G4Media.ro

Franţa a comandat în China peste un miliard de măşti de protecție…

sursa foto: Facebook/ Parlamentul European

Franţa a comandat în China peste un miliard de măşti de protecție / Numărul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns la 2.314

Guvernul francez a comandat ”peste un miliard” de măşti sanitare, în special din China, pentru a face faţă pandemiei de COVID-19, a anunţat sâmbătă ministrul sănătăţii Olivier Véran, în timp ce numărul cazurilor de coronavirus a ajuns în Franţa la 37.575 şi încă 319 decese au fost consemnate în ultimele 24 de ore, informează AFP.

”Un pod aerian strâns şi intens între Franţa şi China a fost creat pentru a facilita venirea măştilor”, a precizat oficialul francez, el estimând la circa 40 de milioane pe săptămână necesarul de măşti sanitare pentru Franţa, care produce săptămânal circa 8 milioane de astfel de măşti.

”Mai există o modalitate de a răspunde acestei cereri importante (de măşti), aceea de a încerca să realizăm produse noi, să folosim resursele, inovaţia companiilor franceze în materie de textile şi hârtie, pentru a face în aşa fel încât să realizăm noi măşti care să răspundă unor utilizări specifice”, a afirmat la rândul său premierul Edouard Philippe.

Noile măşti pe care le va achiziţiona Franţa vor fi destinate atât personalului medical cât şi populaţiei, dar purtarea lor nu trebuie să fie însoţită de o relaxare a distanţării sociale impuse în Franţa pentru a limita extindere pandemiei, a ţinut să atenţioneze premierul francez.

Încă 4.611 cazuri de COVID-19 au fost confirmate sâmbătă în Franţa, totalul lor ajungând la 37.575, în timp ce numărul deceselor a urcat la 2.314, din care 319 au survenit în ultimele 24 de ore.

Franţa a instituit reguli de izolare extrem de stricte pentru a împiedica extinderea pandemiei de coronavirus, deplasările fiind permise numai pentru cumpărături, mers la farmacie, vizite medicale, motive familiale imperioase sau pentru a face sport.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Francezi tampiti: in loc sa inceapa sa produca chiar ei masti, comanda tot de la comunisti.
    Asa e cand prostia nu doare!

    • Cand nevoile saptamanale sunt de 40 milioane si nu ai inca capacitati de productie decat de 8 milioane de masti, comanzi celui care are capacitatile de a le produce imediat. Comunisti sau nu.
      Si accepti fara nici o pb diminutivele tuturor.

  2. China chiar prospera din criza asta. Paturile de spital si ventilatoarele tot de la ei sunt comandate, in mare parte.

  3. Europa e la mila Chinei. Așa ne trebuie. Capitaliștii externalizează producția, iar la nevoie ești total descoperit. Suntem prizonieri unui mod de gândire nesănătos. Nu înțeleg de ce nu am avea fabrica X in comuna oarecare și fabrica Y într-un sat din Ungaria.
    China produce și Europa scoate banii. Oamenii pierd vieți și slujbe in Europa, iar noi stam și ne uitam la Netflix.
    Industriile trebuie resetare. Politicile trebuie resetare.

    • Bineinteles, Ioan, pentru ca tu nu ai plati de 8 ori mai mult pe un bun doar ca sa fie fabricat la noi si nu in China. Nu ai plati 7.000 lei pe un telefon pe care dai 2.500 lei azi. Sau 15.000 lei pe un laptop care azi costa 3.000. Si nu e vorba doar de electronice, ci de aproape toate obiectele din jurul nostru. Si daca tu (prin absurd, sa presupunem) ai face-o, restul de 99% din populatie NU ar face-o. Ca sa intelegi cum stau lucrurile si sa nu te mai gandesti la utopii.

    • Si tot asa … Asa suntem la mila olandezilor cu legumele si fructele lor fara gust, in timp ce tara este acoperita de mari pete de saracie, la mana marilor lanturi de magazine, terenuri agricole cumparate si utilizate de altii. Seminte modificate genetic, alea autohtone au murit asa cum dispar rinoceri si lei, pentru totdeauna. Ar trebui sa existe un plan si o sustinere formidabila pentru toti producatorii, dar Romania isi pune piedici singura pentru ca unii vor sa obtina procente din furt si nu din proiecte EU. Dar acum este prea tarziu. Si pentru madti, si pentru tarani. Multumesc dragilor pentru branza telemea, cirese si caise, rosii si vinete.

    • Majoritatea produselor care ies din China sunt subventionate in diferite forme de stat. Eu totusi nu cred ca un produs poate iesi de 8 ori mai scump dintr-o fabrica romaneasca cu muncitori la (semi)negru, de exemplu. Adevarata problema este calificarea personalului, ea nu se face de la o zi la alta si aici asiaticii au un avantaj enorm.

    • @AlexPop ca de obicei, comentezi fara sa cunosti. Mai bine te-ai documenta sa vezi de ce produsele made in china sunt asa de ieftine desi salariile sun oarecum comparative cu cele din edtul europei. Iti dau eu un pont, citeste despre panourile solare de ce sunt mult mai ieftine decat cele europene, atat de ieftine incat abia acopera costul materialelor prime. https://amp.scmp.com/economy/china-economy/article/3004873/china-refuses-give-developing-country-status-wto-despite-us

    • @AlexPop, nu poate fi vorba nicidecum de preturi de 8 ori mai mari daca aceleasi produse sunt fabricate in tara noastra sau in alta tara din UE, cel mai probabil raportul ar fi de maxim 1.5x
      Problema este ca produsele 100% chinezesti nu tin cont de standarde de calitate, folosesc materiale proaste in continuare, nu au la baza un research ci doar copiaza tehnologia de la firme occidentale, se bucura in continuare de subventii de la stat, folosesc energie electrica ieftina din carbune si nu respecta standarde de mediu sau protectia muncii in fabrici.
      Daca judecam din perspectiva fiabilitatii, calitatii si a duratei de exploatare, desi produsele chinezesti au preturi mai mici, sunt mult supraevaluate.
      De exemplu eu acasa folosesc ups APC, invertor SMA si alte electronice japoneze fabricate acum mai bine de 10 ani care inca functioneaza fara probleme.
      Incearca sa faci acelasi lucru cu o clona chinezeasca, ar fi imposibil, multe produse chinezesti sunt deseuri inca de cand ies din fabrica.
      Putem produce in zona UE o buna parte din produsele importate din China, la preturi cu 10-15% mai mari dar protejand economia locala.
      Orice este posibil, trebuie doar sa se vrea. Avem cea mai buna forma de organizare pentru a ne proteja economia de expansiunea Chinei, trebuie sa folosim UE pentru a proteja comunitatea, nu pentru a o transforma in piata de desfacere a Chinei.

  4. Răspuns pentru AlexPop.
    Sunt și voi fi un susținător al democrației și drepturilor, iar capitalismul a pus umărul la ceea ce este astăzi lumea. Mulțumesc pentru asta. Superioritatea acestuia nu poate fi pusă la îndoiala.
    Este o utopie sa credem însă ca lumea nu se va schimba. Se vor schimba comportamente, atitudini.
    Cu ce te ajuta ca un lucru este de 8 ori mai ieftin dacă starea lucrurilor este cea de astăzi?
    Ce am spus in primul comentariu este ca industriile trebuie sa aibă alte priorități (nu scăderea cu orice preț a factorilor de producție). Se vad rezultatele politIcilor curente rezultate din externalizarea producției in China (începând de la seringi și pana la scobitori totul se face in China). Aceasta abordare este nesănătoasă social, economic și chiar din considerente de securitate naționala, iar consecințele sa văd astăzi atât de bine (din păcate).