FOTO Terenul de peste 10 hectare din centrul Bucureştiului pe care autorităţile intenţionează să construiască Cartierul Justiţiei a devenit un focar de infecţie, plin cu deşeuri provenite din demolări, plastice şi resturi menajere
Cunoscut şi ca platforma Esplanda, terenul de peste 10 ha se află în centrul Bucureştiului, chiar pe Bulevardul Unirii. Primăria Generală deţine 4,3%, iar restul se află proprietatea statului român prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, precum şi în proprietatea unor persoane fizice.
Cu ani în urmă, pe acest teren autorităţile intenţionau să construiască Cartierul Justiţiei. Proiectul a fost lăsat de izbelişte, iar locul a devenit un focar de infecţie, o adevărată groapă de gunoi. Aici pot fi văzute tot felul de deşeuri, de la moloz şi plastice, până la resturi menajere şi seringi.
Mai mult decât atât, în mijlocul terenului de peste 100.0000 mp se află o platformă din beton, in mijlocul căreia, în ultimele zile au fost văzute mai multe utilaje care făceau forări. În jurul acestora puteau fi văzute mai multe bălţi care aveau un aspect ciudat (un amestec din apă, uleiuri sau combustibili).
Grav este că pe lângă acest loc dezolant trec zilnic mii de pietoni, având în vedere că peste drum de el se află: Biblioteca Naţională, Tribunalul Bucureşti, Ministerul Culturii şi la nici o sută de metri, chiar sediul Gărzii Naţionale de Mediu.
„Estetic arată foarte rău.Probabil că oricine se plimbă într-o zi aşa însorită, i-ar plăcea să fie curat şi frumos. Ar trebui camere de luat vederi, Poliţia să urmărească şi să le dea amenzi drastice. Nu se poate aşa ceva, este revoltător, vă spun!”, a declarat pentru G4Media.ro, o bucureşteancă.
Contactaţi pentru a le cere un punct de vedere, inspectorii Gărzii de Mediu Bucureşti ne-au comunicat că săptămâna viitoare vor merge la faţa locului pentru a evalua situaţia, după care ne vor comunica măsurile luate.
„Majoritatea cetăţenilor Capitalei şi-au exprimat dorinţa ca acolo să fie un parc, pentru că în zona respectivă avem doar un mic parc, Parcul Unirii şi atunci era foarte binevenit pentru dezvoltările urbane. O zonă ultracentrală a Municipiului Bucureşti, un pericol de îmbolnăvire, un pericol chiar şi pentru mediu. Până la urmă a devenit un gen de groapă de gunoi, acest teren pe care ar fi trebuit să se dezvolte Cartierul Justiţiei.”, a declarat pentru G4Media.ro, Daniel Trifu, vicepreşedinte Eco-Civica.
Din Cartierul pentru Justiţie, un proiect despre care nu se mai ştie în ce stadiu a rămas, ar urma să facă parte 23 de instituţii: instanţe judecătoreşti (Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul Bucureşti şi Judecătoriile Sectoarelor 1-6 din Bucureşti), parchete (Parchetele de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de pe lângă Judecătoriile Sectoarelor 1-6 din Bucureşti şi Direcţia Naţională Anticorupţie), alte instituţii de rang superior (Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii şi Inspecţia Judiciară), şcoli specifice sistemului judiciar (Institutul Naţional al Magistraturii şi Şcoala Naţională de Grefieri), alături de alte instituţii de organizare profesională pentru avocaţi.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
10 comentarii