G4Media.ro

FOTO Cherhanalele de pe litoral: Unde poți să te oprești la o…

sursa foto: Pescăria lui Matei

FOTO Cherhanalele de pe litoral: Unde poți să te oprești la o masă de pește, fructe de mare și vin pe plajă

Dacă ești pe litoral și mai ești și iubitor de pește, fructe de mare și un vin bun pe plajă sau pe malul unui lac, atunci iată mai jos 9 dintre cele mai cunoscute și frecventate cherhanale de pe litoralul românesc, dintr-un capăt în altul.

Trebuie să știi și că prețurile sunt aproximativ aliniate și sunt următoarele:

  • icre crap – 35-45 lei (aprox. 150 gr.), cele de știucă sunt cu vreo 10 lei mai scumpe, un platou de pește „cu de toate” pentru 4-5 persoane costă între 200 și 400 lei, o ciorbă de pește este aproximativ 25-35 de lei, storceagul (ciorba făcută din sturion, dreasă cu smântână) e cu 10-20 de lei mai scumpă, un calcan prăjit (250-300 gr) ajunge la 100-200 lei, stavridele, hanusul, guvidele sau hamsia costă între 35-60 lei porția de 250-300 gr, peștele de mare cum ar fi lufarul, chefalul, zarganul, barbunul sau pălămida sunt între 45-65 lei porția de 250-300 gr, midiile le poți găsi la prețuri între 45-65 lei porția de 700 gr, rapanele (200 gr) de la 50 lei. Prețurile sunt doar aproximative și variabile, în funcție de cherhana și perioada în care mergi.

Pescăria lui Matei – Agigea

Este probabil cea mai cunoscută de turiștii care vin pe litoral și este condusă de Matei, un pescar la a treia generație. Se află în Agigea, la aproximativ 15 km de Constanța, chiar pe malul mării, are amenajată și o vinărie, și un spațiu de joacă pentru copii. Sunt organizate frecvent evenimente de familie sau de prieteni.

pescaria lui matei
sursa foto: Pescăria lui Matei

Poarta Apelor – Eforie

Situată chiar pe plajă, aproape de valurile mării care de obicei are nuanțe de turcoaz, cherhanaua este situată în Eforie Sud, la aproximativ 20 de km de Constanța, care însă pot deveni un coșmar (la fel ca la Agigea) în timpul sezonului din cauza traficului supraaglomerat și a cozilor interminabile.

Restaurant Pescaresc Poarta Apelor
sursa foto: Restaurant Pescaresc Poarta Apelor

Popasul Pescarilor – Olimp

Una dintre cele mai vechi cherhanale de pe litoral, Popasul Pescarilor are capacitate mare de locuri. Este situată fix pe plajă, la fel ca celelalte două cherhanale și se află la 40 de km de Constanța, pe care îi parcurgi în tot atâtea minute dacă nu e aglomerat.

Popasul Pescarilor
sursa foto: Popasul Pescarilor

Hanul cu Peste – Navodari

De data asta în nordul litoralului românesc, Hanul cu Pește este situat pe locul mult mai cunoscutului fost Han al Piraților. Nu este situat pe malul mării. Incinta este interesantă și elegantă și pot fi organizate diferite evenimente. Se află la aproximativ 15 kilometri de Constanța, dar și pe ruta asta traficul poate fi un coșmar, mai ales în week-end.

Hanul Cu Peste
sursa foto: Hanul Cu Peste

La Năvod – Năvodari

Amenajată în celebrul ”Pește” din Năvodari, fostul proiect eșuat al pieței de pește amenajată cu fonduri europene, cherhanaua este situată pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră. Se află la aproximativ 20 de km de municipiul Constanța.

Cherhanaua la Navod
sursa foto: Cherhanaua la Navod

Cherhanaua Tașaul – Năvodari

Este probabil cherhanaua cea mai veche de pe litoral, situată la aproximativ 20 de km de Constanța, spre Năvodari. Nu este situată pe malul mării, ci pe malul Lacului Tașaul.

Cherhanaua Tasaul
sursa foto: Cherhanaua Tasaul

Cherhana Pontica – Constanța

Este situată la intrare în stațiunea Mamaia și este situată pe malul mării. Este amenajată recent, de câțiva ani, și funcționează, la fel ca celelalte (cu excepția Năvodului) și în extrasezon.

Cherhana Pontica
sursa foto: Cherhana Pontica

Micul Golf – Pescăria 2 Mai

Înapoi în sudul litoralului, până la Micul Golf, pe plaja din 2 Mai. Până aici faci aproximativ 50 de minute dacă nu prinzi traficul infernal mai ales din zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Micul Golf - Pescăria 2 Mai
sursa foto: Micul Golf – Pescăria 2 Mai

Cherhana Moessia – Vadu

Este una dintre cele mai noi cherhanele, organizează evenimente și nu se află pe malul mării, ci în Vadu (sat care aparține de comuna Corbu), la intrare în zona protejată a Rezervației Biosferei Delta Dunării. Se află la 38 de km pe care îi faci însă cam într-o oră din cauza drumului prost până acolo.

Cherhana Moessia
sursa foto: Cherhana Moessia

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...