FOTO Primii medici care s-au vaccinat anti-COVID la Cluj: A fost un an foarte greu, iar vaccinul este luminița de la capătul tunelului. Oamenii să fie responsabili, obiectivi și să asculte opiniile avizate
Cinci medici de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj s-au vaccinat anti-Covid la debutul campaniei naționale derulate în 10 spitale din România.
Cei cinci doctori care s-au vaccinat la Cluj sunt Violeta Briciu, medic infecționist și director medical, Mirela Flenta, șef laborator analize, Vasile Morar, șef secție Radiologie, Iulia Trifu, medic specialist Radiologie și Diana Miclăuș, medic specialist ATI, coordonator al secției de Terapie Intensivă II din spital.
- Doctorița Violeta Briciu este prima care s-a vaccinat în Cluj: „Primul caz a fost la finalul lunii februarie, de atunci așteptăm acest vaccin și să reușim să dăm o speranță= personalului care se confurntă zi de zi cu această boală. E o siguranțăî îmn plus. Nu renunțăm la echipamentul de protecțiue, dar este un sentiment de siguranșă păentru ei , pentru familiile lor. A fost un stres, nu doar pentru teama de a nu se imbolnavi, ci de anu si transmite mai departe. Avem o foarte bună compălianțîă la vaccinare. Avem personale în carantină sau care au trecut recent prin boală.
- Mirela Flonta, șef laborator analize: „Avem mai bine de 15 ani ca diagnostic molecular, dar ne-a pus multe provocări virusul acesta. A fost un an greu, ne bucurăm că a venit vaccinul. Sperăm să ne întoarcem la o viață cât mai normală. Eu am cântărit argumentele pro și contra și am decis să mă vaccinez. Fiecare trebuie să își evalueze opțiunile.”
- Diana Miclăuș, medic specialist ATI, coordonator secție Terapie Intensivă: „Sunt entuziasmată, plină de speranță. Sper să se vaccineze cât mai multă lume. A fost un an dificil, iar vaccinul este luminița de la capătul tunelului. Un sfat pentru cei care nu vor vaccinul? Decizia de vaccinare este personală, nu fac pledoarie. Îi îndemn doar pe oameni la responsabilitate, la înțelepciune, să asculte opiniile avizate, să se informeze, să lase teoriile consiprației, să fie obiectivi și să ia cele mai bune decizii pentru ei și pentru familiile lor.”
- Dr. Iulia Trifu, medic specialist radiolog: „Suntem plini de speranță. Am așteptat această zi de la începutul pandemiei, nu puteam decât să oferim un exemplu personal și să sperăm că populația generală va avea încredere în acest instrument eficace, cu siguranță. Nu am emoții în privința vaccinului. Sunt medic și cred în medicina bazată pe evidențe, le avem în sfârșit, le-am așteptat demult. Avem dovezi și ne putem încrede în ele.”
- Vasile Morar, șef secție Radiologie: „Vrem doar să transmitem un mesaj de încredere. Eu personal mă simt foarte bine, nu sunt efecte adverse, nu am simțit nici un efect.”
Peste 12.400 de cadre medicale se vor vaccina în județul Cluj în următoarele săptămâni. În total, în județul Cluj sunt așteptate aproximativ 130.000 de persoane la vaccinat. Centralizarea persoanelor și a centrelor de vaccinare pe județ a fost realizată pe centre de vaccinare pentru personal medical (20 de centre – spitale și centre medicale, 35 de cabinete de vaccinare, 38 de echipe de vaccinare, 12.458 de persoane de vaccinat), centre rezidențiale de îngrijire (49 centre – echipaje mobile de vaccinare, capacitate paturi – 2.099, personal angajat – 480), centre de vaccinare pentru populația de peste 65 de ani și a bolnavilor cronici (Centre/ județ – 30, din care 13 Cluj-Napoca, 3 Turda, 1 Câmpia Turzii, 2 Dej, 1 Gherla, 1 Huedin, 1 Călățele, 1 Mociu, 1 Apahida, 1 Chinteni, 1 Gilău, 1 Băișoara, 1 Aghireșu, 1 Florești, 1 Baciu, 46 de echipe de vaccinare în centre, două echipaje mobile de vaccinare, 132.942 populația deservită.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
9 comentarii