FOTO Staţia de Metrou Universitate care se află chiar sub KM 0 al Bucureştiului arată ca o cavernă din cauza tavanului dezafectat în urmă cu câţiva ani şi lăsat de izbelişte. Metrorex: Se caută soluţii financiare pentru înlocuirea plafoanelor false
Una dintre cele mai cunoscute staţii de metrou ale Capitalei – Piaţa Universitate – care înregistrează lunar, potrivit Metrorex, peste 340.000 de validări, are un aspect respingător. Plafonul care masca tavanul, compus din betonul plin de infiltraţii, ţevi metalice şi cabluri electrice, a fost îndepărtat, dar n-a mai fost înlocuit de ani de zile.
Într-un răspuns pentru G4Media.ro, Metrorex spune că plafonul a fost dezafectat în urmă cu trei ani şi că în prezent, compania caută soluţii financiare pentru remedierea situaţiei.
„În decursul timpului, începând cu anii 2000, din cauza uzurii plafoanelor s-au luat măsuri de dezafectare a acestora. În stația de metrou Universitate, plafonul suspendat a fost dezafectat în luna decembrie 2019. În anul 2020, s-au efectuat lucrări de înlocuire și completare a plafonului fals în stația Ștefan cel Mare și în 2021 în stația Constantin Brâncoveanu, asigurându-ne că noul sistem conferă un grad sporit de siguranță pentru pubicul călător.
Metrorex caută soluții financiare pentru continuarea lucrărilor de înlocuire și completare a plafoanelor false din stațiile de metrou. În prezent sunt în desfășurare acțiuni necesare aprobării proiectului de modernizare a Magistralei 2, Berceni – Pipera, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), care include și lucrările de înlocuire a plafoanelor suspendate.
Până la alocarea sumelor necesare înlocuirii plafoanelor din stațiile de metrou, echipele specializate Metrorex efectuează lucrări specifice de întreținere și mentenanță a acestor structuri.”, se arată în răspunsul primit.
Pe lângă aspectul tavanului care lasă de dorit, staţia de metrou Universitate are mai mulţi pereţi vandalizaţi cu graffiti şi mai multe scări rulante nefuncţionale. Asta, în contextul în care tot compania de transport spune că în acest an, la Universitate, au fost înregistrate nu mai puţin de 341.545 validări lunar şi 12.703 zilnic.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
6 comentarii