) şi obiectivul este de a permite tuturor să se bucure din plin de fântână, fără aglomeraţie sau confuzie”, a declarat Roberto Gualtieri în faţa monumentului făcut celebru de filmul „La Dolce vita”. El a adăugat că acest număr ar putea fi modificat la finalul unei faze de testare, a cărei durată nu a precizat-o.

Primarul capitalei italiene a precizat, de asemenea, că în următoarele luni municipalitatea va analiza posibilitatea de a introduce „o mică taxă de intrare ” pentru a finanţa, printre altele, întreţinerea fântânii.

 Efort general imens

Claudio Parisi Presicce, responsabilul cu bunurile culturale din cadrul primăriei, a declarat pentru AFPTV că lucrările la monumentele Romei, inclusiv la Fontana di Trevi, au fost efectuate astfel încât „majoritatea monumentelor să revină în circuit la timp pentru startul Jubileului ” Bisericii Catolice, care începe la 24 decembrie.

„Lucrările au durat trei luni, cu un efort general imens care ne-a permis să finalizăm lucrările mai repede (…). Este o muncă de curăţare, de eliminare a elementelor de deteriorare, a buruienilor şi a depunerilor de calcar,, care a dat roade excepţionale”, a adăugat el.

Această capodoperă barocă construită pe faţada unui palat este unul dintre cele mai populare monumente ale Romei, devenit celebru prin filmul lui Federico Fellini „La Dolce Vita”, în care Anita Ekberg îl invită pe Marcello Mastroianni să i se alăture în bazinul fântânii.

Ceremonia de duminică a avut loc pe o ploaie slabă, în prezenţa a câteva sute de turişti, dintre care mulţi l-au imitat pe primar aruncând o monedă în fântână. În mod tradiţional, numeroşii turişti – între 10.000 şi 12.000 pe zi până în prezent – aruncă monede în fântână, care ar trebui să le aducă noroc. În mod normal, autorităţile colectează aproximativ 10 000 de euro în fiecare săptămână, sumă care este donată organizaţiei caritabile Caritas pentru a finanţa mese pentru nevoiaşi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...