G4Media.ro

Formularul de intrare în România (PLF): Se completează doar digital, cel târziu…

Sursa foto: CommonPass

Formularul de intrare în România (PLF): Se completează doar digital, cel târziu în 24 de ore de la sosirea în țară. Necompletarea se sancționează cu amendă de la 2.000 la 3.000 de lei / Toate informațiile despre formular

Formularul de intrare în România (PLF), care se va aplica din 20 decembrie pentru toți cei care intră în țară, se completează doar digital, cel târziu în 24 de ore de la sosirea în țară, iar necompletarea documentului se sancționează cu amendă de la 2.000 la 3.000 de lei, care va fi dispusă de direcțiile de sănătate publică, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Ordonanța de urgență pentru intrarea în vigoare a formularului a fost aprobată în ședința de miercuri a Executivului.

„Toți cei care vor intra în țară vor trebui să completeze formularul, care va fi completat electronic. Trebuie completat de orice persoană indiferent de calea de intrare în România, cu maximum 24 de ore înainte de a intra țară și cu titlu de excepție în 24 de ore de la intrarea în țară. Pentru a evita mai ales pe anumite puncte de frontieră anumite vârfuri de sarcină se creează această posibilitate să aibă la dispoziție de 24 de ore pentru a completa”, a precizat Cărbunaru.

Acesta a menționat că necompletarea formularului digital de intrare în România se sancționează cu amendă de la 2.000 la 3.000 de lei, care va fi dispusă de DSP.

În cazul familiilor, formularul poate fi completat de un singur membru adult al unei familii.

Formularul va putea fi completat pe plf.gov.ro, care va fi disponibilă din 20 decembrie.

Precizările Guvernului privind formularul digital:

Ce informații conține formularul digital de intrare în România?

  • Numele și prenumele, datele de identificare și de contact;
  • Țara, regiunea și localitatea de unde călătorește spre România, inclusiv cele tranzitate;
  • Localitatea și adresa de destinație în România;
  • Mijlocul de transport cu care călătorește spre România;
  • Data intrării în România;
  • Datele minorilor însoțitori, dacă este cazul.

Cine trebuie să completeze formularul digital de intrare în România?

Formularul se completează de toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale.

Unde pot accesa formularul digital de intrare în România?

Formularul digital poate fi generat electronic prin intermediul platformei https://plf.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pe baza cerințelor operaționale ale Ministerului Sănătății.

Pentru eliberarea formularului este necesară autentificarea cu o adresă de e-mail, unde utilizatorul primește un link de acces. Ulterior, se completează câmpurile cu datele solicitate. Pașii sunt similari cu cei pentru generarea certificatului digital UE COVID.

Platforma https://plf.gov.ro va putea fi accesată de orice persoană, începând cu data de 20 decembrie 2021.

Când trebuie să completez formularul?

Formularul se completează individual cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România. Acesta poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator.

Cum se verifică formularul?

La verificarea cărții de identitate/pașaportului în sistemul informatic al Poliției de Frontieră va fi afișat dacă persoana a completat formularul. Acesta nu trebuie tipărit.

Cine are acces la datele personale completate în formular?

Datele completate în formular sunt accesate doar de angajații autorizați ai direcțiilor de sănătate publică și pot fi folosite strict cu scopul desfășurării anchetelor epidemiologice.

Datele sunt protejate fizic și juridic și nu sunt transmise către terțe persoane.

STS asigură măsurile specifice de securitate cibernetică ale sistemului informatic de eliberare a formularului digital de intrare în țară.

Ce se întâmplă cu cetățenii care vor veni fără PLF?

Persoanele care se prezintă la punctele de trecere a frontierei fără formular vor avea obligativitatea de a-l completa într-un termen de 24 de ore. Necompletarea Formularului digital de intrare în România se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei.

Dacă sunt persoane din aceeași familie care călătoresc împreună, completează toți formularul?

În cazul în care membrii unei familii călătoresc împreună, formularul poate fi completat de un singur membru adult pentru toți membrii familiei.

Minorii completează formularul?

Pentru minorii care intră pe teritoriul României, obligația de a completa formularul revine părinților, tutorelui sau reprezentatului legal.

Ce date introduc în formular?

1.    CNP și celelalte date de călătorie pentru cetățenii care călătoresc cu carte de identitate românească.
2.    Datele din pașaport sau din cartea de identitate, pentru persoanele care nu călătoresc în baza cărții de identitate românești.
Informațiile referitoare la mijloacele de transport sunt cele de pe biletele de călătorie.

Trebuie să introduc toate țările prin care am trecut?

În formular se introduc datele despre țara în care am călătorit, dar și cele ale țărilor pe care le-am tranzitat în ultimele 14 zile. Declararea unor date false în Formularul digital de intrare în România intră sub incidența prevederile Codului Penal și se pedepsește conform legii.

Dacă am greșit, pot edita formularul?

Odată salvat, formularul nu mai poate fi modificat. Dacă doriți să actualizați informațiile din formular, puteți să îl completați încă o dată și să salvați.
Toate formularele pe care le-ați completat la intrarea în țara noastră pot fi vizualizate în meniul „Listă formulare” din aplicație.

Ce se întâmplă cu formularele după completare?

Formularul ajută personalul medical să realizeze anchetele epidemiologice și să asigure măsurile sanitare în sprijinul populației.
Pe baza datelor din formular, direcțiile de sănătate publică vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetățean infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Unde se stochează datele din formular?

Toate formularele se stochează în infrastructura de comunicații a statului român. Datele sunt protejate fizic și juridic și nu sunt transmise către terțe persoane.

Cine are acces la datele personale completate în formular?

Datele completate în formular sunt accesate doar de angajații autorizați ai direcțiilor de sănătate publică și pot fi folosite strict cu scopul desfășurării anchetelor epidemiologice.
STS asigură măsurile specifice de securitate cibernetică ale sistemului informatic de eliberare a formularului digital de intrare în România.

Dacă nu am adresă de e-mail cum completez formularul?

Persoanele care nu dețin o adresă de e-mail se pot adresa aparținătorilor sau unor persoane apropiate de încredere, pentru a completa formularul cu datele personale.

Sursa foto: CommonPass

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

  1. Si daca n-ai mobil,internet si adresa de mail ce faci? Si daca refuz de ce sa iau 5000 lei amenda pentru ceva ilegal,ce nu e in lege? Cine gandeste amenzile astea? Astia stiu cat e salariul in Romania? Deci statul imi conditioneaza intrarea in tara de un mobil printr-o lege ilegal de rusionoasa? Sa completeze ei,n-am mobil,nici internet si sunt ciung !

    • Covidi0tii sunt iexperti in tot si-n toate. Iexperti in covid, vaccin, horoscop, fotbal, acum si-n legislatie din moment ce specimenul de mai sus ne spune ca ceva e deja ilegal inainte ca acel ceva sa fie macar aprobat. Si pun pariu ca nici macar nu stie ce contine
      Dar asa sunteti voi, pr0stii, priceputi la toate 🤣🤣🤣
      Geme tara de re.tarzi ca tine

    • Si daca nu ai avion sau tren ce faci? Apelezi la altii.
      Dar daca nu ai bani de bilet? S-a gandit cineva la banii pe bilet? Stie cineva salariul din Romania? Un bilet pana in Brazilia e o poala de bani, de ce? 🙂
      Uite, prostul n-are bani dar vrea sa mearga la plimbare.

    • Nu cred ca esti ciung! Esti descreierat!
      Si daca n-ai de nici unele…. stai dracu’ afar si nu te mai intoarce in „saracia” asta!!!!

  2. „doar digital” adică cu degetul, probabil după ce „aplicantul” s-a scobit in nas.
    Eficienta epidemiologica a acestei masuri? Debirocratizarea?
    Nu. Singurul scop e ca „statul” sa mai strângă niște bani din amenzi.

    • ai dreptate.. nu are rost legea asta.. eficienta epidemiologica ZERO

  3. Mai lasati ne cu virusul vietii, eu nu m am infectat de doi ani de cand a aparut, nici n am mai racit macar. Pentru ce sa platesc 3000 lei?

  4. Chiar credeți ca se va întâmplă așa ceva? Chiar credeți ca vom fi amendați? Chiar credeți ca se va impune certificatul verde? Stați liniștiti ca nu se va întâmplă așa ceva. Această sunt numai declarații politice, zgomot inutil de PR – pâinea cea de toate zilele a jurnaliștilor copy paste din România – respectiv fente pentru a atrage atenția de la restaurația care se întâmplă în acest moment. Marele expert Rafila s-a transformat în „marele” politician Rafila – o perdea de fum pentru a acoperi interesele electorale PSD.

  5. Pe siteul respectiv scrie ca va fi disponibil fix de pe 20 decembrie, nu de pe 19, cum ar trebui ca sa permita termenul de 24 de ore.

  6. Si cine nu are, atunci dat cu bate-n cap, gorbace pe spinare, rangi de fier date cu sete peste genunchi pana le sare osul afara si zburat capul de pe umeri cu macete.

    • să ți se reamintească, sa fii agresat fizic, presat, mințit, stimulat, constrâns, hărțuit, mituit, rușinat social, învinovățit, obligat, pedepsit, amendat, manipulat emoțional sau verbal, concediat sau incriminat – pentru a-ți forța ascultarea, atunci vei ști că NU este bine pentru tine.

  7. pai armata de cersetori romani nu se mai pot intoarce ? astia nici nu stiu sa se iscaleasca dar sa foloseasca netul

  8. Sunt persoane care luni pe 20 dec. sunt deja în drum spre România. Nu este normal ca formularul să poată fi descărcat cu cel puțin 24 h înainte ptr.completare?

  9. Intru pe 20 in tara cum il complectez ?

  10. De ce completez o chestie de localizare, când ma întorc acasă din concediu? Nu merg la o cazare temporara și nu știi de unde sa ma iei. Plec în concediu și ma întorc acasă. Da …aveți dreptate…proasta alegere sa ma întorc

  11. Daca zborul este in data de 19 si ajungem in Romania in data de 20 cum procedam cu cele 24 de ore dinainte? Sau functioneaza ca acea faimoasă Declarație pe care trebuia sa o completam si dupa ce o completam online și genera un cod QR nu o puteam descarca sub nici o forma ca apoi la vama sa nu intereseze pe nimeni despre ea? Va mulțumesc!