G4Media.ro

FOTO Cum arată în toiul sezonului estival Eforie, cea mai aglomerată stațiune…

sursa foto: G4Media/ Cristian Andrei Leonte

FOTO Cum arată în toiul sezonului estival Eforie, cea mai aglomerată stațiune de pe litoral, unde se înregistrează în fiecare an cea mai mare concentrație de E.coli în apa mării

Cea mai mare concentrație de Ecoli de pe litoral, până în acest moment din sezon, care poate provoca infecții intestinale, a fost înregistrată la mijlocul lunii iulie în stațiunea Eforie Nord, cea mai aglomerată de pe litoral. Peste 7600 a fost concentrația înregistrată în urma analizelor Direcției Sanitar Publice Constanța (DSP), în contextul în care valorile frecvent întâlnite sunt de câteva zeci de unități sau, rareori, al sutelor.

În ciuda valorilor foarte mari, Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al instituției, declara că nu sunt necesare ”măsuri speciale”, dar sublinia că apa este bună doar pentru îmbăiere, iar familia trebuie să fie atentă ca cei mici să nu înghită apă din mare. În prezent, inspectorii DSP monitorizează calitatea apei mării din două în două zile, după o perioadă în care au recoltat probe în fiecare zi. Rezultatele analizelor pot fi găsite pe site-ul DSP Constanța.

  • Notă: Infecțiile cu Escherichia coli (E.coli) sunt printre cele mai frecvente afecțiuni de cauză bacteriană, fiind specifice aparatului urinar, atât la adulți, cât și la copii. Conform specialiștilor, infecția intestinală cu E.coli se poate manifesta prin crampe intestinale, diaree severă, sânge în scaun, gaze, pierderea poftei de mâncare, oboseală, febră, sânge în urină, paloare, deshidratare, iar simptomele pot dura câteva zile până la o săptămână. 

În cazul Mării Negre, cantitata de bacterii E.coli este explicată prin contaminarea apei cu materii fecale de origine umană, iar infecția se poate produce în unele cazuri și prin îmbăiere, nu neapărat prin ingerarea apei, au explicat specialiști medicali pentru G4Media.

Am fost în Eforie să vedem cum arată cea mai aglomerată stațiune de pe litoral în toiul sezonului estival, acolo unde se înregistrează anual cele mai mare concentrații de E.coli. Spre deosebire de alți ani, deși mai aglomerată, stațiunea pare mai curată din punct de vedere al gunoaielor care altădată erau aruncate pe trotuare, în afara coșurilor de gunoi, în nisip sau pe terenurile virane.

Pe promenada de la Belona am identificat doar trei puncte de toalete publice, unde intrarea costă 3 lei, și zeci de spații de unde poți cumpăra mâncare (în general fast-food) sau băuturi răcoritoare. Spațiile alimentare par mai curate decât în anii precedenți, însă turiștii umplu autoservirile sau spațiile unde servesc masa îmbrăcați doar în șort sau costume de baie.

Pe plajă nu ai loc să arunci un ac, în apă la fel. Un șezlong costă 30 de lei, de două ori mai puțin decât în Costinești, dar turiștii preferă să stea pe prosoape. La fel de aglomerat este și în parcarea privată din sudul plajei Belona, unde să-ți lași mașina pentru o zi costă 20 de lei, iar locurile libere în parcările publice sunt inexistente.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Plajă-bazar cu toaleta în mare.

  2. Daca se caca in mare vreunul care a mancat hamburger de 6000 euro s-ar putea sa puna si taxa de intrare in apa.

  3. la mare … inghesuiala

  4. Arata cum a aratat intotdeauna. Nimic special, nimic deosebit. Bineinteles ca pentru click bait ne legam de e.coli…

  5. Si ce simplu s-ar rezolva problema daca in termenii si conditiile de concesionare a plajelor ar fi trecuta obligativitatea de a asigura si toalete ecologice…!
    Asa… te uiti de jur imprejur fara speranta…. si țuști! În apă!

    • si daca s-at aplica emiterea autorizatiei de functionare pentru alimentatie publica….Ca esti obligat sa ai un wc. W curata plaja? sa veniti maine sa vedeti ce „lucruri sfinte” sunt pe plaja dupa discursul lui teodosie in deschiderea lui banica, din seara asta de la belona(nu debarcader).
      „În zilele de 28 și 29 iulie, de la ora 19.00, pe plaja Holiday din stațiunea Eforie Nord (lângă Debarcader) va avea loc Festivalul „Glasul Vieții”, un festival internațional, caritabil, dedicat familiei, vieții și faptelor bune, organizat de către asociația „Glasul Vieții”, coordonată de către părintele Dan Damaschin, din Iași.
      În deschiderea evenimentului va concerta Corala bărbătească „Armonia”, cu binecuvântarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.”
      Este nemaipomenit de caritabil dupa cum se lauda organizatorul popii dau copiilor trusă de „frumusețe” (șampon, săpun, periuță și pastă de dinți, detergent”. La astia nu ma mira ca e considerata igiena lux. Poate ca acum va dati seama si de ce in eforie.

  6. Se vede clar nivelul de cultura si civilizatie al vizitatorilor din Eforie dupa nivelul de E.Coli din apă.

  7. manelism turistic. ghiolbanii daca au veceu in curte, li se pare normal sa se ccr in apa…

  8. Ia porumbelul cu sare – Si apoi te c*** in mare.