G4Media.ro

Franța califică drept “șantaj financiar” respingerea de către Marea Britanie a migranților…

foto: Gerald Darmanin Facebook

Franța califică drept “șantaj financiar” respingerea de către Marea Britanie a migranților care sosesc cu ambarcațiuni pe Canalul Mânecii

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a declarat joi pe Twitter că Franța „nu va accepta nicio practică care să contravină dreptului maritim, nici șantajului financiar„.

Marea Britanie plătește Franței peste 60 de milioane de euro în anul fiscal 2021 /2022 pentru prevenirea acestui migrației ilegale prin Canalul Mânecii, iar ministrul britanic de interne Priti Patel a amenințat că ar putea contramanda aceste plăți dacă fenomenul migrației prin Canalul Mânecii continuă în ritmul actual, provocând indignarea lui Darmanin.

Într-o scrisoare separată transmisă presei britanice, Darmanin a spus că forțarea ambarcațiunilor să se întoarcă spre pe coasta franceză ar fi periculoasă și a insistat că “protejarea vieților umane pe mare are prioritate în fața considerațiilor de naționalitate, statut și politică a migrației”.

Patel, a cerut Poliției de Frontieră să analizeze utilizarea “tacticii de respingere” din apele teritoriale britanice. Potrivit Sky News tactica de respingere ar urma să fie folosită de britanici doar în “circumstanțe foarte limitate” pentru ambarcațiunile cu migranți mai puternice și mai mari și ar fi de competența fiecărui comandant de a decide dacă este sigur să o facă.

Oficialilor de frontieră li se va spune apoi să alerteze garda de coastă franceză cu privire la prezența migranților în apele lor teritoriale, punând povara asupra acestora pentru salvarea lor.

Pentru a ocoli opoziția din partea autorităților franceze, relatează Sky News, Priti Patel ar fi cerut oficialilor să reformuleze interpretarea britanică a dreptului maritim internațional, provocând furie din partea diplomaților.

Anterior, la o reuniune a miniștrilor de interne G7, Patel i-a spus omologului său francez că oprirea trecerilor ilegale de migranți este o “prioritate absolută” pentru opinia publică britanică.

Patel și Darmanin au purtat discuții la Londra, după sosirea a sute de migranți în Kent, în sud estul Angliei, în ultimele zile.

Ministerul de Interne a declarat că cifra oficială pentru migranții care au sosit luni a fost de 785 de persoane, autoritățile franceze împiedicând alți 378 să ajungă în Marea Britanie în acea zi. Recordul pentru persoanele care au trecut cu succes Canalul într-o singură zi a fost de 828 pe 21 august.

Anul acesta au sosit până acum în Marea Britanie prin Canalul Mânecii peste 13.500 de migranți ilegali, față de 8.420 în întreg anul 2020.

Deși Darmanin afirmă că autoritățile iau măsuri importante de patrulare a coastei, în Franța au fost exprimate păreri sceptice cu privire la posibilitatea îngrădirii migrației ilegale.

Fapt este că avem de monitorizat 300 până la 400 de kilometri de țărm în fiecare zi și în fiecare noapte și este practic imposibil să avem polițiști la fiecare 100 de metri din cauza lungimii țărmului”, a spus la BBC Pierre-Henri Dumont, deputat de Calais în Adunarea Națională.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Anglia a iesit din UE datorita politicii nocive a Frantei si Germaniei in domeniul migrantilor, si e normal sa manifeste o asemenea atitudine.