Franţa acuză SUA că subminează discuţiile internaţionale referitoare la actualizarea impozitării transfrontaliere în era digitală
Franţa a acuzat miercuri Statele Unite să încearcă să submineze discuţiile internaţionale referitoare la actualizarea impozitării transfrontaliere în era digitală şi a cerut Europei să pregătească o taxă la nivelul Uniunii Europene, dacă negocierile vor eşua, transmite Reuters, citată de News.ro.
Aproape 140 de ţări negociază prima reformă a regulilor fiscale internaţionale din ultima generaţie, pentru a ţine cont de dezvoltarea marilor companii de tehnologie, cum sunt Google şi Amazon.
În condiţiile în care Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) trebuie să prezinte luna viitoare un proiect de acord, obiectivul de a ajunge la un acord până la sfârşitul acestui an pare tot mai dificil.
Washingtonul a cerut întreruperea discuţiilor la începutul acestui an, după ce a sugerat că acordul trebuie să includă un mecanism de participare voluntară pentru companiile americare.
”Este foarte clar, Statele Unite nu doresc un acord referitor la taxa digitală în cadrul OCDE. Aşa că creează obstacole care ne împiedică să ajungem la un acord, chiar dacă lucrările tehnice sunt gata”, a declarat ministrul francez de Finanţe Bruno Le Maire.
În absenţa unui acord global, unele ţări europene au urmat exemplul Franţei, creând propria taxă pe serviciile digitale. Din acest motiv, Franţa a fost avertizată de Satele Unite cu aplicarea unor tarife punitive.
Le Maire a reluat însă un apel la adresa statelor UE de a continua eforturile de înfiinţare a unei taxe pe serviciile digitale la nivelul UE, dacă nu va avea loc un acord internaţional.
sursa foto: Pexels
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii