Fostul Hotel Dunărea de pe Calea Griviței inclus într-un amplu program de reabilitare a clădirilor de patrimoniu, derulat de Primăria Sectorului 1 în colaborare cu Primăria Capitalei / Imobilul urmează să fie expropriat
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că prin Hotărâre de Consiliu Local s-a aprobt un parteneriat strategic cu administrația generală a Capitalei, în vederea reabilitării și punerii în valoare a clădirilor de patrimoniu. Un imobil simbol este fostul Hotel Dunărea, construit între anii 1935-1940, grav afectat de cutremurul din 1977. Autoritățile nu au mai intervenit pentru reabilitarea acestei clădiri, aflată în prezent în proprietate privată și într-o stare avansată de degradare.
Planul Primăriei este ca acest imobil să fie expropriat pentru cauză de utilitate publică, iar după ce va fi reabilitat și modernizat să devină un hub cultural.
„Primăria Sectorului 1 și-a propus să colaboreze cu Primăria Municipiului București pentru restaurarea, reabilitarea și punerea în valoare a clădirilor de patrimoniu din Sectorul 1, emblematice pentru istoria acestui oraș. Multe dintre aceste imobile sunt într-o stare avansată de degradare și necesită lucrări urgente de modernizare pentru a putea fi redate comunității locale”, a transmis Clotilde Armand.
Ea s-a referit în mod expres la vechea clădire de pe Calea Griviței, care poate fi expropriată pentru cauză de utilitate publică, lucrările de reabilitare și reconversie funcțională urmând a fi suportate, la comun, din bugetele Prirmăriei Sectorului 1 și Primăriei Capitalei.
„Consiliul Local Sector 1 a aprobat în ședința de astăzi, cu majoritate de voturi, proiectul de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului București pentru împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 1 de a hotărî cu privire la asocierea dintre Sectorul 1 și Municipiul București în vederea finanțării în comun a cheltuielilor aferente finalizării procedurilor de expropriere a imobilului aflat în proprietate privată, situat pe Calea Griviței nr.138 C (fostul Hotel Dunărea) și a cheltuielilor pentru realizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și reconversie funcțională a acestuia.
Clădirile de patrimoniu reprezintă ce are mai frumos și mai valoros o capitală europeană. Din păcate, multe dintre bijuteriile arhitectonice ale Bucureștiului sunt astăzi în paragină și oferă o imagine deplorabilă turiștilor care ne vizitează orașul. Nepăsarea și incompetența fostelor adminsitrații ale Bucureștiului ne-au adus în această situație. Chiar dacă suntem în ceasul al 12-lea, niciodată nu este prea târziu pentru un efort conjugat al autorităților bucureștene pentru a restaura și moderniza clădirile de patrimoniu și a le reda farmecul și strălucirea de altădată”, a transmis Clotilde Armand.
Fostul Hotel Dunărea, transformat într-un hub cultural
Imobilul cunoscut sub denumirea de Hotel Dunărea este situat pe Calea Grivitei nr. 138C, Sector 1, Bucuresti, având o suprafață totală de 2.758,35 mp și teren în suprafață de 493 mp.
Economedia a relatat că fostul hotel Dunărea aparține investitorului israelian Avi Zamir, care a angajat firma Real Sol, condusă de Shimon Galon, fostul șef al GTC, să-l reabiliteze. Acesta, însă, s-a declarat exasperat de întârzierile procedurale provocate de autoritățile române. Surse din piață spun că Zamir voia să investească trei milioane de euro în reabilitarea hotelului.
„După finalizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și reconversie funcțională, clădirea va fi transformată într-un veritabil hub cultural. Aici vor fi amenajate spații expoziționale și un centru rezidențial, educațional, cultural și de divertisment destinat artiștilor, în cadrul proiectului de utilitate publică „Spațiul Cultural Municipal”, transmite Clotilde Armand.
Citește și
Sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
11 comentarii