G4Media.ro

FOTO Ecoturism în Țara Colibelor. La doi pași de Sibiu, pe poteci…

Sursa foto: Facebook/Cristian Valentin Cismaru

FOTO Ecoturism în Țara Colibelor. La doi pași de Sibiu, pe poteci vechi cu priveliști imense

Jurnaliști din Sibiu, alături de salvamontiști și reprezentanți ai Programului ”Anii Drumeției” al Consiliului Județean Sibiu au contribuit la marcarea primului traseu de drumeție pedestră, între Râu Sadului și granița dintre Muncii Cindrel și Lotru, o zonă pitorească denumită local ”Țara Colibelor”.  ”Cărăm înapoi vopsea, pensule și șabloane și coborâm dintr-o altă lume pe poteca proaspăt marcată, dar pe care oamenii locului o folosesc de sute de ani. Și care, acum, își caută un nou destin. Cel al drumeției”, relatează Turnul Sfatului.

Sursa foto: Facebook/Cristian Valentin Cismaru

Inițiativa pleacă de la ”Anii Drumeției” programul menit să-i convingă pe sibieni, și nu numai, să iasă din casă și să se bucure de natură. ”Anii Drumeției este un program promovat de Consiliul Județean pentru a ne îndrepta pe toți spre ceea ce se numește ecoturism. Ideea ecoturismului este să te miști încet, prin natură și să profiți de acest cadru natural perfect”, explică Cristi Cismaru, unul din promotorii programului.

Sursa foto: Facebook/Cristian Valentin Cismaru

Primul pod al unei colibe transformat în loc de cazare. Fără semnal la telefon, fără curent electric

Organizatorii susțin că pe traseu vor fi amenajate în total opt colibe, unde drumeții să se poată odihni. ”Pe fiecare din cei patru munți – câte două. Și la fiecare astfel de cabană poate sta o familie. Dacă avem într-un interval foarte scurt de distanță două cabane, pot urca pe acest traseu spre cazare câte două familii. Acum, că vom avea marcaj, va funcționa de genul: în prima seară te cazezi la pensiunea de jos, pentru că vii de departe și poate vrei să faci un duș. Iar dimineața urci la cabană, cu băiatul vecinilor, care au măgar. Îți pui sacii cu mâncare în desagii de pe măgar și stai aici două zile. Cina o iei în fiecare seară la vecina (și indică pe geam către o colibă vecină – n.r.), iar peste zi mergi cu oile. Asta ne dorim foarte mult”, descrie Cristi Cismaru vacanța perfectă, fără semnal și fără curent electric, pe care o poți experimenta în Țara Colibelor.

Sursa foto: Facebook/Cristian Valentin Cismaru
Sursa foto: Facebook/Cristian Valentin Cismaru

Sursa foto: Facebook / Cristian Valentin Cismaru

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Mergeti mah la iasov, la ce naiba veniti sa ne poluati aici la Sb ?

    Acolo, valea prahovei, iasov, acolo e la voi acasa! Va curg balele spre sibiu ! Nu va mai place cu ai vostri, putiti intre voi, scarbelor consumatoriste!

    • stai linistit, nu mergem in basina aia nasoala de sibiu/ardeal, noi mergem in bucovina si pe valea oltului! mai trage o fisa, nespalatule ardelean!

    • vă aștept pe amândoi la cină. în curând! >;-)
      :)))))

    • E foarte bine ca mergeti peste tot, pt ca Romania e a tuturor romanilor, indiferent ca e vb de Ardeal, Bucovina, Apuseni, Baragan, Delta sau Clisura Dunarii.
      Problema e ca peste tot pe unde mergeti voi, miticii/sudistii faceti numai scandal si lasati in urma numai dezastru, gunoaie si ecouri de manele.

      Nespalatilor!

  2. Bă ga mi aș P u la nmooooortzii și n Sibiul vostru de boan ghi ne ră pă noase mergem în Bucovina dă vă nslobooosz de ciooobani băshhhitzi

  3. Mai sus avem doi scapati de la obregia, sau poate e unul si acelasi, totul e posibil in lumea lor.

    • E unul Jean Valjean mare comentator si atotstiutor pe pagina cotidianului „Adevarul”, poate e acelasi individ. O lepra as putea spune 🙂

  4. Viitorul turismului e luminos in zona, dar mai degraba innecat in gaze de esapament, ulei si galagie. Ce se intampla in zona aia cu toate atv-urile, motocicletele enduro sau masini 4×4 este incredibil, iar autoritatile nu par sa ia nicio masura, ba chiar fac concursuri pe care nu le mai face nimeni in Europa.

  5. Țara Colibelor :-)))) …..ăsta e numele corect pentru țara asta, imi place.

  6. exista asa ceva pe Transfagarasan / Arefu 🙂 un stalp cazut la Vidraru sau o pana de curent se rezolva in 2-3 zile 🙂 🤪

  7. Ce o fi însemnând „priveliști imense”?????? Era închis la școală când ați vrut să intrați?