G4Media.ro

FOTO Protest cu roșii, ardei și vinete în Piața Victoriei, pentru salvarea…

Sursa foto: G4Media.ro

FOTO Protest cu roșii, ardei și vinete în Piața Victoriei, pentru salvarea micilor fermieri de la faliment

Reprezentanți ai Uniunii Salvăm Țăranul Român (USȚR) protestează, joi, în Piața Victoriei, acuzând lipsa de viziune și de programe pentru micii fermieri, care sunt în pragul falimentului.

Organizatorii au adus în Piața Victoriei lădițe cu roșii, ardei și vinete.

Aceștia au anunțat, într-un comunicat, că protestează „pentru deblocarea și ieșirea din această situație critică și fără precedent în care se află țăranul și țăranca din România, ferma de familie și gospodăria țărănească”

„Importurile masive de produse agroalimentare în special legume și fructe au sufocat producția internă. Lipsa de viziune și de programe pentru Micul fermier, nestimularea în mod real a asocierii în vederea integrării producției interne în lanțul scurt de aprovizionare a dus Ferma de Familie în pragul falimentului. Siguranța alimentară a consumatorului Român este expusă și pusă în pericol. Țărani, intelectuali, muncitori, antreprenori în agri-business, consumatori, funcționari, dascăli, autorități, și cetățeni de bună credință ai acestei țări vă rugăm să alăturați și susțineți evenimentul nostru. Salvați Satul Românesc de la Faliment. Salvați Tradițiile obiceiurile și vatra Strămoșească ! Salvați Părinții, Bunicii, Copiii și nepoții Satului Românesc. Uniți suntem mai puternici ! Uniți Putem Învinge ! Noi pentru Noi Salvăm Țăranul Român”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

31 comentarii

  1. Salvarea vine numai dacă se vor asocia. Dar nu vor și atunci întind mâna la ….,pomana.

    • Cine cumpara din magazinele mari tip supermarket?
      Eu nu am motive sa cumpar fructe si legume de acolo, nu intra nici viermii, nu sunt sanatoase.

  2. bagati in voi pesticite cu pumnul, mancati romaneste..
    rosii la 4 ron/kg in plin sezon, pentru ca micul producator..
    hai ba, mars cu miloaga.. dupa ce ati ragait de la subventii ( sa va scoateti si rosiile cu 10 ron kg in martie..) iar stati cu mana intinsa?

    • Prietene nu micul producator e cel care dicteaza preturile ci marile magazine de retail, adica alea care importa masiv.

    • @mapa eu nu am o problema cu asta dar spune-i lucrul asta celui care castiga minimum pe economie si are si 2 copii acasa

    • Tu ai ideie cum se muncește la pământ? Sau doar vorbești.Daca nu iar da subvenție atunci unul că tine ar face foamea că 1 kg de roșii o să coste 10 Ron ,mănânci pâine cu 2_3 lei pt că ia ăla subvenție altfel era dublu la preț și țările UE iau subvenție foarte mare comparativ cu Romania de asta sunt ieftine .Așa că pune mâna muncește și produ sa vezi cat bagi cat muncești și vine samsarul și îți dă 1,5 lei kg roșii și îți vinde ție cu 4 că iești gasca

  3. Nuuu ne am făcut ai dreaqu,acum mâncăm fără pâine, mâncăm nemțește, italienește, grecește, turcește, arăbește dă l dreaqu de țăran că votează PSD nu ca multinaționalul, corporatistul, neocomunistul , neomarxistul și CURcubeistul care votează USR +

    • Daca voteaza cu PSD, da. PSD a fost la guvernare 75% din ultimii 30 de ani.
      Asa ca mars!

    • Ce legătură are? Mănânc cum vreau eu, de la ce nație mi-e pofta.
      Ce ți-e și cu naționaliștii ăștia homofobi? De parcă ar dictata piața…sictir.

  4. Tot timpul trebuie să-i ajute cineva pe fermieri. Ba cu subvenții, ba cu vânzarea produselor, cultivatul, culesul, să le facă cineva irigații, să le plătească apa

    Ecomonia de piață i-a depăsit de mult. Nu sunt în stare să se organizeze în în asociații, nu sunt în stare să își construiască depozite bune. Doar să li se dea gratis și ei să stea cu curul în sus și să vândă scump.

    Nimic nu vor să facă, doar să li se dea.

    Să ne mai lase în pace cu mofturile lor și să se adapteze la economia de piață

    • Sunt curios cu ce te ocupi si cum te-ai descurca daca regulile dupa care muncesti acum s-ar schimba peste noapte la 180 de grade sau daca ai fi putut sa faci ce faci acum daca nu ai fi fost invatat de catre altcineva. E usor cu datul din gura, mai greu cu sapa. Sa sti ca oamenii nu se descurca nu ca nu vor ci ca nu stiu cum. Asa cum si tu ai fost trainuit asa trebuiesc si ei invatati.

  5. Lângă mine are aprozar o femeie, aprozar care merge f bine. Eu am refuzat sa mai iau roșii de acolo cu 10 lei kg, chiar dacă sunt bune. Am găsit o taraba lângă stația de metrou Crângași, roșii frumoase, roz, la 5 lei kg, pai ce facem. Și acolo chiar le merge afacerea, de 2 ori pe săptămână merg și iau fructe și legume de 100-150 de lei.

    • @ba,man .Cumperi aceleași roșii și poate de la același samsar . Numai ca prețul este mai mare , in cazul aprozarului, din cauza costurilor cauzate de cheltuielile suplimentare.

  6. Mafia roșie PSD în acțiune??? Prin unire pot lua subvenții și marfa vândută.Nunai PSD să vă de-a bani ptr roșiile din Turcia

  7. Ce sa mai cultive pământul sa și facă un ONG și sa aștepte bani de la bugetul statului și sa i înjure pe cei ce muncesc.Bravos natiune

    • 👍👍👍
      Iar daca ONG-ul promovează Studiile de Gen, Critical Race ,,Theory,, si alte BS neo-marxiste, sponsorizarile vin GARANTAT.
      Luați exemplu de la Pri(n)copie, cel din ,,cuibul de vulpe,, de la SNSPA. A dezertat rapid de pe barcazul putred al pezedeilor si a trecut pe falnicul CUiRasat al lui Soroșel.
      E prosper, are deja fălcuțe si se pregătește pentru al N-lea mandat de rector.

    • Ma întreb dacă nationalistii homofobi știu altceva decât să abereze și sa dea vina pe altcineva pentru condiția lor?

  8. Rosiile se fac la Turci, Maroc, Spania, Holanda, etc adica se culeg crude si se coc pe drum-ajutate!Tot nu ati inteles ca veti fi invatati ce sa mancati si cum sa va integrati in absolut?

  9. Prefer să cumpăr de la Lidl.
    Lubenița era de exemplu între 2.5 și 4.5!!! lei la colțul străzii.
    În Lidl 1.5 lei (adevărat, cu discount).

    Avantajul mare la Lidl este faptul că afișează producătorul și țara. Are mai multe pârghii să verifice aceste informații decât am eu la taraba din piață sau la cea de la colț.
    Lotul la 1.5 lei provenea din țară, de la o asociație.

    • Cred ca lidl e singurul exemplu bun al unui retailer in Ro. Au progŕame f bune pt producatorii romani. Au pana si fonduri pentru ei. Practic Lidl a reinviat celebrul soi de rosii Buzau1600, cel mai gustos soi autohton printr-un program lansat de ei pentru producatorii romani de rosii.

  10. Legi pentru protejarea producatorului exista, evident in piete e plin de intermediari.
    Consultanta de la stat, in fiecare zona rurala, pentru accesare fonduri europene nu exista. Daca vor un tractor, o combina performanta nu au cum sa o obtina, ar putea, prin asociere, sa obtina fonduri pentru astfel de utilaje moderne (mai lasati cu „Vatra satului” si traditionalism, care cu boi si tractoare de pe vremea impuscatului, ganditi practic si modern)
    Asocierea a ramas in mentalitate la stadiul de „colectivizare” si nimeni nu se oboseste sa le explice acestor oameni diferenta si avantajele, nu exista un cadru de legi care sa ii incurajeze sa faca asta.
    Si da, mancam de la Lidl/Auchan/Carrefour etc legume si fructe de laborator.

  11. Buna ziua! Am citit comentariile dumneavoastra şi sincer, sunt foarte dezamăgită! Stimaților vă rog să vă apucați şi dumneavoastră de producție! Toți sunteti orăşeni? Nu uitați că veşnicua s-a nascut la sat! Se vede de departe empatia de români a dumneavoastră, frăția românească îşi spune cuvântul! Eu sunt producător, nu cred că ați vrea să trăiți sentimentele pe care le trăim noi în acest an agricol! Apropou, îmi desfăşor activitate de bază la catedră, sunt profesor, trăiesc în mediul rural! Asta aşa, pentru cunostintele unora care cred că noi stăm cu mână întinsă! Am curajul sa va invit la mine in gospodarie sa va servesc cu produse naturale, fara pesticide si insecticide, produse cu tehnologie bio, prădatori, bonduri, etc…. dar bineînțeles, asta pentru cunoscători si oameni de simț romaneste! SANATATE!

    • @FLORENȚA, stimata „doamna” si mare profesor. NU ma intereseaza catusi de putin sentimentele tale in acest an agricol.
      NU te-am pus eu sa faci agricultura ci ai facut asta di „propria convingere” (probabil aceea ca iei subventiile de la stat, ceea ce s-a si intamplat)..
      PS: si nu, mc. nu vreau sa ma apuc de agricultura, prefer sa mananc de la Lidl,Kaufland,Penny..s.a.m.d., pana si din piata;)..
      o zi buna in continuare :*.

  12. Se plâng fermierii ca nu au forță de muncă ieftină, că nu sunt ajutați foarte mult de stat dar ei primesc subvenții și beneficii de la stat de miliarde de euro, problemă este alta ei produc materia primă o vand direct de pe câmp și nu sunt rentabil. De ce Nu se asociază să stocheze să proceseze materie primă să vândă produse de calitate finite în rețele proprii.

    • Prietene, aici este un articol despre micii producatori, despre ce miliarde de euro subventii vorbesti? Tu sti ce inseamna micul producator? Tocmai ca marii producatori sunt ajutati iar cei mici sunt lasati prada celor mari. Vorbesti sa nu adormi.

  13. Între a vinde cu un preț mai mic și a ține la preț și a nu vinde nimic, românii aleg să se plângă . Scazi prețul vinzi marfa. Stai cu coada pe sus, mori de foame și dispari. Despre unirea lor în cooperative și alte forme de asociere? Da ce noi suntem francezi? Nemți? Olandezi? Spanioli? Nu… Noi suntem șmecheri și independenți .Suntem români!

  14. Agricultura noastră este măcinată de mafioții care vânează subvențiile și beneficiile din acest sistem nu au angajați fac evaziune fiscală și spălare de bani muncă la negru. Cate cazuri relatate de presă când terenuri necultivate și trecute cultivate să încaseze subvenții și beneficii de la stat pe ele. Lipsă controalelor de pe teren corelat cu acordarea subvențiilor în vauchere bonuri imputuri nu cash direct în contul fermierilor.

  15. Agricultura noastră este măcinată de mafioții care vânează subvențiile și beneficiile din acest sistem nu au angajați fac evaziune fiscală și spălare de bani muncă la negru. Cate cazuri relatate de presă când terenuri necultivate și trecute cultivate să încaseze subvenții și beneficii de la stat pe ele. Lipsă controalelor de pe teren corelat cu acordarea subvențiilor în vauchere bonuri imputuri nu cash direct în contul fermierilor.

  16. Micii producatori trebuie sa termine odata cu mandria personala si sa se asocieze, pentru ca doar asa pot supravietui intr-o competitie extraordinar de dura. Ca mic producator, nu ai nicio sansa sa intri pe o piata unde importatorii si samsarii fac legea, dar daca s-ar asocia mai multi producatori, atunci ar putea inclina balanta spre beneficiul lor, in sensul in care sa poata influenta pretul pietei, ar putea colabora mult mai usor cu lanturile de supermarketuri si ar putea incet incet sa reduca volumul de importuri cu produse de calitate indoielnica.
    Trebuie in schimb vointa, si cum am spus, sa lase deoparte mandria aia care-i tine doar in saracie.

  17. Lucrurile sunt simple. Papa ieftin fara tratamente nu se egzista. Oricine spune altceva minte de ingheata apele. Povestile cu alimente bio sunt pentru naivi.

  18. Ca si multi fermieri ati vazut voi la viata voastra. Au iesit samsarii in piata ca nu le ajung subventiile la producatori. Lol. Te doare capu frate.