G4Media.ro

FOTO Emiratele Arabe Unite au salutat plasarea pe orbita stabilită a sondei…

FOTO Emiratele Arabe Unite au salutat plasarea pe orbita stabilită a sondei spațiale Al-Amal (Speranţă), primul vehicul spaţial interplanetar lansat de un stat arab

Prinţul moştenitor şi alte oficialităţi din Emiratele Arabe Unite au salutat plasarea pe orbita marţiană a sondei spaţiale Al-Amal (Speranţă), primul vehicul spaţial interplanetar lansat de un stat arab, relatează Agerpres, conform DPA.

sursa instagram

Evenimentul are o încărcătură simbolică specială şi pentru că în acest an se împlinesc 50 de ani de la înfiinţarea acestei uniuni statale. Echipa din centrul de control al misiunii a izbucnit în ropote de aplauze când a primit confirmarea că sonda s-a plasat pe orbita stabilită.

„Îi felicit pe conducătorii şi pe oamenii din EAU. Vă felicit. Ceea ce aţi reuşit vă onorează pe voi şi ţara voastră”, a declarat prinţul moştenitor Mohammed bin Zayed.

„Astăzi a început o nouă etapă a istoriei ştiinţifice arabe”, a declarat într-un mesaj pe Twitter şi conducătorul Dubaiului, Mohammed bin Rashid.


Emiratele Arabe Unite au devenit astfel cea de-a 5-a ţară de pe glob care a reuşit să ajungă la Planeta Roşie şi să plaseze o sondă pe orbită, după SUA, Rusia, India şi UE. Emiratele au lansat un ambiţios program spaţial care îşi propune inclusiv construirea unei colonii umane pe Marte până în anul 2117.

„Este povestea transformării unei întregi naţiuni”, a declarat şi Sarah al-Amiri, ministrul de stat pentru tehnologii avansate al EAU şi preşedintele Agenţiei spaţiale a EAU. „Această misiune e despre următorii 50 de ani”, a adăugat ea, reamintind că prima sondă a fost plasată pe orbita lui Marte în anul 1971 (sonda americană Mariner-9), anul formării acestei uniuni statale

„Următorii 50 de ani dispun deja de o bază solidă, ancorată adânc în ştiinţă, tehnologie, inovaţie şi creativitate”, a mai susţinut ea.

Sonda Al-Amal urmează să rămână 2 ani pe orbită, adunând date despre atmosfera şi clima Planetei Roşii care vor fi împărtăşite cu comunitatea ştiinţifică internaţională.

Sursa Foto: Captura/instagram

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Era util sa stim ca de fapt sonda spatiala este conceptul si munca celor din SUA adica University of Colorado Boulder , Arizona State University (ASU) si University of California, Berkeley . Lansarea a fost facuta cu o racheta japoneza Mitsubishi Heavy Industries H-IIA . EAU doar au dat banii … Mai au pana la rachete !

    • Comentariu tipic de roman.
      Daca e asa de simplu, de ce nu fac si romanii la fel ? Pana una alta, EAU are un satelit cu steagul lor ce orbiteaza planeta Marte, romanii ce au ? NIMIC !! Romanul stie numai sa dea din gura de pe margine si sa arunce cu rahat in altii, cautandu-le nod in papura la orice.

      Altceva decat sa se lamenteze, romanii nu stiu altceva. Nici pentru ei nu fac, nici pe altii nu ii lasa.

  2. Alte contributii majore la acest proiect – partea de navigatie este asigurata de KinetX Aerospace din Tempe, Arizona iar comunicatiile de programul Deep Space Network (DSN) al celor de la NASA .