G4Media.ro

Foşti lideri occidentali cer o foaie de parcurs pentru ca Ucraina să…

Sursa foto: Anders Fogh Rasmussen / Facebook

Foşti lideri occidentali cer o foaie de parcurs pentru ca Ucraina să intre în NATO până în iulie 2028

Grupul Internaţional de lucru Iermak-Rasmussen, numit după şeful biroului prezidenţial ucrainean Andri Iermak şi fostul secretar general al NATO Anders Fogh Rasmussen, a solicitat marţi o foaie de parcurs pentru Ucraina care să permită intrarea acestei ţări în Alianţa Nord-Atlantică până în iulie 2028, informează EFE, transmite Agerpres.

„Grupul Internaţional Iermak-Rasmussen propune stabilirea unor termene clare pentru aderarea Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică: cel târziu în iulie 2028”, a explicat biroul prezidenţial ucrainean într-un comunicat de presă.

Propunerea Grupului Internaţional – care a fost susţinută de 17 foşti lideri europeni şi americani precum fostul premier britanic Boris Johnson sau fostul secretar de stat american Hillary Clinton – cere totodată să fie stabilite condiţii specifice pe care Ucraina să poată încerca să le îndeplinească pentru a obţine aderarea la alianţă în perioada menţionată mai sus.

Documentul elaborat de Grupul Internaţional solicită, de asemenea, ca Ucraina să fie invitată să înceapă negocierile pentru aderarea la NATO în timpul summitului Alianţei de la Washington, în iulie.

Iniţiativa a fost prezentată în cadrul Summitului pentru Democraţie care se desfăşoară marţi şi miercuri în capitala daneză. La eveniment au participat atât Iermak, cât şi Rasmussen, precum şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...