G4Media.ro

VIDEO și FOTO Mii de participanți la Bucharest Pride 2023: „România educată,…

Sursa foto: Denis Nistor / G4Media

VIDEO și FOTO Mii de participanți la Bucharest Pride 2023: „România educată, nu discriminată” / Ambasadorul britanic, între participanți / Câteva persoane cu mesaje anti-LGBT pe traseu

Marşul Bucharest Pride, eveniment al comunităţii LGBTQIA+, a pornit, sâmbătă seara, de pe Calea Victoriei, de la intersecţia cu Strada Gheorghe Manu şi trotuarele adiacente, pe traseul Calea Victoriei, Pod Naţiunile Unite, Bulevardul Naţiunile Unite până la Parcul Izvor.

„An de an, comunitatea LGBTQIA+ din România iese în stradă pentru a-şi celebra identitatea, pentru a-şi face vocea auzită şi pentru a-şi revendica dreptul la o viaţă demnă”, a precizat Asociația ACCEPT, organizatoarea evenimentului.

Ora 21.24: Reprezentanţii ACCEPT au anunţat că au fost 25.000 de participanţi la marş. „Am fost 25.000 la Marşul Bucharest Pride 2023! Sunteţi superbi!”, arată o postare de sâmbătă, pe pagina de Facebook a Asociaţiei Accept.

Ora 20.37: Ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, s-a aflat printre participanții la marș.

ambasadorul britanic, Andrew Noble, LGBT, Bucharest Pride,
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ora 19.38: Participanții la marș au ajuns în Parcul Izvor.

LGBT, Bucharest Pride, Categrala Mantuirii Neamului
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
LGBT, Bucharest Pride,
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ora 18.57: Unii dintre cei prezenți dansează:

Ora 18.50: Participanții la marș au ajuns în Piața Revoluției.

Ora 18.38: O femeie afișează un banner cu mesajul „Libertatea nu înseamnă păcat”. Nu s-au înregistrat incidente. La marș sunt prezente forțe ale Jandarmeriei.

mesaj anti LGBT la Bucharest Pride
Sursa foto: Denis Nistor / G4Media

Ora 18.35: Doi bărbați aflați pe un trotuar au afișat un banner cu mesajul „Homosexualitatea distruge natalitatea”:

Ora 18.30: Participanții merg în marș pe Calea Victoriei:

Ora 18.05: Câteva mii de oameni participă la marșul care a început la această oră.

Ora 17.45: Sloganuri la marș: „România educată, nu discriminată”, „Fără legi homofobe și transfobe în Parlament”, „Fricile voastre = cenzura ca politică de stat”.

Ora 17.22: Atmosfera începe să se anime, în timp ce participanții se adună:

 

Muzică, steaguri curcubeu, baloane colorate și un acorbat pe picioroange, pe Calea Victoriei:

Știrea inițială: Marșul Bucharest Pride 2023 va începe la ora 18.00, însă primii participanți s-au adunat pe Calea Victoriei începând cu ora 17.00.

Bucharest Pride 2023
Sursa foto: Denis Nistor / G4Media

„An de an, comunitatea LGBTQIA+ din România iese în stradă pentru a-şi celebra identitatea, pentru a-şi face vocea auzită şi pentru a-şi revendica dreptul la o viaţă demnă. Anul acesta, persoanele queer sunt invitate să se alăture marşului însoţite de oamenii pe care-i iubesc, pentru a arăta lumii întregi frumuseţea diversităţii familiilor. Se anticipează că în 2023 va fi depăşit recordul de participanţi înregistrat la ediţia anterioară, când peste 15.000 de persoane au răspuns pozitiv invitaţiei de a se alătura marşului diversităţii”, precizează Asociaţia ACCEPT, într-un comunicat.

Bucharest Pride 2023
Sursa foto: Denis Nistor / G4Media

Mai multe misiuni diplomatice şi organizaţii internaţionale din Bucureşti au semnat o declaraţie comună, prin care îşi exprimă sprijinul pentru Bucharest Pride 2023, ajuns la cea de-a 18-a ediţie. Potrivit semnatarilor, Bucharest Pride şi toate evenimentele Pride din România sunt ocazii importante de a susţine drepturile şi incluziunea LGBTIQ+. Ambasadele felicită organizatorii, voluntarii şi participanţii pentru munca şi eforturile lor în vederea egalităţii în drepturi. „Realizăm că este nevoie de mai multe eforturi pentru ca persoanele LGBTIQ+ să se bucure de egalitate deplină în drepturi. Vom continua să lucrăm împreună cu autorităţile române şi cu societatea civilă pentru a ne asigura că toate persoanele sunt tratate cu demnitate şi respect”, se arată în declaraţia comună, preluată de News.ro.

Context. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat, pe data de 23 mai, România pentru încălcarea articolului 8 din Convenție, care protejează viața de familie, în cazul celor 42 de petenți din cauza Buhuceanu și alții vs România.. Hotărârea vine la 4 ani după ce 42 de persoane au dat în judecată statul român din cauza lipsei de recunoaștere și protecție legală pentru familiile lor.

Asociația Accept arată în comunicat că, ”în urma acestei decizii istorice, pentru a fi în acord cu Convenția, România trebuie să adopte o formă juridică de recunoaștere a familiilor formate din persoane de același sex. CEDO subliniază clar că aceste familii au nevoie urgent de o formă de recunoaștere care să le ofere acestor familii drepturi egale și să creeze un cadru legal care să protejeze traiului în comun al acestor cupluri.”

Asociația Accept, care luptă pentru drepturile minorităților sexuale din România, califică decizia CEDO în cauza Buhuceanu și alții vs România drept istorică și solicită Guvernului și Parlamentului adoptarea de instrumente adecvate de protecție și recunoaștere juridică pentru toate familiile din România, precum: Modificarea Codului Civil pentru a permite căsătoria între persoane de același sex și recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex încheiate în străinătate; Legiferarea parteneriatului civil, indiferent de sexul celor doi parteneri de cuplu, înregistrat de către ofițerul de stare civilă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

30 comentarii

  1. România este eminamente o țară creștină iar toleranța nu are nimic comun cu ”sărbătoarea păcatului” . Statul trebuie să încurajeze familia. Care este fructul iubirii al acestor ”familii” ?

    • Statul poate incuraja familia heterosexuala si fara sa transmita cuplurilor gay ca nu sunt echivalente, de exemplu, cu familiile heterosexuale care nu pot, sau nu doresc, sa aiba copii. Cele doua nu se exclud. Cum ar descuraja statul familia heterosexuala daca ar recunoaste drepturile celei gay? Dvs. sau prietenii dvs. v-ati schimba preferintele sexuale sau modul de viata in vreun fel?

    • @Moromete
      In acest moment statul nu incurajeaza nici familia, nici altceva. Este ocupat cu satisfacerea clientelei politice. De ce iubirea trebuie sa faca „fructe”? Sunt pline orfelinatele de „fructele iubirii” si sunt familii hetero care nu pot face „fructe”, desi exista iubire.

    • Deloc, cei mai mulți români sunt atei în mod real și mai ales își disprețuiesc preoții – și ei deosebit de atei în mod real.

    • @ Moromete – Romania este eminamente o tara cu romani, io asa stiam! S-a schimbat ceva si nu stiu eu?

    • Nea Ilie, zi și mata așa:”…cine sunt eu să-l judec pe da Vinci, pe Goethe sau pe George Washington?”
      Bine, asta nu înseamnă ca de acum înainte să te abați de la vorba aia:”..fă ce zice popa, nu ce face popa…!”

  2. Romania e un stat laic, secular. Drepturile omului nu sunt drepturile crestinului. Vrei fructe? Mergi la aprozar.

  3. Romania pe invers.

    • Probabil va referiti la cei cu mesaje anti-LGBT, prin „invers” intelegand directia opusa tolerantei, educatiei si luminii. Si pe mine m-au intristat, dar haideti sa ne bucuram impreuna de numarul urias de oameni veseli si deschisi, in cea mai mare parte tineri, care dansau si traiau liber la Bucharest Pride, si sa ne mai imbarbatam vazand numarul jalnic de participanti intunecati si lipsiti de orice urma a ridicolului de la contra-protest. Sper ca viitorul sa apartina celor de la Pride, pentru ca vedem cu totii cine-i cu adevarat pentru viata, si cine lupta literalmente cu o armata ca sa „apere ortodoxia si valorile traditionale de propaganda LGBT”.

    • @Monk
      Ce fumezi frate acolo? Da si tu un pont!

    • @Monk
      Singur nu te poti bucura? La ce ai nevoie de Raz WTFman? Tot esti calugar, daca ma intelegi.
      @WTFMan
      Ce treaba ai tu cu familiile altora? Faca ce-or sti, sa-si faca, sa-si desfaca, sa nu-si faca, dure-m-ar capul. Nu mai pierde vremea degeaba pe forum. Altii isi traiesc viata si tu pierzi timpul.

    • @Mira E un mic efort, dar il fac de dragul lui, dupa cum spui, „Raz WTFman”, cineva trebuie sa-i corecteze impresia ca „vorbeste pentru toata lumea”, pentru o viata mai ancorata in realitate. Pentru cineva care incurajeaza oamenii sa iasa „de pe forum” si sa-si traiasca viata, iti multumim pentru interventie, apreciem sacrificiul!

    • Manwtf tu esti pe direct ?

    • @Monk
      Mersi pentre bunavointa , dar ma corectez cu nevasta de fiecare data cand e cazul, asa ca nu am nevoie de alte servicii. Apropo de impresii! Mira iti cam facea cu ochiul, Chiar nu te-ar interesa o experienta mai…exotica? Ai putea avea o perspectiva a vietii din alte unghiuri si pozitii…

    • @Raz
      Eu zic sa-ti inchizi si firma de prestari servicii.

    • @Mira
      S-o’nchid acum cand merge pe profit?!!! Naaaaah! Iar in privinta lui Monk nu-mi fac griji – e genul de om inofensiv, cu care poti deveni rapid prieten.

  4. Nu traiti in fiecare zi in Romania ? Cum sa invocati pozitiv, argumentativ, narativul Fiintei Nelocuite, ”Romania educata” in 2023 ? Credeam ca vreti sa creeati punti catre ceilalti si nu sa le impuneti …….

  5. Daca scriu ca libertatea nu e libertinaj si libertinajul e pacat asta este pentru romania educata

  6. Am fost si a fost o atmosfera foarte frumoasa!

    • Si banerul alaa cu ‘we put the cur in curcubeu’ si cu scihita unui dos din care iese curcubeul…foarte frumos…cu asa banere la marsuri publice mai punem restrictii de varsta la filme?

    • @ANDREI9 – Doar atat? Alt argument n-ai gasit decat o minciuna grosolana?
      @ korbenpalace – Cata diferenta de atitudine si cultura intre multimea de la Bucharest Pride si tristii aia pavoazati cu icoane si cruci…

    • @kafka…vezi articolul de pe hotnews….acolo e poza

    • @kafka – Omul nu minte. Verifica inainte sa arunci cu invective. Poza cu bannerul grobian e pe hot.news.

  7. Imaginea cu drapelul in culorile curcubeului in prim plan si catedrala in plan secundar este foarte expresiva: razboiul religiilor. Sarmanii care sunt in strada manifestand nici nu inteleg imaginea globala a miscarii. Ei nu manifesteaza pentru niste drepturi clare si bine definite – ci fac o procesiune.

  8. Nu credeam ca g4 permite OAMENILOR sa critice neoamenii pisdosnici .

  9. Si de ce trebuie sa umble despuiati pe strada, sa ne arate musai noua „normalitate”?

  10. aveau cu ei steagul bolsevic, ridicat la data de 1mai 1945 pe clădirea reichstag-ului din berlin, el simbolizează victoria comuniștilor împotriva germaniei… acest steag roșu, cu secera și ciocanul are și astăzi o valoare de simbol sacru la kremlin, corect?