G4Media.ro

Forumul Judecătorilor și Inițiativa pentru Justiție, despre eliminarea pensiilor speciale pentru magistrați:…

Forumul Judecătorilor și Inițiativa pentru Justiție, despre eliminarea pensiilor speciale pentru magistrați: În statele democratice securitatea financiară este recunoscută în mod clar ca unul dintre elementele esenţiale care asigură independenţa magistraților

Asociația Forumul Judecătorilor și Inițiativa pentru Justiție critică, într-un comunicat intenția Parlamentului de a elimina pensiile speciale pentru magistrați, precizând că ”securitatea financiară este recunoscută în mod clar ca unul dintre elementele esenţiale care asigură independenţa magistraților, în acest ansamblu fiind logic și nivelul unor pensii apropiate de acela al ultimei remuneraţii primite pentru activitatea jurisdicţională”.

Cele două asociații de magistrați mai arată că există unele anomalii care pot fi corectate (spre exemplu, pensii în plată mai mari cu 30-40% decât indemnizațiile în plată ale judecătorilor/procurorilor în activitate) și că necesitatea unor ajustări ale sistemului actual de salarizare și pensionare nu a fost niciodată negată de magistrați, dar critică ceeea ce numesc ”o ură viscerală în discursul public împotriva magistraților români, exclusiv în scopuri electorale”.

Precizăm că, miercuri, proiectul privind abrogarea pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor și polițiștilor, nu a intrat la dezbatere și vot final în Camera Deputaților, așa cum era programat, deoarece Comisia de muncă nu a transmis plenului raportul votat ieri. De asemenea, și scăderea TVA de la 19% la 16% a fost amânată, fiind retrimisă la comisii.

Redăm mai jos integral comunicatul Asociației Formul Judecătorilor și Asociației Inițiativa pentru Justiție:

”Subscrisele asociaţii au luat act de conflictul artificial şi inutil creat ca urmare a intenţiei majorităţii parlamentare de a elimina pensiile de serviciu din magistratură.

O astfel de măsură nesocotește principii enunțate frecvent de organizațiile internaționale relevante, respectiv Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Rețeaua Europeană a Consiliilor Judiciare, Consiliul Europei etc., de unde au fost însușite de Comisia de la Veneția și dezvoltate în jurisprudența tuturor instanțelor constituționale din diverse state din Europa care au fost chemate să se pronunțe cu privire la demersuri similare (Republica Cehă, Lituania, România, Republica Moldova) ori colateral de Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Spre exemplu, art.6.4 din Carta europeană privind statutul judecătorilor, adoptată în anul 1998, prevede că ”În mod special, statutul garantează judecătorului sau judecătoarei care a împlinit vârsta legală pentru încetarea funcţiei, după ce a exercitat-o ca profesie o perioadă determinată, plata unei pensii al cărei nivel trebuie să fie cât mai apropiat posibil de acela al ultimei remuneraţii primite pentru activitatea jurisdicţională”.

De asemenea, ”noțiunea de independență presupune în special ca organismul respectiv să își exercite funcțiile jurisdicționale în mod complet autonom, fără a fi supus vreunei legături ierarhice sau de subordonare și fără să primească dispoziții sau instrucțiuni, indiferent de originea lor, și să fie astfel protejat de intervenții sau de presiuni exterioare susceptibile să aducă atingere independenței de judecată a membrilor săi și să influențeze deciziile acestora. La fel ca inamovibilitatea membrilor organismului vizat, perceperea de către aceștia a unei remunerații cu un nivel adecvat în raport cu importanța funcțiilor pe care le exercită constituie o garanție inerentă independenței judecătorilor” (Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Hotărârea din 27 februarie 2018, cauza C‑64/16, Associação Sindical dos Juízes Portugueses).

Prin urmare, reprezentanții statului român și suporterii unor asemenea schimbări legislative trebuie să înțeleagă că în statele democratice securitatea financiară este recunoscută în mod clar ca unul dintre elementele esenţiale care asigură independenţa magistraților, în acest ansamblu fiind logic și nivelul unor pensii apropiate de acela al ultimei remuneraţii primite pentru activitatea jurisdicţională.

Cu siguranță, există unele anomalii care pot fi corectate (spre exemplu, pensii în plată mai mari cu 30-40% decât indemnizațiile în plată ale judecătorilor/procurorilor în activitate, pensii de serviciu achitate pentru personal asimilat magistraților sau pentru diverse perioade asimilate, posibilitate de pensionare imediat după reintegrarea magistratură a unor foști judecători și procurori, printr-un simplu interviu etc.), dar toate acestea sunt determinate de incapacitatea puterii legislative și executive de a legifera consecvent și neechivoc.

Necesitatea unor ajustări ale sistemului actual de salarizare și pensionare (din perspectiva personalului asimilat, a diurnelor, a diferenței excesive între pensie și salariu) nu a fost niciodată negată de magistrați, dar nici nu poate fi generalizată de aproape întreg spectrul politic, folosind propria turpitudine, o ură viscerală în discursul public împotriva magistraților români, exclusiv în scopuri electorale.

În tot acest timp, puterea executivă și puterea legislativă refuză a lua măcar una dintre măsurile necesare conformării cu toate aspectele ce pun în primejdie statul de drept în România, constant reliefate atât de Comisia de la Veneția, Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni sau GRECO (organisme din cadrul Consiliului Europei), dar și de Comisia Europeană și multe alte entități ale Uniunii Europene.

Mai mult, Ministrul Justiției, fără îndoială, un factor politic, derulează în mare viteză proceduri de selectare a procurorilor în funcții înalte, încălcând flagrant recomandările entităților internaționale relevante, și nu are nicio soluție pentru un proiect legislativ minimal care să schimbe din temelii norme legislative profund nocive magistraturii, criticate la unison de lumea civilizată.

Precizăm și că alimentarea unui conflict artificial și inutil oferă muniție exclusiv acelor persoane care nu doresc un stat de drept, o magistratură independentă, un corp onest, netimorat și profesionist al magistraților în România.

Subscrisele asociaţii, în susținerea constructivă a unor demersuri legislative imediate, pentru respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, Comisiei Europene, Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni și GRECO, vor publica și pune la dispoziție puterii executive și puterii legislative, zilele următoare, un proiect legislativ minimal, cu expunere de motive şi explicaţii ample, desigur perfectibil, dar care poate fi o punte de dialog pentru o minimă consolidare a statului de drept în România”.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

72 comentarii

  1. Una e securitatea financiara, alta e opulenta.

    • Independența magistraților, ce glume au în repertoriu! Întâi sa demonstreze, sa performeze și apoi să ceară mai mult. Momentan, lălăie inutil procese, soluționează la comandă în destule situații și favorizează infractorul din cumetriile lor. Sunt antecedente recente.

    • Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că pensia minimă va fi plafonată anul viitor la 704 RON.
      Facem economii cu amaratii!
      Pensia minimă este la același nivel ca anul trecut.

    • Ia uite, postacul securist Abc, secondat de tovarășul său Napoleon, nu mai face nici „pamflete”,/nu mai e nici ” anticomunist „, nici ” antipesedist”, cum se lăuda. Mai nou, „are glume” cu justiția in „repertoriul” lui de trol.Mafia PRO-PSD-ALDE o fi „demonstrat” ceva, o fi „performat” mai „întâi”, o fi ” cerut” măcar ” mai mult” sau a luat cu japca tot ce a putut? Va să zică, dovada lipsei de „independență a magistraților” o constituie savonierele care slujesc mafia și șantajații securiștilor care „lălăie inutil procese, soluționează la comandă în destule situații și favorizează infractorul din cumetriile lor”.

    • Pensia minimă 704 lei!
      Pensiile „speciale” între 5000 și 25-30000 lei! Cu o medie de cca 17000 lei.
      Orice s-ar spune, nimic nu justifică diferențele astea uriașe.
      Nimic în afară de nesimțire.
      Una crasă și intolerabilă în orice țară civilizată.

    • Pensia minimă 704 lei! – stabilită de guvernul mafiei PRO-PSD-ALDE
      Pensiile „speciale” între 5000 și 25-30000 lei! Cu o medie de cca 17000 lei. – conform legii pensiilor – autor = volguța de la Mafia PRO-PSD-ALDE

      Orice s-ar spune, nimic nu justifică diferențele astea uriașe.- ba da, incompetența guvernelor mafiei PRO-PSD-ALDE
      Nimic în afară de nesimțire. – și hoția practicată de Mafia PRO-PSD-ALDE
      Una crasă și intolerabilă în orice țară civilizată. – la fel ca nesimțirea trolilor care tot insistă cu mizeria asta

  2. Pai daca magistratii au avut salariu mare pentru a le fi garantata independenta inseamna ca vor avea o pensie mare conform principiului contributivitatii. De ce trebuie sa ia pensii speciale (o pensie de magistrat e echivalentul pensiei unui sat intreg de amarasteni), mai ales ca nici macar nu-si fac treaba pentru care sunt platiti regeste.

    • Pentru ca se fac ca nu inteleg ca nu li se contesta veniturile, care trebuie sa fie mari, ci modul fraudulos de obtinere!

      Sunt magistrati, deci inteleg foarte bine ce este corect si ce nu este. Doar ca sunt necajiti rau la moralitate.

      Pensia speciala nu isi are nicio justificare rezonabila. Ei sustin ca le compenseaza niste interdictii ale unor drepturi civile … din timpul activitatii! Pai daca e asa (si este), asta trebuie sa se reflecte in salariu, nu in pensie!!! 💡

      Concluzia: magistratii trebuie sa aiba salarii mari spre foarte mari si niciun alt fel de drepturi speciale.

    • @Sanitarul: Corect. Iar dacă fac referire la țările civilizate, acolo magistrații (și nu numai, ci și polițiștii ș.a.) sunt stimulați să rămână activi chiar și dincolo de 65 de ani, pensia nefiind prea atrăgătoare financiar. Este trist să vezi că tocmai cei care sunt specialitșiti în dreptate și echitate socială, nu reușesc să se raporteze decât la interesul personal, pierzând din vedere că dacă societatea le-a dat mai mult decât celorlalți, și ei sunt datori să dea societății mai mult.

    • Ce ocazie bună pentru postacii mafiei PRO-PSD-ALDE,” care se fac ca nu inteleg”, să atace justiția pe un fals subiect de discuție la care aderă ușor tot felul de *idioți utili” și le fac jocul. Disperarea asta arată cât de mult le frică mafioților să nu ajungă să trăiască și ei ca „amărăștenii” când vor fi nevoiți să respecte legea. Gogoașa asta cu „pensia specială” e un fake întreținut diversionist de trolii securiști.”Sunt” troli, „deci inteleg foarte bine” care e „justificarea”. „Doar ca sunt necajiti rau la moralitate.”. Ia să se pună toți ” magistrații ” în slujba mafiei, n-ar mai fi „fraudulos modul de obținere”, cum nu e la judecătorii CCR, de exemplu sau la alți slugoi de-ai infractorilor, de care nu zic nimic trolii.

  3. S a fortat limita bunului simt prin acele raportari la ultima luna,prin asimilarea si altor categorii la statutul de magistrat,prin scaderea varstei de pensionare,prin acordarea acestor pensii speciale si altor categorii parlamentari,primari,alesi locali.
    Toate astea au dus la o replica ferma si normala a societatii.Tavalugul a pornit.Se vor pierde sau castiga alegeri cu acesta pr9blema.

    • E corect tot ceea ce spui, de aceea e foarte important să dejucăm manevrele mafiei PRO-PSD-ALDE care deturnează subiectul în interes propriu.

  4. Dar oare noi, astia care traim din salarii si pensi minim-spre-medii, cum ne asiguram securitatea financiara?

    Daca justitia isi facea treaba, indivizii care au furat statul erau de mult la puscarie, iar sumele erau recuperate. Datorita justitiei „indepndente”, infractorii zburda in functii de conducere, iar consecintele economice se vad cu ochiul liber.

    • SI daca securitatea financiara este garantie a justitiei, cum se face ca atat de multi dintre ei judeca stramb si s-au afiliat politic?
      Ba au si reusit sa puna niste frane considerabile actului de justitie in general, dau sentinte in favoare infractorului, etc?

  5. BRAVO Carmen i. …
    exact asa gindim si noi….si sintem
    MUUUUULTI

    • Da,da și citim „muuuuuult”. Probabil că securitatea financiară” va fi și mai „asigurată” dacă „indivizii care au furat statul” o sa-l fure in continuare în cazul în care „securitatea” aialaltă pune labele pe „justitia indepndenta”, cum vrea, în folosul „infractorilor care zburda in functii de conducere” puși acolo de mafia PRO-PSD-ALDE și de interlopii securiști afiliați.

  6. Deci gusterii astia recunosc ca sunt „pensii în plată mai mari cu 30-40% decât indemnizațiile în plată ale judecătorilor/procurorilor în activitate” dar sunt uimiti ca exista ”o ură viscerală în discursul public împotriva magistraților români”.
    Sa fie ura asta de la opulenta afisata de voi, sa fie de la linsul non-stop in curul politrucilor care v-au dat asemenea drepturi, sa fie de la hotararile strambe si cumparate pe bani cu care fericiti pulimea, sa fie de la nenumaratele exemple de magistrati corupti si putrezi arestati pe banda rulanta ?
    Greu de zis. Cert e ca Tudorel ievaluatorul, Baltag, Garbovan, Nicolicea si prostea ala no name cu studiile terminate pe la Balti va reprezinta si ei sunt intr-adevar chipul justitiei injurate cu ura viscerala de compatriotii cu salarii si pensii nici pe sfert dintr-ale voastre.

    • Alt fake de trol mafiot: „Tudorel ievaluatorul, Baltag, Garbovan, Nicolicea si prostea ala no name cu studiile terminate pe la Balti reprezinta” doar mafia PRO-PSD-ALDE pe care o slujesc, în beneficiul infractorilor, nu justiția română. Faptul că justiția este infiltrată de securiști și de „gușterii” mafiei care practică „linsul non-stop in curul politrucilor”, dau ” hotarari strambe si cumparate pe bani” si exista „exemple de magistrati corupti si putrezi arestati pe banda rulanta” care fac jocurile mafiei, nu înseamnă că trebuie desființată justiția.

    • Pensia minimă 704 lei! Pensiile „speciale” între 5000 și 25-30000 lei! Cu o medie de cca 17000 lei.
      Ce faceti fratilor cu atatia bani pe luna??
      Orice s-ar spune, nimic nu justifică diferențele astea uriașe.
      Nimic în afară de nesimțire.
      Una crasă și intolerabilă în orice țară civilizată.

      troll @Bad e GREFIER

    • Pensia minimă 704 lei! – stabilită de guvernul mafiei PRO-PSD-ALDE
      Pensiile „speciale” între 5000 și 25-30000 lei! Cu o medie de cca 17000 lei. – conform legii pensiilor – autor = volguța de la Mafia PRO-PSD-ALDE

      Orice s-ar spune, nimic nu justifică diferențele astea uriașe.- ba da, incompetența guvernelor mafiei PRO-PSD-ALDE
      Nimic în afară de nesimțire. – și hoția practicată de Mafia PRO-PSD-ALDE
      Una crasă și intolerabilă în orice țară civilizată. – la fel ca nesimțirea trolilor care tot insistă cu mizeria asta
      o putem ține așa la infinit- jegul ăsta de postac al mafiei PRO-PSD-ALDE nu va convinge pe nimeni.

  7. Ce naiba îmi trebuie ca să mă fac magistrat? Că începe să mă intereseze domeniul. PLM, nici nu-i muncă aia, te scoli la 9, la 10 ești în tribunal, unul-două procese sunt ca o ședință, nici măcar nu-ți prea răcești gura și nici nu trebuie să pregătești PowerPoint-uri. Fără răspundere, fără griji… Dacă dă și tribunalul o cafea, aia e.

    • Păi va trebuie 4 ani la facultatea de drept, apoi sa învățați cel puțin 1 an pe brânci ca sa aveti macar o șansă reală să promovați cel mai greu examen din sistem – admiterea la INM, unde veti mai invata încă 2 ani tot pe brânci, după care veti mai da un examen de absolvire – greu si ala, apoi veti face stagiu de 1 an pe la instanta/parchet, după care veti mai da un examen – capacitatea, absolut oribil si asta si gata – sunteti judecator/procuror definitiv. Apoi veti munci de dimineata pana noaptea în sedii insalubre, în birouri supraaglomerate- si cate 10 judecători în unul, veti pierde week-end-uri nenumărate pentru a termina lucrările cat de cat în termen, veti fi înjurat cu sârg de familia care nu mai suportă lipsa dvs. De acasa si de restul societății pentru ca aveti salariul prea mare si pensie de serviciu! Si în timp ce va dati sufletul pe altarul justiției veti fi facut corupt la tot pasul de justitiabilii nemulțumiți ca au pierdut procesul si va veti frange pumnii de frustrare pentru ca stiti ca nu sunteti corupt ci doar rupt de munca! Ah, si sa nu uit! Veti mai da si alte examene periodic – cele de grad, la fel de grele si va veti gandi foarte serios daca e cazul sa oftati prea mult dupa pensia aia nesimtita de serviciu , pentru ca e foarte posibil să nu o apucați! Cam despre asta e vorba! Ah, si sa nu uit! Eliminarea acestui asa zis privilegiu trebuie să vină în mod echitabilă pachet cu eliminarea interdicțiile si incompatibilitatilor. In acel moment va lua naștere justitia in sistem SRL. Succes in indeplinirea acestui deziderat!

    • In aceste conditii grele, fie pasiunea este atat de mare incat nu o faceti pentru salariu si pensie, fie continuati cu o alegere irationala (nu puteti sa minimizati pierderea si sa renuntati la ce ati investit deja intr-o aventura nerentabila).

      De ce continuati?

    • @Cristina Ionescu: ce anume remunereaza pensia speciala, cu exactitate?

      [Consider ca trebuie sa aveti salarii mari spre foarte mari, sa fim intelesi!]

    • Ehee, ce-ar mai vrea ea,mafia PRO-PSD-ALDE, să ” nu mai continue” justiția în România sau măcar să fie „transformată ” intr-un SRL”, cum le place lor, bișnițarilor securiști. Ar sta mai liniștiți și trolii care fac pe proștii și își pun cu ” exactitate ” întrebări la care au răspunsul
      N-ar mai fi atâta agitație, atâtea spume, degeaba, când e atât de clar: fiecare urmează să-si vadă de treabă și să respecte legea, altfel va răspunde în fața justiției, ca în orice stat de drept.

    • Sanitarul – Domnule, aveti dreptate! Ambele teze expuse de dvs. sunt corecte! Pasiunea este cea care trebuie sa ne anime pe fiecare dintre noi cand vine vorba despre profesia / meseria pe care o practicam. Doar ca pasiunea nu te pune la adapost de frustrarea pe care o poti resimti atunci cand realizezi ca indiferent de eforturile pe care le depui esti judecat prin prisma unor clisee ambalate mai mult in minciuna decat in adevar! Majoritatea oamenilor din acest sistem fac parte din generatia 80-81, prea putin conectati la comunism si foarte motivati de dorinta de a trai si munci intr-o societate si pentru o societate democratica. Majoritatea covarsitoare dintre ei sunt de acord ca nu este normal sa incasezi o pensie de serviciu mai mare decat ultimul venit net in plata si nici nu au cerut/pretins asa ceva, dar stiu si ca nu este normal sa li se amputeze acest drept care constituie in esenta doar o compensatie acordata de stat, peste suma provenita din contributiile proprii, pentru toate incompatibilitatile/interdictiile pe care le au. Nu se asteapta sa li se recunoasca eforturile supraomenesti pe care le fac in fiecare minut al vietii lor profesionale active, fie pentru mentinerea pe linia de plutire a statutului nostru de drept atunci cand prima putere derapeaza, fie pentru dreptul nostru al tuturor de a beneficia de un serviciu public de cea mai buna calitate in conditii mai mult decat ostile – legislatie supraabundenta si neclara/lipsita de previzibilitate, personal insuficient, spatii de lucru improprii/insalubre de multe ori, etc. Dar foarte multi dintre ei vor renunta sa mai faca acest efort nu pentru ca astazi sau maine societatea va decide ca este necesar sa fie platiti mai putin, ci pentru ca efectul acestei decizii ii va forta sa accepte ca independenta lor va fi transformata doar intr-un principiu pe hartie, golit de continut. Independenta magistratului este garantata de acest cumul de interdictii/incompatibilitati si de compensarea acestora prin asigurarea unor venituri corespunzatoare importantei covarsitoare functiei publice pe care o exercita. Sunt doua conditii care trebuie indeplinite cumulativ pentru ca justitia sa-si poata indeplini rolul sau de putere in stat. Fara aceste interdictii/incompatibilitati ne-am trezi ca judecatorul ar ajunge sa judece spete ale unor societati comerciale unde poate detine actiuni, si exemplele pot continua la nesfarsit. Acesta este in esenta motivul pentru care magistratului ii este interzis sa desfasoare orice fel de alta activitate remunerata, in afara celei specifice functiei sau de natura didactica. In ceea ce priveste remuneratia, fie statul isi permite sa plateasca un salariu suficient de mare care sa ii asigure magistratului posibilitatea de a economisi si pentru batranete, fie ii asigura pe langa venitul lunar (care din conditii economice nu poate fi la nivelul celui platit in UE) si pensia de serviciu. Ah, si trebuie mentionat in final ca pensia magistratului nu este una SPECIALA ci DE SERVICIU. Pensie speciala incaseaza in prezent primarii si alte categorii asimilate acestora.

    • @Cristina Ionescu: Iata, putem fi si de acord: ” statul [trebuie sa] isi permita sa plateasca un salariu suficient de mare care sa ii asigure magistratului posibilitatea de a economisi si pentru batranete” – TOTAL DE ACORD! incluzand acordul si in ceea ce priveste motivele pentru independenta date de partea financiara si de constrangeri (ambele la fel de importante!). Ar trebui sa aveti salarii mari spre foarte mari (sa le zicem asa, ca e greu de definit cand devin „foarte”).

      Cealalta varianta, cu pensia de seriviciu, produce insa un rezultat dezirabil din motive gresite. Ziceti dvs.: ” [pensia de serviciu] care constituie in esenta doar o compensatie acordata de stat, peste suma provenita din contributiile proprii, pentru toate incompatibilitatile/interdictiile pe care le au . ” – vedeti, aici e problema! Interdictiile nu LE AU, ci LE-AU AVUT. Nu-i acelasi lucru! Interdictiile nu le mai au atunci cand sunt la pensie. Compensatia are legatura directa, prin interdictie, cu perioada in care se profeseaza. Decurge ca trebuie acordata in perioada respectiva (salarii [foarte] mari). Cand ies la pensie, magistratii nu mai profeseaza, deci nu mai au interdictia, deci nu se mai justifica compensatia. Adica Statul zice ceva de genul „gresim ca nu va dam acum, dar reparam dandu-va mai incolo, cand nu mai e cazul”.
      Dupa cum cred ca orice magistrat este de acord, este gresit principial sa repari o greseala printr-o alta greseala.

      Pe de alta parte, comparatia „[salariul] care din conditii economice nu poate fi la nivelul celui platit in UE” nu-si are rostul, pentru ca conditii diferite duc la rezultate diferite. Se poate invoca nivelul impozitelor si al asigurarilor din UE, care este mult mai mare si care, la sfarsit de luna, nu lasa judecatorilor de acolo sume chiar atat de mari pe cat ne inchipuim. Oricum mult mai mari ca in Romania, de acord! Dar inca o data, alte societati, alte valori, alte raspunderi, alta moralitate si alte pedepse (inclusiv pentru magistrati), alte moduri de gandire a legislatiei ca intreg, pe scurt – alte conditii. Comparatia nu se justifica, pentru ca este una de tipul „pick and choose”.

      Recunosc ca nu mi-e clar care este diferenta principiala (nu doar ca legea o defineste pe una cu sintagma „speciala” si pe alta cu sintagma „de serviciu”) intre celel doua tipuri de pensie. Singura caracteristica pe care le-o atribui ambelor este ca nu se bazeaza pe contributivitate. Adica ar fi „necontributive”, in intelegerea mea. As zice ca pensia de serviciu se conexeaza cu niste interdictii iar cea speciala (a primarilor) se conexeaza doar cu „pentru ca putem sa ne-o acordam”.

      Inca o data, sunt total impotriva pensiei de serviciu, dar total de acord cu independenta magistratilor sustinuta de interdictii si compensari banesti in salariu! Sa se ajunga la aceleasi sume in final, sau mai mari, daca e cazul, dar sa fie o situatie corecta, pereat mundus

  8. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că pensia minimă va fi plafonată anul viitor la 704 RON.
    Facem economii cu amaratii!
    Pensia minimă este la același nivel ca anul trecut.

    Securitatea lor unde este???

    • „Pensia minima” este cea prevăzută în calendarul pensiilor, stabilit de.guvernul mafiei PRO-PSD-ALDE, conceput de volguta de la „marșe diu tranvai”. Adică, mafia nu face bine sau cum?

  9. Judecătorii oricum iau şpagă.

    Măcar să economisim banii.

    • Din propoziția ” judecătorii oricum iau șpagă „, să înțelegem, ce? Toți ” judecătorii iau șpagă „? Doar ” judecătorii iau șpagă „? Să „ia spaga” toată lumea și in felul ăsta „economisim” mai mult? Sau care dintre ele?

  10. Domnilor magistrați, aveți salarii imense și pensii aberant de mari. Și totuși, câți judecători s-au lăsat corupți ? Semn că ”securitatea financiară” nu vă face absolut deloc independenți sau imparțiali, justiția o faceți tot în favoarea infractorilor. Cine nu e cinstit cu bani puțini, nu va fi nici cu salar mare sau pensie nesimțită. Cinstea nu e în gena lui.

    • „Câți judecători s-au lăsat corupți”? Eu știu câțiva care servesc mafia PRO-PSD-ALDE și sunt unelte infiltrate de securiști în justiție. Dvs mai știți alții? Bun, sunt câți sunt. Asta înseamnă că toți sunt necinstiți prin definiție și” fac justiție în favorarea infractorilor”? Și ce-ar trebui, să nu se mai facă justiție deloc? Lozinca asta „sarac și cinstit” a fost lansată de mafia securistă în perioada ei fesenista, a „privatizării” comunismului. Să stea „proștii liniștiți la locurilii lor” ca să-și vadă nestingheriți de combinații șmecherii, nu?

  11. Magistrații, judecatori și procurori împreună cu personalul anexat au ajuns un fel de stat în stat. Pensiile speciale sunt un drept total nemeritat de catre această categorie profesională. Dacă nu le convine pensia conformă contributivitații de ce nu-și caută alta meserie. Medicii mor în gărzi și din cauza muncii peste program, muncitorii mor in accidente de muncă, polițiștii mor în lupta cu infractorii pentru că le lipsește dotarea necesară, militarii mor pe campul de luptă. Ce realizări are această castă ocupațională? Cu procesul revoluției în care este vorba de genocid au dat chix, în procesle mineriadelor au dat chix, în procesul 10 august au dat chix. CSM-ul a devenit o anexa politica, CCR-ul a devenit de asemenea o anexă politică. Pentru ce trebuie ca societatea să le plătească pensii nesimțite acestor șmecheri ai societății românești? Unde este dreptatea? Unde este independența justiției? În ce țară trăim? De asta s-a murit în decembrie 1989? Justiția rămâne pătura socială cea mai privilegiată. Nu este vorba despre independența justiției. Se vede cu ochiul liber că nu este independentă. Dacă nu ai bani sa plătești avocați mori cu adevărul în brațe. Trebuie comunicat și in occident ce se întâmplă cu justiția din România! Să auzim numai de bine ca de rău ne-am săturat!

    • Vezi ca CCR-ul nu e in ograda lor. Ala nu e o instanta in sensul obisnuit al cuvantului, ci un fel de autoritate de jurisdictie strict constitutionala.

      Se imbraca precum magistratii si se numesc judecatori (fara nicio alta precizare, in limbajul curent), dar e un abuz de limbaj.

    • Bineînțeles, la CCR nu se pune, CCR e”un fel de” ceva controlat de slugile mafiei PRO-PSD-ALDE și tot ce e la mafie e bine. În rest, numai prostii și fake-uri de troli nepricepuți.

      Ca ”nu le convine pensia conformă contributivitații” – fake – tocmai, asta vor, pensie conforma contributivitatii, asa cum prevede legea ; ” au ajuns un fel de stat în stat” –fake – sunt organizati conform Constitutiei si a tratatelor asumate ”pensiile speciale sunt un drept total nemeritat” – e o prostie asta, gen ”drepturile mele sunt meritate, ale tale, nu”- drepturile sut drepturi, prevazute de lege și atât. ”Medicii mor în gărzi și din cauza muncii peste program, muncitorii mor in accidente de muncă” – de bine ce administrează mafia PRO-PSD-ALDE, ar trebui desființată justiția pentru că mafioții sunt și incompetenți sau cum? ”polițiștii mor în lupta cu infractorii pentru că le lipsește dotarea necesară, militarii mor pe campul de luptă”- altă prostie fără legătură cu subiectul și oricum, și ăștia au pensii speciale prevăzute prin lege. ” Cu procesul revoluției în care este vorba de genocid au dat chix, în procesle mineriadelor au dat chix, în procesul 10 august au dat chix.”- pentru că au avut grijă securiștii infiltrați și uneltele lor să blocheze, ca să nu răspundă pentru crimele comise. D-aia și tot vântură teoria cu diversiunea lui Iliescu, ca și cum putea ăla să pună ținte false și trasoare fără ei. ” CSM-ul a devenit o anexa politica, CCR-ul a devenit de asemenea o anexă politică”- este rezultatul eforturilor depuse de mafie în ultimii 8 ani. Dacă ar acaparar justiția cu totul, crede cineva că ar fi mai ”simtite” pensiile? ” Justiția rămâne pătura socială cea mai privilegiată.”- ce prostie și asta. Păi și mafia PRO-PSD-ALDE și secuiștii ei sunt cei mai neprivilegiati sau ce? ” Se vede cu ochiul liber că nu este independentă”- o tâmpenie, de parcă justiția ar fi un obiect cu formă, culoare și dimensiuni la care te uiți și vezi că e albastră, pătrată și are un metru.” Dacă nu ai bani sa plătești avocați mori cu adevărul în brațe”- fake- ai un avocat care te apără oricum, de murit mori de altele fără bani ” Trebuie comunicat și in occident ce se întâmplă cu justiția din România”- știu ei foarte bine, de-asta au și putut să ajute la oprirea mafiei.

    • Aveti perfecta dreptate. Daca nu ai bani pt avocati, pt taxe de timbru, pt experti si evaluatori mori cu dreptatea in brate. Cei mai incrancenati pe justitie sunt taranii care nu pot scrie aici dar care stau cu anii in procese pt o iesire din indiviziune, pt o succesiune , platesc economiile greu obtinute pe supraevaluari . Intr- o tara unde oamenii nu au acte de intabulare fiind comunism, ajung uneori doar nepotii sa si permita sa faca acte. Credeti ca i intereseaza pe magistrati si grefieri de acesti oameni? Nu, pe ei ii intereseaza doar veniturile. Nu au studiat si nu muncesc mai mult ca un doctor chirurg , care trebuie sa ia decizii imediat fata de magistrati care au timp in ani de zile cat dureaza procesul cel mai simplu sa tot studieze legea. Sa aiba salarii mari dar pensie dupa contributie ca orice cetatean din tara aceasta. Am incredere ca guvernul va lua decizia corecta.

  12. Magistraţii României pierd din vedere existenţa, acum, în spaţiul public, a unei hârtii de tunesol privind lupta lor pentru securitate financiară, pretinzând să li se păstreze dreptul la pensiile speciale inventate de PSD.

    Această hârtie de turnesol se numeşte Claudia Silinescu Gherbovan, care este fostă avocată, in prezent judecator la Tribunalul Ilfov, şi care şi-a depus recent cererea de pensionare din magistratură, după doar şase luni de activitate în cadrul instanţei.

    Totul este perfect legal, iar Claudia Silinescu Gherbovan cere securitate financiară, prin pensie specială!

    Iată, deci, care este hârtia de turnesol asupra cererilor magistraţilor şi a grefierilor: în baza legilor actuale, judecătoarea Claudia Gherbovan are dreptul la asigurarea securităţii financiare, prin pensie specială, după ce a profesat şase luni ca judecător.

    Iată, deci, că mita folosită de PSD a prins la magistraţi!

    Tot dovadă că este aşa, stă şi votul de astăzi, 18.12.2019, din Consiliul Superior al Magistraturii, prin care judecătoarea Ţînţ a devenit preşedinta CSM. Astăzi, votul a fost de 15 „pentru” şi doar 4 „contra”, în condiţiile în care, cu doar o săptămână în urmă, votul a fost de 9/9 şi o abţinere.

    Astfel, judecătorii şi procurorii din CSM au arătat astăzi că se poziţionează politic, între mituitorul PSD şi adversarii săi politici.

    Să nu ne amăgim: ăştia sunt magistraţii României şi asta este securitatea financiară pentru care se luptă ei!

    • Așa și, propunerea care e? Să se desființeze justiția sau să nu se respecte legea? În afară de aceleași trolisme de doi bani gen ” există magistrați mituiți” deci toți sunt la fel, mai există și altceva?

  13. Să se mute domnule in țările democratice toți acești granguri din justiție să vedem dacă îi primește cineva. Ei sunt cei care au încurajat această varză de legislație care s-a încuibat în România. Pute România de absolvenți în drept. Habar nu au cum funcționează justiția in țările democratice. Habar nu au după ce legi clare, lacrimă judecă aceștia. Tudorel Toader, Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea și alții sunt modelul justițiabililor români. Hai să fim serioși cu securitatea lor financiară și cu independența lor. Dumnezeul lor este banul nu dreptatea. CCR-ul și CSM-ul sunt maximum ce poate justiția in Romania. Vi se par instituții drepte? Mie nu.

    • Multă mizerie mai curge din haznaua de securiști de la luju a turnătorului infractor Dan Voiculescu. Noroc că sunt făcuți grămadă toți postacii ăștia ai lor. Din toate postările lor emană același mod primitiv de a gândi gen ” mă doare capul, ia să-l tai”. Cu prostii d-astea mergea în anii 1990, nu mai ține. Nu aici, în tot cazul.

  14. Singura soluție la pensiile nesimțite este impozitarea propusă de fostul ministru de finanțe . Există decizii ale CCR care care nu pot schimba nimic .Impozitarea progresivă a nesimțiților este singura soluție dar trebuie aplicată tuturor ,de asta guvernul o scaldă ca să nu afecteze pensiile nesimțite ale generalilor SRI ,SIE,STS etc.

    • E știut că impozitarea diferențiată ar fi discriminatorie. Imediat ar fi declarată neconstituțională. Ar trebui ca pe unii să-i impozitezi într-un fel și pe alții în alt fel.

  15. Să vă fie rușine! Dosarul Revoluției, dosarele Mineriadelor, 10 august, toate nesolutionate. Unele au 30 de ani! 30!!!! Sute de politicieni corupți, hoți etc. toți se plimba liberi. Aveți salarii mari tocmai pentru că trebuie să vă riscați curul, nu să mi-l risc eu pe un salariu de la privat, eventual și stând în stradă pentru voi, să vi-l apăr de cei pe care tot voi nu i-ați băgat la vreme în pușcărie. La ce vă mai trebuie și pensie specială? Aș înțelege dacă aș vedea rezultate.

    • Păi pensia e specială pentru că e după salariu, care e mare, aia o face specială. Să zici că e ok salariu mare dar nu-i ok pensia care se calculează după salariu, e non sens. Și ideea care e, dosarele sunt nesoluționate și hoții se plimbă liberi pentru că magistrații din cauză că au veniturile mari, deci dacă le-ar avea mai mici ar prinde hoții și ar soluționa dosarele mai repede sau cum?

  16. Magistratii ???
    Corupti, interesati numai de interese de clan…au pretentii la pensii speciale ??
    Cita mita au luat in ” carierele ” lor colosale, pline de privilegii…?
    De ce procesele dureaza zeci de ani, INFRACTORII/ CRIMINALII/ HOTII primesc pedepse ridicol de mici….sau zburda printre NUP uri ???
    Cum sint tratate victimele ?
    Nici bazele elementare ale ” dreptului ” nu le aplicati….
    RUSINE RUSINE, nu pensii speciale, jigodiilor…
    Care independenta a justitiei ? Serviti
    MAFIA psd & co. precum ccr este curtea suprema a MAFIEI !

    • Am înțeles, ați repetat la infinit: toți magistrații sunt corupți, să le fie rușine tuturor, justiția trebuie desființată. N-o să fie. Mafia PRO-PSD-ALDE a pierdut o parte din putere, va pierde și restul, inclusiv influența în justiție. Cei care vor comite infracțiuni vor răspunde în fața legii deci gata, s-a terminat jocul. Altceva?

  17. N-ati vazut-o pe Savonea ? Si-a luat si diurna ca se da jos din pat si merge 10 kilometrii pana la locul unde isi desfasoara activitatea. Sa stoarca si ultimul leul. Si ca ea atati.
    Sunt de o lacomie fara margini! Uitati-va la Toader Tudorel. Nu se mai satura ! Nu se mai satura !
    Si numai de la stat!

    • Așa și de unde rezultă că ”sunt de o lăcomie fără margini” toți sau ce vrea să spună generalizarea asta?

  18. Bercea mondialu’ cică strînsese, pînă în momentul condamnării, aproape 120 de N.U.P.-uri. De la niște magistrați, că doară nu de la postaci. Iar cu alți magistrați se și-ncumetrise: Maria Huza, Sofia Mariana Moţ, Gheorghe Brenciu.
    Nu-i așa că magistrații-aceștia merită cu prisosința pensii speciale?! Și cîți ca ei nu sunt în România noastră dragă? Da’ ca Bercea?!

    • Nu-i așa. Merită să răspundă în fața legii ca orice cetățean. Și au răspuns, unii. Nu e ca și cum toți pensionarii de pe scară nu mai merită pensii pentru că unul dintre ei vinde în piață și a fost prins înșelând la cântar.

  19. Acesti pomanagii puturosi si incompetenti sunt cei care acorda pedepse cu supendare pentru jumatate dintre pedofilii si abuzatorii de minori. Tot din cauza lor, un cocalar flausat din Teleorman a fost la un pas sa ingenuncheze Romania, dupa ce nu a fost deranjat de nici un magistrat vreme de 10-15 ani, fiind lasat sa prospere si sa devina tot mai puternic.

    • Nu mai bine renunțăm de tot la ei dacă toți sunt ”pomanagii puturosi si incompetenti”? Păi nu e păcat ca ”un cocalar flausat din Teleorman” în loc să fi ”fost la un pas sa ingenuncheze Romania”, să o fi ”ingenuncheat” de tot? Dacă tot l-au ” lasat sa prospere si sa devina tot mai puternic” nu puteau să-l mai lase, chiar așa? Și acuma mai vor și pensii. Lasă că mergem data viitoare la vot și votăm ”răul mai mare” că ăla mic se vede că nu e bun deloc. Tot mafia PRO-PSD-ALDE e mai bună.

  20. Comentariul dnei ionescu este al unui om cinstit din sistem.Sunt multi dar trebuie sa recunoasteti ca a iesit si mult gunoi la suprafata. Aici au gresit oamenii multi si cinstiti din sistem ; au inchis ochii la toate magariile facute in numele lor( le gasiti in comentarii)

    • Este cam singurul. În rest, o campanie furibundă a postacilor disperați susținuți de tot felul ”idioți utili” animați de spirit gregar, cu falsuri, generalizări, absolutizări. Mesajul pe care vor să-l transmită trolii: toți magistrații sunt corupți și au legături cu politicul, justiția e ineficientă, toți au pretenții mari. Mai pe românește, dacă nu-și fac treaba sau fură, mai înțelegem, români suntem dar chiar să și aibă mai mulți bani ca noi, asta e peste poate. O amestecătură de fitile, fake-uri, șerpării, idioțenii, nimic constructiv, nimic inteligent doar ”cât de rău e”, ”nu se poate face nimic”, ”toți sunt la fel”. Exact ce vrea Mafia PRO-PSD-ALDE, mai ales când vine vorba de justiție. Cu cât sunt mai mulți oameni care gândesc așa, cu atât mafia prosperă mai mult și devine mai puternică. Ei încearcă acum o narațiune similară cu cea din 2010-2011 cu ”tăierile de pensii și salarii”, să învrăjbească lumea, să sădească ura, să agite spiritele. Care a fost rezultatul? Aproape 8 ani de mafie securistă. A fost bine? Dacă da, mai poftiți, vă rog, asta e ceea ce vrea și mafia.

  21. @ Dani
    Nu e imposibil ca ,,dna Ionescu să fie un om cinstit din sistem”. Și poate nici comentariul doamnei nu este întru totul fals. Însă tocmai pentru cele menționate magistrații primesc salariile cele mai mari dintre bugetari! Faceți sondaj și veți vedea că majoritatea întreprinzătorilor români, de la p.f.a. începînd, cîstigă mai puțin decît cîstigă un magistrat. Iar acei cu ,,mai puțin” le plătesc magistraților salariile. Și pensiile!
    Și totuși: nimeni nu protestează împotriva salariilor foarte mari ale magistraților (chiar în paranteză: s-a scris în presă că 8 procurori de la DNA teritorial Iași au ,,produs” într-un an 4 dosare! Mai contează cum vor fi soluționate în instanță?). Însă pensiile speciale sunt o mare nedreptate și o flagrantă încălcare a art.16 alin. 1 și 2 din Constituție – indiferent de ce panglici scot din gură onor CCR-iștii.

    • Din nou tema ”procurorilor”, acolo e durerea infractorilor, că de la ei vin dosarele. Iar comparația cu întreprinzătorii e tâmpită, de-a dreptul. Oricând există cineva care câștigă mai puțin decât altcineva, ce-ar trebui, să protestăm toți unii împotriva altora? Până acum, n-au fost o ”nedreptate pensiile speciale” de 30 de ani încoace? Și de ce vorbim doar despre magistrați, șefii de consilii județene ce au, de exemplu? Trebuie protejați pentru că cei mai mulți fac parte din mafia securistă? Iar faptul că Parlamentul control de mafia PRO-PSD-ALDE a amânat votarea legii e trecut sub tăcere pentru că e vorba tot de mafie? Și ce treabă are art.16 din Constituție care vorbește de egalitatea cetățenilor în fața legii cu pensiile? E vorba de lege ca principiu, în sensul că toți trebuie să respecte legea, cu drepturi și obligații, în mod egal, nu e vorba de legea pensiilor, ca toți cetățenii să aibă pensie egală. Peste tot în lume magistrații au pensii de serviciu pentru că ei au un statut special, la fel ca militarii. Când colo, la noi sunt tot felul de trepăduși ”speciali” dar ăștia sunt ok, doar magistrații au o problemă cu asta când de fapt sunt singurii care nu o au.

  22. Căpșunarii habar nu au ce înseamnă să stai cu capul în dosare 20 de ani cel puțin. Te distruge neurologic. Întrați în profesiile astea din justiție sa vedeți cum e. Bine a zis Savaliuc, „să moară și capra magistratului”

    • Bine, jigodia de Savaliuc de la vidanja luju a turnătorului la securitate dan voiculescu ar vrea să ”moară capra magistratului” dar numai a ălora care nu sunt manevrați de mafia PRO-PSD-ALDE

  23. Ăsta e postacul ăla care se dă ”conservă” când el e doar un trol ”gudurat” al mafiei PRO-PSD-ALDE. Se pricepe și la justiție, cum se pricepe și la schimbările climatice. Știu tot, postacii.

  24. D-na ministru Violeta Alexandru, ne anunță că anul viitor pensia minimă de 704 lei va fi înghețată, nu va mai crește conform legii pensiilor pe care se jura c-o va respecta.
    Adică lovește exact în cei mai săraci, mai vulnerabili și mai defavorizați dintre bătrânii acestei țări.
    Sunt aproape 1 milion de oameni in aceasta situatie .
    În cei care chiar n-au cum riposta în vreun fel.
    Cât cinism la femeia asta!

    E ca și cum le-ar zis în față: săracilor, pentru voi nu sunt bani, ați înțeles?
    Nu meritați să mai existați!
    Crăpați odată, că mă încurcați!

    Oribil gest, oribilă formă de viață, d-na ministru! Mi-e pur și simplu, greață!

    • Fake-ul mizerabil al postacilor mafiei PRO-PSD-ALDE poate fi demontat cu ușurință. N-a spus nimeni că ”pensia va fi înghețată”, e o minciună spusă cu ”cinism” de trolli.
      Iată declarația Violetei Alexandru:
      ”Cu privire la pensia minimă, în acest moment, plafonul este acelaşi din anul anterior”- adică ”nu va mai crește conform legii pensiilor” așa cum a stabilit guvernul mafiei PRO-PSD-ALDE care ”lovește exact în cei mai săraci, mai vulnerabili și mai defavorizați dintre bătrânii acestei țări” cum a făcut-o mereu. ”În cei care chiar n-au cum riposta în vreun fel” și pe care i-a furat întruna.
      ”E ca și cum le-ar zis în față: săracilor, pentru voi nu sunt bani, ați înțeles?”- bani sunt numai pentru infractorii care cotizează la mafia PRO-PSD-ALDE.
      Violeta Alexandru a mai spus:
      ”Se fac în acest moment eforturi pentru găsirea unei soluţii la momentul rectificării bugetare, vă puteţi aştepta din partea noastră să venim cu o iniţiativă în Guvern în acest an, nu ignorăm problema, suntem foarte concentraţi pe acest aspect şi în cursul anului viitor vom încerca să identificăm soluţii şi veţi vedea din partea noastră o iniţiativă pe această temă”
      Nu-i așa că se poate spune ”Mi-e pur și simplu, greață!” de trolii mafiei PRO-PSD-ALDE care vin cu mizerii d-astea?
      D-aia mesajele:
      ”Nu meritați să mai existați!”
      ”Crăpați odată, că mă încurcați!”
      sunt atât de potrivite pentru securiștii interlopi ai mafiei PRO-PSD-ALDE
      ”Oribil gest, oribilă formă de viață” să fii postac al mafiei PRO-PSD-ALDE.

  25. Să vă ajut. Faceti, va rog, diferenta dintre pensie și pensie specială – o data. Apoi, incercati sa va imaginati că într-o lume ideală a activității de magistrat (si nu numai, evident) există un raport direct proportional între salariu și rezultate – a doua premisă
    După ce ați pus pe hartie toate acestea, ganditi-va ca magistratii au deja salarii mari, rezultatele sunt puține, dar mai vor si pensie speciala. Ce-ar trebui să crească să poată pretinde fara jena, pe langa pensie normala, si pensie speciala?

    Asta, fără să luați în calcul și curul meu, scuzați expresia, premisă care, deși în cazul de față nu e una periferică, am eliminat-o, caci explicatia ar fi fost deja mult prea complicată.

  26. Am întrebat și eu pe un domn magistrat cât are salariul? Mi-a zis ca are 2500 euro după 20 ani de activitate . Mi se pare o mare nesimțire – un muncitor pe santier ia 1000 euro si primarul de la noi din comuna are 2500.

    • Ce funcție avea magistratul?
      Primarul ala nu vi se pare ca vă jecmaneste pe față?
      1000 de euro un muncitor? Tot cu 20 de ani vechime?

  27. Bine oameni buni vad ca multi din cei de aici vorbesc despre sistemul de justiție fără ca măcar să aibă habar cu ce se mănâncă. Prea putini de aici vorbesc in cunostinta de cauza de parca toți ne pricepem la orice. E vb de pensie de serviciu si atat asa cum e in armata si poliție , instituții de care însă nimeni nu se leaga ,de parca toți soldații lupta in războaie( si nu sant destui care stau doar in cazarma) sau in toți polițiștii se trage in fiecare zi ( de parca nu sant destui care fac si munca de birou). Si nu f.multi de aici stiu ca toti magistrații plătesc aceleași dări ca orice bugetar(sanatate, somaj,impozit) din care se acoperă salariile altora ( poate a unora care comentează rauvoitor aici) sau se acoperă găurile din bugetul de stat provocate de politicienii care nu stiu decat sa învrajbeasca categoriile sociale. Si se uita ca magistrații tb sa lucreze cu codurile făcute mai bine sau mai prost , cu proceduri incalcite care sant interpretabile de multe ori ceea ce explică si întârzierile în procese. Dar de unde sa stie lumea care comentează aici gratuit atatea ? Nu mai bine improasca cu noroi decât să se intereseze care e situatia reala? Ca se dau ajutoare sociale cu nemiluita fără să se încurajeze munca nu vad sa deranjeze ….Ca se acordă deținuților zile compensatorii si banii nostri ai tuturor ca si compensații la fel nu vad sa deranjeze….ca se demontează de la buget bani partidelor cu nemiluita iar nu deranjează pe nimeni…

  28. Cine face legile?
    Cine sa-i oprească pe politicieni de la toate marsaviile legale și ilegale? Eu?
    Politicienii își permit să le facă, întrucât magistrații si, evident, nu numai ei, nu i-au oprit la timp.
    Politicienii au ajuns la un nivel atât de josnic, încât cred ca a fi la putere înseamnă sa te conectezi la o țeavă de bani și să-i dai în cap celui care încearcă să te deconecteze, prin orice mijloace, distrugand totul in jur si aruncand tara in aer.
    Si cand vezi toate astea, pe tine, ca magistrat, te preocupa pensia specială și te plângi că „e rele, domnule, legile, e rele”.
    De ce nu văd magistrati plângând că nu s-a rezolvat dosarul Revoluției de 30 de ani? Uciși în ’89, bătuți în ’90 si ’91, gazați în 19 (avem ceva cu ‘9, ne poartă ghinion). Plâng magistrații? În hohote? Sau se pensioneaza?

  29. Ia sa luam în calcul( la pensia magistratului) si faptul ca au avut interdicții pentru ca au lucrat și studiat profund toată viata. Acum… Faptul ca nu sunt buni sa treacă nici examenele de promovare… E o alta discuție ? ? ? Ase vedea ex la ICCJ 2019

    • Magistratii studiaza si lucreaza profund toata viata , dar un doctor nu studiaza la fel , nu se perfectioneaza permanent si tine pasul cu tehnologiile si medicamentele noi? E usor sa termini Politehnica ? sa fii inginer si sa ai raspunderea lucrarilor facute , sa stai in picioare, in frig sau praf in functie de domeniu. Credeti ca ei pot sa mai lucreze si la un alt loc de munca? Sau daca ai o afacere, nu mai ai timp pentru tine si poti fi in riscul sa pierzi tot , cum s au intamplat cu atatea firme . Justitia a devenit ceva ce nu mai exista in lumea asta, ca toti angajatii din acest sistem sunt cu salarii si deconturi , duble, fata de alte categorii sociale la fel de importante , cu multa munca si raspundere. La toate exista un sfarsit si un inceput.Sper sa mergem pe drumul corect pt toti, sa salvam tara aceasta. Am fost prea ignoranti si fara opinie.

  30. De unde a avut guvernul bani sa le dea magistratilor diferente de sporuri uriase de miliarde pentru fiecare , acum in ajun de craciun

  31. De unde a avut guvernul bani acum in ajun de craciun sa le dea magistratilor diferente sporuri de miliarde pentru fiecare