FOTO Fost interlop, investitor în HORECA. Cine este Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, locul unde au murit arse mai multe persoane / Cum arăta și cât costa o noapte de cazare în pensiune
Cornel Dinicu era în 1996 liderul unui clan de bodyguarzi din cartierul studențesc Regie. Un an mai târziu este arestat și condamnat la 4 ani de închisoare pentru amenințare și lovire. Este implicat apoi în Afacerea „Portbagajul” care a dus la demiterea șefului Poliției Capitalei, iar în 2007 se consumă ultimul moment în care Dinicu apare în media din postura de om certat cu legea: potrivit ziarelor de atunci, SIE îl urmărea pe Cornel Dinicu până în Sierra Leone într-un dosar al minelor de diamante. De atunci, Dinicu investește într-o piscină în Mizil și, mai recent, în Ferma Dacilor din Prahova.
1996 este anul în care Cornel Dinicu preia şefia celui mai mare clan de bodyguarzi din cartierul studenţesc Regie, din Bucureşti. În martie 1997, Cornel Dinicu este condamnat la patru luni de închisoare pentru amenințare și lovire, dar este graţiat.
În ianuarie 2000 izbucnește Afacerea „Portbagajul”, când Cornel Dinicu şi alţi doi sunt acuzaţi că au furat 500.000 de dolari și un kilogram de aur din maşina lui Mihai Bucurenciu, liderul interlopilor din Giulești, scria Hotnews în 2007.
Bucurenciu îl răpeşte pe un complice al lui Dinicu, îl ţine sechestrat la Breaza şi îl torturează. În final s-a ajuns la dus la destituirea şefului Politiei Capitalei și a unor ofițeri de Crimă Organizată.
Un alt interlop celebru, Sandu Geamănu, spune într-un interviu acordat Știrilor ProTV că Dinicu era atunci ”bodyguardul unui senator de Călăraşi, Tărăcilă”. Este vorba de Doru Ioan Tărăcilă, parlamentar în mai multe legislaturi, fiind ministru de Interne între 1994 și 1996.
”La timpul respectiv era poziţionat şi susţinut politic, fostul ministru de Interne, îi acorda protecţie fiicei”, spunea Sandu Geamănu.
”La nivelul conducerii Ministerului de Interne s-au lansat acuzaţii de corupţie şi legături cu lumea interlopă. Banii nu au mai apărut niciodată”, completează acesta, Iar Bucurenciu, interlopul prădat a concuzlionat: ”banii au fost împărţiţi de poliţişti şi hoţi”, pentru că nu au mai fost recuperați niciodată.
În februarie 2000, Cornel Dinicu este arestat de Poliția Prahova, pentru deținere ilegală de armă militară si este condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.
În mai 2000, la domiciliul părinţilor lui Dinicu, pe atunci fiind consilier la Camera Deputaţilor, poliţia găseşte „la pont” un pistol cu aer comprimat, o staţie de emisie-receptie „Motorola”, 40 de cartuşe marca „Winchester”, două cartuşe de calibrul 7,62 milimetri, trei cartuşe calibrul 12 milimetri, două cartuşe „Start” calibrul 12 milimetri, un încărcător semicircular pentru cartuşe, o sabie de tip „Ninja”, o baionetă, un baston metalic tip „Castel” și mai multe cuţite. Dinicu a fost reţinut din nou de poliţişti sub acuzaţia de deţinere ilegală de arme si muniţie.
În august 2000, fata deputatului PNTCD de Călăraşi Claudiu Pavelescu a lovit un copil cu maşina, omorându-l. În maşina fiicei deputatului se afla şi Cornel Dinicu, angajat din 1999, la biroul parlamentar, ca bodyguard, scria Ziarul de Iași în anul 2000.
În 2007, SIE îl urmăreşte, potrivit Evenimentului Zilei, pe Cornel Dinicu până în Sierra Leone, ca reprezentant al Total Asset Management GmbH, o companie elveţiană care vroia să preia o parte dintr-o mină de diamante.
Dinicu se deplasase în Africa în calitate de recuperator pentru Liviu Niță, un controversat om de afaceri.
În iulie 2010, Dinicu apare ca investitor la Mizil, acolo unde deschide o piscină, o investiție evaluată de presa locală la 700.000 de euro.
”Dacă stai de vorbă cu mizilenii, îţi dai seama că ce-a făcut Cornel Dinicu nu putea face un investitor oarecare. Mizilul trăieşte sub teroarea ţiganilor, tot mai violenţi şi mai fără frică de oamenii legii, aceştia fiind puţini şi slab dotaţi. Din acest motiv, orice formă de distracţie din cel mai sărac oraş din Prahova e sortită eşecului sau mediocrităţii”, scriau jurnaliștii parahoveni.
Citește și:
În 13 decembrie, într-un interviu acordat ziarului Observatorul Prahovean Dinicu spune că în afaceri se bazează pe instinct, fără să se gândească foarte mult la asta.
”Atunci când le gândesc le și fac. Când îmi vine o idee o fac. Mai puține analize… Dar mi-au ieșit instinctual, am instincte bune. Visez noaptea ceva, ziua fac. Mai greu cu autorizațiile, că nu se mișcă cu viteza mea, peste noapte. Ei nu se trezesc nici peste mulți ani. Durează ani de zile până se trezesc ei sau poate niciodată. De exemplu, PUZ-ul la clădirea asta a durat patru ani. Dacă stăteam după ei, nu se realiza niciodată proiectul ăsta. În continuare sunt multe… Sistemul e foarte greoi și foarte încâlcit, nu te ajută, doar te încurcă. Mi-aș dori doar să nu mă încurce, să fie lucrurile mai simple. Că nu facem nimic ilegal”, spunea el în interviu.
Din 2013, Dinicu deschide Ferma Dacilor, ”din dragoste pentru natură și pentru gastronomia tradițională”, după cum se precizează pe site-ul pensiunii.
Restaurantul de aici putea găzdui peste 150 de persoane, iar ca spații de cazare erau ”21 de odăi, 4 căsuțe suspendate și 4 colibe dacice, 6 cabane pădure și 10 Locuri de campare și parcare pentru mașini si autorulote”, se arată pe site.
”Ferma Dacilor a devenit în timp, un loc de poveste, unde trecutul ajunge din urmă prezentul doar pentru a ne aminti, din când în când, că valorile străbune trebuie atent conservate și transmise mai departe cu mândrie”, scrie în prezentarea locului.
O noapte de cazare costa aici 58 de euro pentru două persoane cu mic dejun inclus. Mai scumpă este însă ”Standard Tree House”, căsuțele suspendate, care costă 82 de euro pe noapte.
Ferma oferă și mai multe produse tradiționale, brânzeturi, carne și preparate din carne, dulcețuri, miere, siropuri, dar și murături și vinuri.
250 de grame de brânză de oaie și capră costă aici 45 de lei, 50 de lei sunt 500 de grame de cârnați proaspeți de porc Mangalița, 25 de lei 250 de grame de jumări de porc de casă, iar un borcan de dulceață de căpșuni,. De 400 de grame, costă 35 de lei.
Firma iniţială pe care era operat businessul este Ferma Dacilor Tradiţional, însă această figurează radiată deja de mai mulţi ani. La aceeaşi adresă însă, apare firma Ferma Dacilor Production, care are CAEN-ul “5520 – Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată”. Această companie are afaceri de 5,5 mil. lei anul trecut, în urcare cu 31% faţă de 2021.
Profitul net a fost de aproape 2 mil. lei, ceea ce înseamnă o marjă de 36%, cu 11 salariaţi.
Fondată acum şapte ani, firma figurează ca fiind deţinută 100% de Adrian Vitomir Ristin, notează Ziarul Financiar. El este unic acţionar şi al Burebista Carmangerie din Mizil, Prahova, cu afaceri de 38.000 de lei anul trecut.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.