G4Media.ro

FOTO Gropile de gunoi din inima Bucureştiului pe care autorităţile se fac…

Foto: G4Media

FOTO Gropile de gunoi din inima Bucureştiului pe care autorităţile se fac că nu le văd. Două dintre ele, la nici o sută de metri de kilometru zero al Bucureștiului

Deşi pare greu de crezut, în centrul Capitalei există mai multe terenuri pline cu tot feluri de deşeuri. De la resturi menajere şi peturi, până la seringi utilizate. Două astfel de gropi de gunoi se află la mai puţin de o sută de metri de KM 0, pe strada Lipscani, respectiv Calea Moşilor.

În cazul uneia dintre ele, grosimea stratului de deşeuri măsoară aproape un metru. Dincolo de cele două locuri, pe o rază de aproximativ un km pot fi văzute nenumărate astfel de terenuri insalubre.

Grav este că pe lângă aceste gropi de gunoi, adevărate focare de infecţii, trec zilnic mii de pietoni. Cei care locuiesc în proximitatea acestora spun că au ajuns la capătul răbdărilor. Oamenii povestesc că deşeurile au fost aruncate de-a lungul mai multor luni, că au sesizat autorităţile şi cu toatea acestea, nimeni nu a intervenit.

„Este oribil. Este un focar de infecţie, sunt microbi, ar trebui să se facă curăţenie neapărat. Ne mai lăudăm şi că stăm în buricul târgului. Nu e normal aşa ceva. Sunt şobolani iar odată cu încălzirea vremii, efectiv nu poţi să stai cu fereastra deschisă din cauza mirosurilor”, a declarat pentru G4Media.ro un locuitor de pe Calea Moşilor.

Reprezentantii Garzii de Mediu spun ca vor lua măsuri.

„Vom proceda la identificare proprietarilor, le vom impune măsuri să salubrizeze şi vom aplica legislaţia incidentă. Şi primăriile prin poliţiile locale au atribuţii în sensul identificării proprietarilor care deţin terenuri care nu prezintă o stare de salubrizare corespunzătoare”, a declarat Viorel Tufeanu, şeful Gărzii de Mediu Bucureşti.

Răspunzători sunt si poliţiştii locali sau angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică, care fie se fac că nu văd riscurile unor astfel de focare de infecţii, fie preferă să se ascundă în spatele pasării responsabilităţii. Până la această oră, reprezentanţii celor două instituţii nu au fost de găsit pentru a ne oferi un punct de vedere.

„Gândiţi-vă că este foarte periculos. Este şi o densitate mare a cetăţenilor care merg prin zonele respective, de asemenea, dacă vin zilele călduroase, deşeurile încep să se altereze şi avem probleme cu Direcţia de Sănătate Publică, cu sănătatea populaţiei. Ar trebui să intervină şi dumnealor la un moment dat pentru că altfel, lucrurile pot duce la tot felul de hepatite şi alte infecţii care normal că afectează grav sănătatea oamenilor”, a declarat Daniel Trifu, vicepreşedinte Eco-Civica.

Îngrijorător este faptul că pe măsură ce ne îndepartam de centrul Capitalei spre periferia sectoarele, spre graniţa cu judetul Ilfov, de ani de zile există mai multe depozite ilgale de deseuri pe care autoritatile se fac ca nu le vad. Unele dintre ele, chiar si de marimea unui stadion.

G4Media.ro a scris în repetate rânduri pe acest subiect, dar situația este neschimbată.

Foto: G4Media
Foto: G4Media
Foto: G4Media
Foto: G4Media
Foto: G4Media
Foto: G4Media
Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...