G4Media.ro

EXCLUSIV Fostul hotel al lui Puiu Popoviciu și hotelurile lui Murad au…

EXCLUSIV Fostul hotel al lui Puiu Popoviciu și hotelurile lui Murad au primit aproape 8 milioane de lei în perioada stării de urgență pentru cazarea și hrana persoanelor în carantină din Sectorul 1

Primăria Sector 1 a atribuit în perioada stării de urgență, fără licitație, prin încredințare directă, contracte către hoteluri controlate în trecut de Puiu Popoviciu sau către unități hoteliere deținute de omul de afaceri Mohammad Murad. Contractele au fost încheiate pentru a caza persoanele care trebuiau izolate minimum 14 zile în perioada martie – mai.

Hotelurile și firmele care au asigurat cazarea și hrana persoanelor aflate în carantină în Sectorul 1 au primit aproape 8 milioane de lei de la Poliția Locală Sector 1, așa cum reiese din datele pe care G4Media.ro le-a obținut de la administrația locală.

Contractele au fost date fără licitație, profitându-se de starea de urgență care permitea să se evite concursul de oferte. Hotelurile și firmele de catering cu care s-au încheiat contracte au fost alese de aparatul administrației locale conduse de primarul Dan Tudorache.

Contractele au fost realizate de Poliția Locală Sector 1 pentru că această instituție a fost desemnată de Consiliul Local Sector 1 și Primăria Sector 1 să încheie contracte legate de siguranța populației pe perioada stării de urgența. Însă, trebuie menționat că banii din aceste contracte nu au venit în de la bugetul local, sumele fiind în final decontate de la bugetul de stat, pentru că guvernul a asigurat o alocație de 230 de lei pe zi pentru fiecare persoană aflată în carantină.

Poliția Locală Sector 1 este condusă de Ionuț Deaconu, iar instituția se află în subordinea Primăriei Sector 1, condusă de Dan Tudorache. Prin Hotărârea nr. 1 din 11 martie 2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Sector 1,  privind aprobarea unor măsuri de combatere a noului coronavirus, Poliția Locală a fost împuternicită de președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență (Primar Sector 1) să se ocupe de achiziții.

Primarul Dan Tudorache și reprezentanți ai Poliției Locale nu ne-au răspuns oficial cum au fost selectate hotelurile care au acut astfel activitate pe perioada crizei și au putut caza persoane care trebuia ținute în carantină.

În schimb, un reprezentant al Primăriei ne-a declarat că ”s-au selectat hotelurile cele mai mari și cele care asigurau condițiile cele mai bune de cazare din sector. S-au ales și hoteluri care au și puțină curte, pentru ca persoanele din carantină să iasă la o țigară sau să iasă puțin afară, să nu stea doar în cameră”.

 

Un offshore, favorizat

Primarul Dan Tudorache, ca șef al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, și subordonatul săi Ionuț Deaconu, au ales ca majoritatea celor care se întorceau din străinătate și trebuia să stea în izolare sau persoane suspecte să aibe noul coronavirus să fie cazate la hotelul Ramada Parc. Acesta este unul dintre hotelurile cele mai cunoscute și considerate de lux din București, fiind administrat prin intermediul firmei Parc Hotel SA.

Aproape 3,15 milioane de lei a primit Ramada Park pentru cazările făcute în perioada stării de urgență. Parc Hotel SA este controlată printr-un offshore. Conform platformei termene.ro, acționariatul este format din Tatika Investment Ltd din Cipru –  cu 99.988 %, Valentin Trandafir – 0.006 % și Radu Dimofte – 0.006 %. 61 de milioane de lei cifra de afaceri pe 2019 și un profit de 14,3 milioane de lei.

În ultimii ani, presa a relatat că în spatele off-shore-ului din Cipru Tatika Investments Ltd, s-ar afla Gabriel Popoviciu și partenerul său de afaceri Radu Dimofte. Gabriel Popoviciu a susținut în urmă cu ceva timp, într-un răspuns trimis presei, că nu mai are nicio legătură cu off-shore-ul Tatika.

Cote procentuale semnificative din următoarele active şi afaceri sunt controlate prin intermediul Tatika Investments Ltd: mall-ul  Băneasa Shopping City, hotelul Howard Johnson, cele două hoteluri Ramada Parc (situate pe Bulevardul Poligrafiei, în Bucureşti), lanţurile de restaurante KFC şi Pizza Hut, patiseriile Paul şi Cinnabon.

Hotelurile lui Mohammad Murad

Mai multe contracte au fost încheiate și cu firme care administrează hoteluri din lanțul Phoenicia, unități controlate de omul de afaceri Mohammad Murad.

Firmele sale au primit aproape 950.000 de lei de la primăria lui Dan Tudorache. Mai exact, firma Phoenicia Express SRL (Hotel Phoenicia) a primit contracte de 770 de lei, iar London Investment srl (Phoenicia Comfort) a luat un contract de 180.000 de lei.

Alte contracte în valoare de 390.000 de lei au fost acordat firmei Lev Or Impex srl. Societatea este deținut de Shmuel Lev cu 99.9993465% și Chen Lev, restul de sub 1%. Cifra de afaceri de 5,3 milioane de lei pe anul 2018 și un profit de 350.000 de lei. Firma deține două hoteluri denumite Lev Or pe strada Occidentului și Ballroom Levor.

Și societatea Cezion Investment srl a primit contracte de cazare în valoare de aproape 285.000 de lei. Firma deține Hotel Class din Sectorul 1. A raportat o cifră de afaceri de 4,44 milioane de lei cu o pierdere de 200.000 de lei pentru anul trecut. Acționar unic este Ynua Venture SA, iar administrator este Aurel Panait Cezar. Andrei Bodan este acționarul cu peste 99% al Ynua Venture SA.

Fair Impex 3 srl din Galați a primat contracte de 550.000 de lei. Societatea deține Hotel Expo Center din Sectorul 1. Florica Matei este acționarul unic, dar și administrator. Firma deține mai multe unități hotelieri în țară, iar ultima cifra de afaceri raportată a fost de 5,1 milioane de lei și un profit de 1,1 milioane de lei.

Cine a primit banii pentru hrană

Persoanele care au stat minimum 14 zile în carantină în hotelurile din Sectorul 1 au avut parte și de trei mese zilnice. Hrana nu a fost asigurată de hoteluri, ci de alte firme. Dacă în primele zile, Poliția Locală a cumpărat produsele alimentare de la Metro, apoi a făcut contracte cu societăți care dețin săli de nunți și botezuri.

Food Labor srl a primit contracte în valoare de 1,55 milioane de lei. Ana-Irina Gheorghian este acționarul unic al firmei.

Cea de-a doua firmă care a asigurat hrana celor cazați în hotel a fost Agrosol Market srl. Societatea deține Regal Ballroom și a primit contracte de 360.000 de lei. Firma are trei acționari. Este vorba de Mihai Culda – 35%, Mihai Eugen Culda – 35% și Teodor Culda – 30%. 2,5 milioane de lei a fost cifra de afaceri pe 2019, cu o pierdere de 150.000 de lei.

Foto: Mohammad Murad / Facebook

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Fiind din domeniul turismului, imi amintesc cum comenta murad acu 2 luni. Baiatu oricum incasa dar na. Aici Coruptia infloreste

  2. O foarte bună afacere a fost ”pandemia” pentru polițiștii de la sectorul 1, unii dintre ei, mai cu moț politic, au primit până la 6000 de euro lunar pentru ”ore suplimentare”, desigur complet ilegal…

    • Lumea piere si escrocii prospera… Tudorache spera sa fie reales, Orban se zgarceste cand e vorba de pensii, dar are bani sa-i arunce inutil pe covid. Ciolacu debiteaza si legifereaza toate prostiile care ii sunt comandate.
      Banii au fost cheltuiti inutil, fiindca nimeni nu mai respecta regulile si carantina nu a ajutat la nimic.
      Acest amestec de escrocherie, prostie si nesimtire este mai periculos decat covidul.

  3. Pai cum sa reziste crizei si saracu’ asta de murad? Catindat la primaria Constantei?! Uite asa isi mai rotunjeste putin veniturile ca deh, saracise saracu’!!!

  4. Ar fi interesant de aflat cate hoteluri sunt in Sectorul 1 si cate din ele au primit contracte de acest gen de la primaria de sector. „Cherry picking”-ul si jurnalismul independent nu prea sunt compatibile din cate stiu eu. N’est ce pas?

    • Nu este jurnalism. Ce face G4 Media se numește „agregare de reacții”: Careva scrie o tâmpenie și apoi alții (mai deștepți sau mai proști) reacționează. Apoi se numără reacțiile. Nu vezi că toti ce scriu de p-aci tastează cu stânga iar în mâna dreaptă țin câte o torță în mână… Toți știu ce înseamnă „concurență neloaială” „favoritism” și proceduri juridice.
      Acest site ilustrează perfect starea de spirit românească.
      PS: Pe unde pui că și Murad dar și Puiu sunt apropiați ai PNL-ului.

    • M. Murad îl susține pe Cataramă la S1.
      https://www.profit.ro/stiri/politic/catarama-il-anunta-pe-mohammad-murad-drept-posibil-candidat-la-pmb-din-partea-viitorului-sau-partid-19377865
      La Puiu Popoviciu e lungă rău lista, cert e că după venirea lui Ponta, lui P.P. i s-au înecat corăbiile în Ro. Oricum, era prieten cu Băse (zis și Petrov… ) și Videanu.

    • Rareșe, mai bine așa, decât să nu poți comenta nimic (cum e pe siteul secuDigi24).
      Uite, măcar aici ai putut și tu să-ți dai cu părerea; ia vezi, dincolo poți? Or, unde nu se poate comenta liber, cititorii sunt pur și simplu invitați să înghită ce le servește patronul media. O fi bine?

  5. Sunt curioasa dacă alte hoteluri care si-au anunțat intenția de a caza bolnavi COVID-19 au fost si ele ajutate cu contracte similare sa supraviețuiască financiar pe perioada pandemiei si care a fost valoarea contractelor. Criteriile de selecție trebuie făcute publice, obligatoriu, si un analist de pe la DNA sau Consiliul Concurentei sa facă o analiza obiectiva de piața.
    Altfel, este favoritism si concurenta neloiala.

  6. Ati uitat sa amintiti de hotelul lui George Padure, fost primar al sectorului 1, care dupa mandatul sau a ramas si el cu niste terenuri frumoase pe b-dul Poligrafiei si prin alte parti ale sectorului 1.

  7. nu va e clar ca in pandemie se comit infractiuni financiare cu prejudicii uriase? cine beneficiaza? prietenii psd/pnl

  8. Plus imensele presiuni de a redeschide restaurantele in interior, acum cind se vede nerespectarea regulilor de distantare la terase si in turism.
    In acealsi timp nr. de noi infectari in Romania creste in mod accelerat.

  9. Nu înțeleg ce treabă are Puiu Popoviciu cu afacerea asta, poate ne explică și nouă gazetarul. Așa se face presă, aruncând nume la mișto?

    Apropo, ce alte hoteluri s-au au mai cazat bolnavi, sau poate există hoteluri progresiste care îi cazează pe gratis și nu știam

  10. E asa este iei banii din taxe de lz fraieri si ii dai la smecheri si uite asa se imbogatesc unii in criza . Trebuie sa ai pe cineva acolo sa ti bage banii in buzunar.

  11. Libanezul este un puternic finantator PSD din spate, normal ca vrea sa-si recupereze investitia.
    Voucherele de vacanta acordate bugetarilor au fost emise la presiunea lui Murad si acolitilor din psd care au investit mult in hotelurile de acolo. La fel se intampla si cu autostrada Comarnic-Brasov, vechea garda din psd a investit masiv in Valea Prahovei. Daca se face autostrada Sibiu – Pitesti + A Transilvaniei, va domina saracia la sud de Brasov.
    Tot judetul Constanta este expresia pura a psd-ului, orasul arata mai rau ca-n anii 80, litoralul este o cocina infecta unde interlopii isi fac de cap iar politia este subjugata de ei.