FOTO Șapte locuri instagramabile în Constanța dacă vrei să postezi poze cool din minivacanță
Mini-vacanța de 1 Mai face ”punte” în acest an cu zilele libere de Paște și, probabil, abia ai așteptat perioada asta ca să vezi marea. Așa că dacă treci prin Constanța săptămâna asta și vrei să faci poze cool ca să postezi în social media, poate nu ar trebui să ratezi locurile următoare din oraș, unele dintre cele mai apreciate și pozate de constănțenii și turiștii care trec pe-aici:
Cazinoul este fără dar și poate cel mai cunoscut simbol al Constanței și se află pe faleza cu același nume, în plin proces de reabilitare. Un monument istoric de valoare, încadrat în categoria A, inaugurat în anul 1910, acesta a fost construit după schițele lui Daniel Renard, arhitect francez cunoscut pentru curentul Art Nouveau. Acesta a mai fost restaurat în 1951 și 1981, dar abia în 2020 a fost demarat un proiect de reabilitare concret din cauza stării sale de degradare avansată. În timpul celor mai recente lucrări de reabilitare, a fost găsit un bilețel datat în anii 50, ai comunismului, semnat de 16 deținuți politici care restaurau atunci monumentul, conform Info Sud-Est.
Podul Îndrăgostiților din parcul Tăbăcăriei este ”ferecat” cu zeci de lacăte trecute prin timp și povești, inscripționate cu inițialele multor cupluri, unele poate și astăzi împreună. Cunoscut drept cel mai romantic unde tinerii își mărturisesc dragostea la Constanța sau își oficializează relația, podul este un cadru perfect pentru pozele de cuplu, fiind martorul multor declarații de iubire, multe dintre ele scrise pe balustrade. Priveliștea lacului, lebedele care se mișcă grațios și greierii care se aud seara atrag cuplurile să vină aici.
Stradela Vântului, a doua cea mai îngustă din România, te întâmpină cu nostalgia romanelor Cellei Serghi; linia orizontului este difuză, semn că marea este prietenă cu cerul și se înțeleg și pe timp de furtună. La jumătatea drumului, câteva pisici riverane te privesc curioase, cocoțate fie pe gardurile ce delimitează artera de-o parte și de alta, fie pe zidurile asimetrice, pe care nu știi când sau cum s-au cățărat.
Moscheea Carol I, monument istoric de interes național, construită între anii 1910-1913, este unul dintre locurile de rugăciune ale comunității musulmane din Constanța. În vârful minaretului, la capătul celor 140 de scări în spirală, te așteaptă priveliștea centrului vechi și o vedere cu marea – aici, semiluna așezată pe cupola masivă a moscheei păstrează istoria unui secol, amintindu-și priviri, zâmbete și confesiuni.
Roata Panoramică din portul turistic Tomis este un alt loc perfect pentru poze. Dacă ai o doză de curaj, așa cum nu am avut noi din cauza răului de înălțime, poți vedea de sus întreaga priveliște a Constanței. Taxa este de 25 de lei de persoană, iar o călătorie durează 6 minute.
Cartierul Santa Maria Bay este un cartier relativ nou în Constanța, iar aici se află și cea mai nouă faleză a orașului, care poartă numele cartierului. Pavajul de jos, plantele pe de o parte, iar pe de altă parte marea transpun un loc numai bun pentru o sesiune foto. Faleza nu este lungă, însă, datorită vibe-ului artistic pe care îl emană, este foarte populată de turiști, localnici cu animale de companie sau adolescenți care își petrec aici timpul liber. Se poate coborî pe plajă direct de pe faleză, drumul fiind asfaltat și amenajat, astfel îți poți folosi chiar și bicicleta.
Parcul Rotterdam, aflat pe una dintre marginile abrupte ale coastei, se desprinde de orașul aglomerat și uneori prea zgomotos. Sălciile plângătoare care-și unduiesc lin crengile în lumina blândă a soarelui de amiază, cărările sălbatice și sunetul valurilor care se lovesc de stabilopozi protejează îndrăgostiții de contururile aspre ale orașului. E un loc bun pentru amintiri în doi și poze de arătat, mai târziu, nepoților.
* Teodora Taifas și Nonny Sima sunt studenți în anul I la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, în cadrul Universității ”Ovidius” Constanța
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu