G4Media.ro

Fotografia unui lector al Universității din București – Facultatea de Limbi Străine,…

Foto: Mara Banica/Facebook.com

Fotografia unui lector al Universității din București – Facultatea de Limbi Străine, îmbrăcat în haine femeiești, a stârnit un val de homofobie și ură pe Internet. Nici Universitatea, nici Facultatea, nici cadrul didactic nu vor să discute situația fără precedent

O fotografie în care apare un cadru didactic al Universității din București, lectorul Andrei Nae, îmbrăcat în haine de femeie a stârnit un val de homofobie și mesaje de discurs al urii pe Internet, începând de luni seară. În fața acestui fenomen, dar și în condițiile unei situații ieșite din comun, în mediul universitar, produse de vestimentația lectorului menționat, nici Universitatea din București, nici Facultatea pe care o reprezintă cadrul didactic, nici Adrian Nae nu au dorit să exprime puncte de vedere oficiale, în pofida eforturilor repetate ale Edupedu.ro de a le obține.

  • Andrei Nae este, potrivit profilului său academic (CV aici), lector la Facultatea de Limbi și Literaturi străine – Departamentul de Engleză, din cadrul Universității din București. El susține cursuri precum „Jocurile video și identitatea culturală”, ”Introducere în studiul jocurilor video ca medii narative”, seminare de limbă și literatură britanică și americană. Este, totodată, lector universitar asociat la UATC I.L. Caragiale. Este autorul unei cărți, al unor capitole și al multor articole publicate în România, Germania, Marea Britanie, SUA.

Fotografia menționată – care nu este atribuită niciunui autor în mesajele răspândite pe Facebook – îl prezintă îmbrăcat în haine specifice vestimentației feminine. Din informațiile Edupedu,ro, imaginea a fost surprinsă in sala de sport Pitar Moș situată în incinta Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București. Potrivit celor care au postat-o începând de luni seară și altor surse, el s-ar fi prezentat astfel îmbrăcat la comisia de admitere, adică în spațiu universitar.

Imaginea s-a răspândit viral, fiind promovată inclusiv de foști jurnaliști/politicieni cunoscuți, de jurnaliști din presa mondenă și de unele publicații, care au permis sau promovat la rândul lor reacțiile publicului la adresa profesorului, preponderent pe cele negative. În miile de reacții de pe Facebook și alte rețele sociale au dominat atitudinile homofobe.

Atât situația inedită pentru mediul universitar românesc, cât și valul de homofobie și ură produse în mediul online au determinat Edupedu.ro să încerce să obțină informații de fond absente din dezbaterea publică, lămuriri și puncte de vedere ale instituțiilor implicate și ale lectorului. Însă cadrul didactic menționat, Universitatea din București sau Facultatea de Limbi și Literaturi Străine au refuzat să comenteze sau nu au răspuns apelurilor.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Poate are origini scotiene…

  2. La Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București, un individ în fustă, le povestește studenților despre „Gender Crisis in Survival Horror Video Games”. El este și director al unui proiect de cercetare cu titlul „Discurs colonial în jocurile video”, finanțat de UEFISCDI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Educației, aducând în acest fel contribuții majore la dezvoltarea cercetării românești. Așa ceva este perfect normal, iar orice critică înseamnă ură și homofobie.

  3. Avand in vedere „trendul” lumii in care traim, se impune reglementare cu privire la portul unei anumite tinute :
    Similar robelor purtate de catre judecatori, procurori, avocati .
    Un consult cu privire la starea de sanatate, efectuat periodic si obligatoriu la medicina muncii – fara discriminare, ar fi util.
    Acasa si pe strada orice persoana isi poate etala orice kilo ță reală…

  4. Înainte să prejudecăm, hai să înțelegem mesajul și contextul. Dacă o femeie poate îmbrăca haine bărbătești, se poate și invers. Auziră-ți de libertatea de expresie?
    Ia tradițională și botnița deranjează?
    Tricolorul purtat de fasciști e ok?

    • Măi „capsule”, dacă tac-tu ar fi umblat în fustă tu n-ai mai fi existat. Progeniturile nu pot ieși prin „eșapament”,ies prin cealaltă gaură pe care o are doar partea feminină…

  5. Măi „falsule”, dacă tac-tu ar fi umblat în fustă tu n-ai mai fi existat. Progeniturile nu pot ieși prin „eșapament”,ies prin cealaltă gaură pe care o are doar partea feminină…

  6. Pe niște maimuțoi îi supără apariția unui lector în țoale femeiești. Dar nu-i supără poluarea, managementul deșeurilor, defrișarea, corupția sistemică sau imoralitatea unor pensii speciale

  7. așa, și?
    am văzut un videoclip cu muzicienii de la queen îmbrăcați în femei. nu îmi amintesc să fi fost vreo problemă.