G4Media.ro

Fotografii cu Nicolae Ceauşescu și cu primarul orașului, eliminate din expoziţia de…

Sursa Foto: Facebook / Gabriel Avramescu

Fotografii cu Nicolae Ceauşescu și cu primarul orașului, eliminate din expoziţia de fotografie în aer liber de la Buzău la presiunea opiniei publice

Presiunea opiniei publice şi a unor politicieni a determinat autorităţile Buzăului să elimine imaginile cu Nicolae Ceauşescu, dar şi cele cu primarul Constantin Toma, din galeria foto de pe Calea Eroilor din municipiul Buzău, care marchează 1650 de ani de la prima atestare documentară a așezării, transmite Adevărul.ro

Actuala expoziţie cuprinde imagini de epocă, alb-negru, precum şi alte fotografii cu momente reprezentative din istoria oraşului şi a judeţului, care redau obiceiurile şi viaţa locuitorilor, de-a lungul vremii.

Au apărut inclusiv panouri cu imagini care îl înfăţişau pe Nicolae Ceauşescu, dar şi cele în care apărea primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Noua tematică a galeriei a atras însă multe critici din partea publicului şi a unor politicieni. În urma valului de critici, autorităţile locale au eliminat imaginile contestate, cu câteva ore înainte de festivitatea de inaugurare a galeriei de pe Calea Eroilor

„ Noaptea ca hoții! Așa a dat jos primarul Toma pozele cu Nicolae Ceaușescu de pe Calea Eroilor. N-a vrut ieri nici să intre în direct la TV, nici să răspundă la telefon să explice logica afișării lui Ceaușescu în locul fotografiilor cu eroii neamului. Până la urmă, buzoienii au avut dreptate și l-au dat jos pe Ceaușescu”, a scris Gabriel Avrămescu, liderul PNL Buzău, pe pagina sa de Facebook.

Primarul Constantin Toma a explicat, luni, pentru Adevărul că toate fotografiile îşi au locul în galeria de pe Calea Eroilor, inclusiv cele în care apărea Nicolae Ceauşescu, deoarece surprind momente importante din istoria Buzăului.

„Pe acele panouri este ilustrarea unei istorii de la anul 372 până acum. Apare inclusiv locomotiva, care înseamnă marcarea a 150 de ani de la înfiinţarea căii ferate din Buzău, a doua din ţară. Sunt două şi cu Ceauşescu. La 1.600 de ani, Ceauşescu a participat la inaugurarea obeliscului din Parcul Crâng, iar o imaginea e de aici. Cea de-a doua este cu Eugen Sandu, atunci când a început să se lucreze la dezvoltarea actualului Ductil. Sunt episoade care fac parte din istoria noastră” a declarat pentru „Adevărul” Constantin Toma, primarul Buzăului.

Noua amenajare expoziţională a costat municipalitatea 26.000 de euro şi va fi permanentă, susţin reprezentanţii municipalităţii.

Sursa: Adevărul.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

36 comentarii

  1. „Opinia publica” oengisti cu finantari dubioase….sa fie clar, ce-a construit Ceausescu voi n-o sa puteti varui.

    • Ne-am întors in Epoca de Aur 😃😃😃

    • Până una alta tot coministii și securiștii de pe vremea lui Ceausescu conduc.
      Cand vor veni ONGistii de xare vorbesti tu, nu va mai fi nimic din ce a lăsat Ceausescu.

    • Tot ce a construit Ceausescu e de proasta calitate… Dupa mintea unui cismar… Iar urmasii PCR sunt pana astazi majoritari in Parlament…

    • ce sa mai varuiasca nene ca au vandut pesedeii tot !
      si ce n-au vandut au dat la fier vechi sau au furat direct.

    • Românistanul „ieuropean” în stil neo bolshevik 2.0

    • In 1947 in Buzău era cel mai mare procent de desculți din Romania. In 1989 erau toți incaltati. In 2022 nu mai sunt in piciorele goale ci în capul gol.

    • Adică opinia publică a văzut expoziția înainte de a se deschide? Sau a aflat vreun dușman al primarului de poze și a vrut să-l ardă? Curat, murdar, coane!

  2. Iar Iohannis este cu 10 clase fata de voi, cor.uptii și tradatorii PSD/AUR/APP/PER/UDMR

  3. Stai sa ghicesc, primarul e politruc pesedez cinstit și tânăr la vreo 70-80 de ani, nu?

    • E doar „cinstit”. Tânăr nu mai e.

  4. Faptul ca acest toma, primar al Buzaului, a fost ales in aceasta functie spune foarte multe despre locuitorii acestui oras si memoria lor, scurta spre inexistenta. Fiindca nimeni nu doreste sa aminteasca depre „costurile” unei industrializari fortate si ineficiente a Buzaului (si de altfel a intregii tari) in „epoca de aur”.

  5. Ia te uita! „Cultura <>” a ajuns si la Buzau?! Ce pr0stie! De parca vizitele lui Ceasca n-ar face parte si ele din istoria orasului…

  6. Dar poze din decembrie 1989 cu tov@rasu’ revolutionar Ciolaku, Che G@rgara de Buzau, exista? 🙂 Sau se voala filmu’ cand il vedea?

  7. La data de 12 aprilie 1989, Nicolae Ceaușescu a anunțat că a plătit toată datoria externă a României:
    „Zilele de 12-14 aprilie marchează, se poate spune, o deplină independență economică și
    politică a României! Pentru prima dată în istoria sa îndelungată, România nu mai are nicio
    datorie externă, nu mai plătește tribut nimănui și este cu adevărat independentă și
    economic, și politic! La sfârșitul lunii martie am lichidat datoria externă a țării, care în 1980 reprezenta peste 11 miliarde de dolari. În total, din 1975 până în martie 1989, am plătit circa 21 de miliarde de dolari, din care dobânda reprezintă peste 7 miliarde de dolari. În acestea nu sunt cuprinse datoriile pe care le-am avut în ruble și care, de asemenea, au fost de mult achitate. În prezent, țara noastră are de încasat din creditele pe care le-a acordat diferitelor state peste 2,5 miliarde de dolari.”

    • Ceașca nu a plătit nimic! Au plătit românii prin munca plătită prost, munca forțată, munca ,,patriotica” neplătită, lipsuri, condiții de viața mizerabila cu cozi interminabile, foame si frig in timp ce familia dictatorului huzurea in lux.

  8. Imagini cu familia Ceaușescu pot fi văzute permanent la Muzeul Chihlimbarului din Colți, jud.Buzău.

    Muzeul este interesant, de altfel, însă, în sala principala de expunere a muzeului, rulează permanent, pe fundalul unei vitrine, imagini mari cu familia Ceaușescu din timpul unei vizite în Buzău. Motivul este că acea vitrină expune un colier al Elenei Ceaușescu.

  9. Johanis e un prostalau!

  10. Buey sovieticilor, să vă luați nostalgiile și să vi le băgați fix în cur! :)))))

  11. Numai fostii secwristi si pupincwristi il mai plang pe Ceausescu. Sa ne k@kam de tzarana lui de bolsevic imputzit!

  12. S-au reactivat conseverle KGBiste si plang dupa perioada cand pr0stii natiei erau pusi sefi iar intelectualii erau trimisi la Canal si in puscarii.

  13. S-au reactivat conseverle KGBiste si plang dupa perioada cand pr0stii natiei erau pusi sefi iar intelectualii erau trimisi la Canal si in puscarii.

  14. Toma, un comunist batran…
    Fost parlamentar PSD…
    Iliescu la Revolutie: „Ceausescu a intinat valorile nobile ale comunismului”.
    Pana la acest moment nu a aparut nimic legat de aceasta in Opinia Buzau. Calin Bostan de la Opinia Buzau e cu limba bagata adanc in c_u_r_u_l lui Toma.

  15. C.riminalul ceașca nu a construit nimic, au construit romanii a căror munca a fost furată. Cârmaciul hotăra cine trăiește si cine moare, ce se demolează si ce scapă.
    Tot ce s-a construit in perioada dictaturii a fost construit cu munca forțată (militari) sau foarte prost plătită si efectuată in condiții mizerabile, inumane.
    Rezultatul ? jungle îngrămădite de betoane strâmbe si de proasta calitate , fără parcuri si fără zone de agrement, fără parcări, fără alei de Promenada. Cartiere dormitor pentru controlarea si alienarea clasei muncitoare, care conform propagandei conducea. Nicio atracție culturală sau turistică. Cartiere gri proiectate de ideologi pupini care executau ordinele marelui arhitect si cârmaci…
    Un dezastru urbanistic, arhitectural, social si uman. Oamenii care locuiesc in ele ar trebui despăgubiți iar blocurile dărâmate si cartierele reproiectate după norme arhitecturale adevărate…

    • Daca nu le construia Ceausescu pe astea asa cum sunt, acum traiai in camp probabil in favele. Asa ca mai usor cu pianu pe scari si cu propaganda asta proasta! Erau parcuri si locuri de agrement la greu, acum dispar in zilele noastre pt.ca se construieste aiurea pe spatiile verzi si se taie padurile din jurul Bucurestiului si nu numai, ca sa construiasca smecherii mizerii de cartiere niste chiciuri cu mult sub calitatea si rezistenta celor comuniste. Strandurile care erau pe vremea comunistilor sunt acum in paragina ori la fel s-au construit mizerii de vile ale unor smecheri cocalari de iti vine sa vomiti cand le vezi. Litoralul era f ok pe vremea lui Ceausescu, acum sunt statiuni in paragina si un chici peste tot. Statiunile de munte balneoclimaterice la fel pe vremea lui Ceausescu functionau, acum sunt distruse si in paragina. Asa ca lasa-ne cu propaganda gogule ca nu tine.

  16. Comentati pe langa subiect.D.l primar C.Toma este Bolojan de Buzau.

  17. Să pună poze cu Udrea și cârnații de Pleșcoi sau de Petrov (tot aia !)…

  18. Trăiască securitatea anilor 2022.Ce a făcut Ceaușescu nu ve-ti da voi cu var,avea dreptate cineva, politica de azi vânzătoare de țară,ne duceți la sapă de lemn dar nu va pasa,sunt conturi în străinătate care va asigura o viață plină de huzur.Romanii chiar dorm in bocanci!

  19. Da! Prost. Avea și case și tot din case pe inventar.

  20. Avrămescu, tiripliciul buzoian…să se hotărască: primarul Toma ori e comunist ori legionar…că tot comentează (un Gică contra penibil) pe niște imagini din istoria pe care nu o stabilim noi oricât ne-ar placea sa facem asta… istoria e așa cum e…cu Antonescu, Ceaușescu, Iliescu, Băsescu…cât despre Calea Eroilor…până la Toma nu a văzut Buzăul așa ceva…(am prieteni care fac obiectiv turistic din intrarea în Buzău …nu mai zic de profesorii de istorie și ora în aer liber)…cât despre politic eu tot AUR voi vota dar nu e corect sa nu apreciez o valoare fie ea PSD..UDMR…de ce nu😉

  21. Tipic prostie Romaneasca! Pai daca imaginile fac parte din istorie de ce sa le cenzurezi? L-ati dat jos pe Ceausescu tocmai pt.ca vezi doamne va cenzura printre vezi doamne altele… Pai si acum ce faceti cenzurati voi?!

  22. Atât subiectul articolului cât și comentariile arată că românul nu e capabil sa-și privească istoria fără a stârni în el tot felul de patimi.