G4Media.ro

FOTO Un sistem fotovoltaic plutitor a fost pus în funcțiune, în premieră,…

Sursa foto: Facebook/ Portul Constanta

FOTO Un sistem fotovoltaic plutitor a fost pus în funcțiune, în premieră, în Portul Constanța

În portul Constanța a fost lansat un proiect inedit de producere a energiei fotovoltaice prin intermediul unui sistem fotovoltaic plutitor, situat în zona danei 99, informează Administrația Porturilor Maritime Constanța pe pagina de Facebook.

„Sistemul este prevăzut să producă 15.000 de kW anual și rezistă la o amplitudine a valurilor de un metru, este inedit prin mobilitate și poate fi mutat acolo unde apare o necesitate de alimentare cu energie electrică. Administrația Porturilor Maritime Constanța și-a propus ca energia produsă prin acest sistem inovativ să alimenteze cu energie electrică zona danei 99 și prelungirea acesteia, pe partea de iluminat public și remorchere”, se mai arată în comunicat.

sursa foto: Facebook/ Portul Constanta

În componența sa are flotoare, sistem de ancorare, o platformă accesibilă personalului care îl deservește, echipamente pentru montarea cablurilor, panouri solare, sisteme de stocare a energiei și permite transmisia datelor la distanță cu ușurință.

sursa foto: Facebook/ Portul Constanta

Acest sistem de producere a energiei fotovoltaice mai este folosit în porturile din Belgia.

În funcție de cum evoluează noul proiect, acesta ar putea fi multiplicat pentru zonele din portul Constanța fără acces la energie electrică, mai transmit reprezentanții Portului Constanța.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Inca o prostie, binenteles, dar e o chestie care se vede, isi umfla piepturile niste prostovani care dispun de banii Romaniei, apar in presa, se lauda. Sunt o gramada de terenuri desertificate, care nu pot fi foilosite in nici un fel, acolo trebuie sa faca instalatiile astea, nu intr-un loc unde nu au ce cauta si incurca.

    • Corect! Tare aia cu „rezista (platforma) la valuri de pana la 1 m” 🤣 Si la valuri mai mari de 1 m, o chestie obisnuita in caz de furtuna, cum s-a intamplat de cateva ori, ce naiba pateste tampenia aia? Se duce la fund, este? Ca sa nu mai zic de faptul ca echipamentelor electronice le place tare mult umezeala cu grad ridicat de salinitate. La cate maidane libere sunt in zona fix pe apa trebuia montata dracia aia! Ce natie stupida am ajuns! Ne mana tatucii planetei ca pe oi…

  2. Acoperisurile stau nefolosite dar ne batem joc de apele romane

    • Stai linistit. „rezistă la o amplitudine a valurilor de un metru”. La prima furtuna se muta pe dig. Sunt amplasate in exteriorul digului.

    • @arsenie: nu te da cunoscator, habar n-ai unde e amplasamentul din fotografie. Studiaza harta portului, afla ce e cu digurile interioare, pe urma mai vorbim.
      Valabil si pentru Norm: stii cumva la ce altceva e folosibila suprafata aia de apa?