FOTO VIDEO Laura Vicol, întrebată dacă l-a denunțat pe Marcel Ciolacu: ”Eu nu am denunțat pe nimeni”
Laura Vicol a declarat, marți, într-o pauză de la sedința instanței în care se judeca propunerea DIICOT de arestare pentru 30 de zile în dosarul Nordis, că ”nu a denunțat pe nimeni” în fața procurorilor. Fosta șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, susținută de PSD, a răspuns astfel întrebării jurnalistului Alex Costache, reporter TVR și colaborator G4Media, care i-a cerut să confirme sau să infirme zvonurile apărute în presă conform cărora ar fi scris un denunț împotriva premierului Ciolacu:
- „Eu nu am denunțat pe nimeni. Nu vă mai luați după tot ce apare”, a răspuns Laura Vicol.
Tot la întrebarea lui Alex Costache despre cum a fost noaptea în arestul preventiv, fosta șefă a comisiei juridice din Parlament a amintit de arestul de acum 10 ani, când era acuzată de procurorii DNA de favorizarea făptuitorului, complicitate la exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în dosarul lui Niculae Learciu. Vicol a fost achitată definitiv în 2018. Vicol a spus că se consideră la fel de nevinovată ca atunci: ”O noapte nedormită”, a adăugat Vicol despre noaptea petrecută în arestul preventiv.
Vicol le-a cerut jurnaliștilor să o lase să treacă pe culoar și le-a promis că dacă ”cu ajutorul lui Dumnezeu” li se respinge propunerea procurorilor DIICOT va sta de vorbă cu jurnaliștii și le va răspunde la întrebări dacă nu au legătură cu dosarul.
Vicol a negat și că ar fi fost avertizată de perchezițiile DIICOT și a negat și că a ascuns probe sau că ar fi schimbat telefonul după ce a aflat de percheziții, așa cum se menționează în referatul cu propunere de arestare al DIICOT.
- Citește și: STENOGRAME ”Vai de capul meu, mă, dar unde dracu’ s-au dus atâția bani, mă, Oana, mă? / În șifonierul Laurei, în mașinile lui Vlad, în bijuteriile tuturor!” / Laura Vicol ar fi fost anunțată că urmează percheziții: ”Că ne trezim la 6 dimineața în fiecare dimineață de când ne-au anunțat că vin de la DIICOT”.
- Citește și: Stenograme din Dosarul Nordis – Dialog între doi dintre parteneri – Discutăm cu clienţii fericiţi / Foarte bine, că le-aţi promis…avioane / Păi aşa s-au făcut banii.
- Citește și: Procurorii DIICOT: Zborurile cu avioane private efectuate de Nordis au costat în total peste 1,5 milioane de euro / Printre ele, zborurile documentate de G4Media.ro în care au fost Ciolacu, Grindeanu și Simonis / Ferarry, Bentley, Rolls Royce de aproape 5 milioane de euro
- Citește și: Referatul procurorilor: Laura Vicol a cheltuit 90 de mii de euro în două zile pentru bunuri de lux: Hermes, Gucci, Chanel, Loro Piana, Louis Vuitton.
- Citește și: UPDATE Ordonanța de reținere a cuplului Vicol-Ciorbă și a celorlalți inculpați din dosarul Nordis a expirat / Vicol și Ciorbă vor să facă declarații în fața judecătorilor / Curtea de Apel București judecă propunerea DIICOT de arestare pentru 30 de zile / Decizia va putea fi contestată
- Citește și: FOTO VIDEO Laura Vicol, întrebată dacă l-a denunțat pe Marcel Ciolacu: ”Eu nu am denunțat pe nimeni”
- Citește și Referatul procurorilor. Laura Vicol a cheltuit 90 de mii de euro în două zile pentru bunuri de lux: Hermes, Gucci, Chanel, Loro Piana, Louis Vuitton
Cuplul Vicol-Ciorbă a fost reținut, luni seară, pentru 24 de ore de procurorii Antimafia, după ce au fost aduși la audieri cu duba Jandarmeriei.
Procurorii DIICOT acuză constituirea unui grup infracțional organizat care ar fi delapidat aproape 200 de milioane de euro din banii clienților. Alte acuzații sunt de spălare a banilor, evaziune fiscală, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor. Citește detalii aici.
Alături de Vicol și Ciorbă au mai fost reținuți și alți 9 inculpați, iar procurorii au cerut pentru toți arestarea preventivă pentru 30 de zile.
DIICOT a făcut luni 65 de percheziții în România și Monaco în dosarul Nordis și au ridicat peste 50 de sisteme informatice și dispozitive de stocare a datelor (laptopuri, tablete, un server, memory stick-uri și hard-diskuri externe), telefoane mobile, sume de bani în lei, euro și alte monede, înscrisuri, obiecte de lux (ceasuri, bijuterii și genți ce poartă însemnele unor mărci cunoscute), conform unui comunicat al instituției.
Notarii Nordis
Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, și Andreea Cosma, fiica fostului șef al județului Prahova, Mircea Cosma (PSD), sunt notarii care au încheiat tranzacțiile imobiliare în scandalul Nordis.
G4Media a arătat cum rolul notarilor Ioana Băsescu și Andreea Cosma era să apere interesul clienților și să vegheze la corecta desfășurare a tranzacțiilor imobiliare desfășurate între Nordis și cumpărători.
Conform Camerei Notarilor Publici București (CNPB), rolul notarilor este să ceară și să acorde lămuriri părţilor asupra conţinutului actelor, astfel încât să se asigure că părțile au înţeles sensul şi le-au acceptat efectele, în scopul prevenirii litigiilor.
Un notar public poate să refuze să îndeplinească orice procedură dacă un înscris are un conținut care contravine legii sau bunelor moravuri. Între atribuțiile notarilor se numără și autentificarea înscrisurilor.
Astfel, anumite acte sunt considerate valabile doar dacă sunt încheiate în formă autentificată de notarul public. Între aceste acte, valabile doar dacă sunt autentificate de un notar, tocmai pentru protecția interesului public, se numără și tranzacțiile imobiliare, după cum urmează: vânzarea, schimbul, întreținerea, partajul și ipotecile care au ca obiect imobile, donaţia mobiliară sau imobiliară, convențiile matrimoniale, declaraţia de renunţare la succesiune, declaraţia de renunţare la un drept, arată CNPB. care au ca obiect imobile, donaţia mobiliară sau imobiliară, convențiile matrimoniale, declaraţia de renunţare la succesiune, declaraţia de renunţare la un drept, arată CNPB. Citește detalii aici.
Andreea Cosma, unul dintre notarii care au girat tranzacțiile imobiliare ale Nordis, a declarat luni seară, la Antena 3, că în biroul său au fost semnate doar 59 din cele peste 2000 de promisiuni de vânzare-cumpărare și că în biroul său notarial nu a fost dublată nicio promisiune și ”nici nu se pune problema” de dublarea vreunei vânzări. Citește detalii aici.
- Casa de insolvenţă CITR a explicat în buletinul procedurilor de insolvență, publicat în ianuarie 2025, cauzele pentru care Nordis Management SRL a intrat în insolvență și care sunt scenariile de reorganizare. Citește detalii pe Economedia.
Șefa Comisiei Juridice susținută de PSD
Fosta deputată PSD Laura Vicol a fost votată, în noiembrie 2021, în funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților cu 16 voturi pentru și 1 împotrivă: Vicol a fost votată de parlamentarii PNL, PSD și UDMR, singurul vot împotrivă fiind al USR.
Laura Vicol și soțul ei, Vladimir Ciorbă, audiat de asemenea la DIICOT, sunt finii de cununie ai ex-fugarului ofițer SRI, Daniel Dragomir, unul dintre principalii susținători ai legilor Justiției de pe vremea lui Liviu Dragnea. Dragomir a fost condamnat definitiv în România la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupție.
Laura Vicol, o apropiată a Elenei Udrea și Alinei Bica, a fost avocata fostei șefe DIICOT și obișnuia să fie o prezență constantă în studiourile RTV și Antena 3. A candidat în 2019 pe listele PRU, partidul fondat de fugarul Sebastian Ghiță, cu un puternic mesaj anti-european și suveranist. Laura Vicol a fost și avocata multor personaje controversate, printre care unul dintre liderii Clanului Sportivilor, dar și Nuţu şi Sile Cămătaru.
- ”În ce privește așa-zisele controverse privind persoana mea, vă atrag atenția că în momentul în care am intrat în barou nu am primit o listă cu persoane pe care le pot sau nu apăra. Ca avocat am obligația să apăr orice client”, a declarat Laura Vicol în 2021 pentru G4Media.ro.
Vicol și-a dat demisia de la conducerea Comisiei Juridice din Camera Deputaților, dar și din PSD, în octombrie 2024, după ce Nordis a intrat în procedură de insolvență și în contextul scandalurilor din mass-media, privind jeturile private cu politicieni PSD, despre care G4Media a scris încă din 2023, și privind apartamentele care ar fi fost vândute de mai multe ori, conform investigației Recorder.
Jeturile private cu premierul Ciolacu și liderii PSD
G4Media a publicat în exclusivitate, în noiembrie 2024, un document de zbor (cunoscut în industria aviatică drept ”gendec”) din care rezultă fără echivoc că liderii PSD, Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Alfred Simonis și Laura Vicol au zburat în anul 2022 cu jetul privat închiriat de la Țiriac Air de compania Nordis, care a intrat la începutul lunii octombrie 2024 în insolvență. Deși aceștia au negat cu toții inițial că ar fi zburat vreodată cu jet privat închiriat de Nordis, ulterior au revenit cu diferite explicații.
- Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni, de jurnaliști, ce punct de vedere are cu privire la audierile DIICOT în scandalul Nordis, în urma celor 65 de percheziții de luni dimineață, în România și Monaco: ”Foarte bine, înseamnă că Justiția își face treaba. N-am mai comunicat de peste 2 ani de zile (cu Laura Vicol, n.red.)”, a declarat premierul luni. Citește detalii aici.
- Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, referindu-se la ancheta în cazul Nordis, că este foarte bine că se fac cercetări şi a adăugat că este un moment foarte bun ca aceia care au indicii că a încălcat legea să facă denunţuri, precizând că se referă inclusiv la familia Laurei Vicol. Citește detalii aici.
Premierul Marcel Ciolacu a publicat, chiar în ziua de Crăciun, un videoclip pe TikTok cu presupuse facturi pentru zborurile cu jeturi private pe care le-a efectuat cu una din companiile din grupul Nordis, așa cum G4Media a arătat în exclusivitate într-o serie de investigații din 2024.
- BoardingPass sesizează inadvertențe între facturile publicate de Ciolacu și jeturile Nordis: ”Puțin probabil ca aceste facturi să fi fost emise în anul 2022, când au avut loc zborurile cu avionul privat”
- Citește principalele anchete pe acest subiect aici, aici și aici.
Imaginile sunt neinteligibile, facturile nu sunt publicate în format lizibil. Mai mult, în presupusele facturi sunt acoperite numărul și data în care acestea au fost emise, dar și o parte din obiectul serviciului prestat, informații extrem de relevante pentru ca documentele să poată fi atestate ca fiind cele despre care premierul susține că sunt.
Nu există nici măcar o informație relevantă care să confirme că documentele prezentate de premier au legătură cu zborurile private despre care G4Media a scris și despre care Ciolacu susține că au fost plătite din banii personali.
Ciolacu spune în videoclip că a reacționat greșit pentru că la mijloc era vorba și de fiul său și credea că astfel îl protejează. Premierul Ciolacu, care a fost numit din nou în funcție de președintele Iohannis înainte de Crăciun, a subliniat că presupusele facturi pe care le afișează sunt plătite din banii personali, nu din bani publici, și și-a cerut scuze pentru reacțiile pe care le-a avut pe acest subiect.
De fapt, premierul este autorul unui lung șir de contraziceri și reveniri pe subiect, după ce inițial a negat că ar fi fost vreodată la Nisa, răspunzând astfel unei întrebări a reporterului G4Media. Citește detalii aici.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
6 comentarii