G4Media.ro

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog (PSD), trimis în judecată de DNA…

Foto: Florian Bodog. Sursa: Inquam Photos / George Călin

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog (PSD), trimis în judecată de DNA / Este acuzat că și-a ajutat consiliera să încaseze timp de un an salariu fără să treacă pe la serviciu

DNA anunță trimiterea în judecată a fostului ministru al sănătății, Florian Bodog PSD), pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

Redăm integral comunicatul DNA

”În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 344/VIII/3 din data de 27 aprilie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

BODOG FLORIAN DOREL, senator în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale),
– fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale),
– fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracțiuni).
MARCU (fostă BACIU) OLIVIA ANDREEA, la data faptelor angajată în funcția de consilier personal al ministrului Sănătății, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În calitate de ministru al Sănătății, inculpatul Bodog Florian Dorel ar fi acționat în mod direct pentru ca Marcu Olivia Andreea, angajată în funcția de consilier personal, să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, inculpatul Bodog Florian Dorel (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că angajata sa în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu ar fi luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului, inculpata Marcu Olivia Andreea, ar fi obținut drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

În același context, în perioada februarie – octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere, demersuri menite a produce consecințe juridice.

Ministerul Sănătății a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 75.656 lei.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, având în vedere că, la data săvârșirii faptelor, inculpatul Bodog Florian Dorel avea calitatea de ministru în Guvernul României, iar faptele aveau legătură cu atribuțiile de serviciu ale acestuia.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. O fi lucrat de acasă, ca în pandemie

  2. votati PSD! 35% in sondaje!

  3. Fapte din 2017-2018; dosarul se va plimba cativa ani prin instante pana la prescriere. Asa se intampla in „Romania normala”. Votati psd care va da sperante ca scapati chiar daca furati.

  4. O întrebare pentru DNA ,Președintele CNAS a fost numit de Vasilică Câțu cu încălcarea legii 95/ 2006 care prevede că președintele CNAS trebuie să fie cetățean român cu domiciliul în România și să aibă calitatea de asigurat.

    • @Kinki Președintele CNAS are cetățenia română.

    • Te oftici care are dubla-cetatenie sau cum?

    • Alazor ,citeste toate condițiile impuse expres de lege,nu doar ce îți convine.La tine si la Câțu legea este facultativă.

    • Da, mai, kimki, vrei tu sa fi gica contra da’ nu-ti iese. De care lege zici, de asta?
      „(2) Persoanele care fac parte din organele de conducere ale CNAS şi ale
      caselor de asigurări trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
      a) să fie cetăţeni români şi să aibă domiciliul pe teritoriul României;
      b) să aibă calitatea de asigurat;
      c) să nu aibă cazier judiciar sau fiscal.”
      Pai sa analizam putin – omu’ e cetatean roman, probabil ca are si domiciliul pe teritoriul Romaniei, ca, na, altfel n-ai cum sa-ti iei cetatenia, tre’ sa ai undeva resedinta. Calitatea de asigurat e cea mai simpla, daca nu stiai, poti sa o platesti trimestrial, anual, lunar sau cum vrei tu si tot asigurat se cheama ca esti, desi, daca omu’ o fi avut vreun job pe aici prin Romania, clar este si asigurat. La punctul c nu mai zic ca nu e cazul. *

    • @Kinki Le-am citit și am înțeles. Unii le-au pus aici condițiile să le vezi și tu.

  5. Dar aia de la maramu , Pintea ce mama dreaq face, cred ca bine , rupe gratarele in curtea vilei sale .
    Mori cand vezi pe unii cu partidul la inima insa fara vreun mic in stomac ca si cumatra pintea .

  6. He pulled a Dragnea

  7. Pe-se-de-ul a implementat telemunca inca din 2018, sunt cu un pas inaintea vremurilor. Bravo! 😂

  8. foarte bine…

    problema nu este ca nu trebuie anchetate aceste cazuri, problema este ca aceste anchete sa nu fie partizane….

    o intrebare, despre Raluca Turcan nimic, nimic?

    caci vorbele de la coltul straizii spun ca doamna ministru nu prea a fost la munca…dar salariul si l-a luat!

    mai precis, unde a lucrat doamna ministru in prodigioasa ei cariera?

  9. foarte bine…nu este admisibil ca un functionar inalt al statului sa trateze bunul public de care se angajeaza sa aiba grija drept firma sa privata…

    problema nu este ca nu trebuie anchetate aceste cazuri, problema este ca aceste anchete sa nu fie partizane….

    o intrebare, despre Raluca Turcan nimic, nimic?

    caci vorbele de la coltul straizii spun ca doamna ministru nu prea a fost la munca…dar salariul si l-a luat! cine i-au fost sefii care i-au dat salariul?

    mai precis, poate doamna ministru sa faca dovada activitatii rodnice si prodigioase in fulminanta sa cariera?

    caci diferenta este ca aceasta consiliera nu a urcat in politica, pe cand doamna Raluca este un politician al trecutului, al prezentului, al viitorului apropiat si al viitorului indepartat, pana la adanci batraneti!

  10. Lasati-l pe asta ca e zero, pe cand sica, cartu,tabla si gasca lor pentru achizitiile de anul trecut, cele cu statea de urgenta????