G4Media.ro

Franța intenționează să adopte măsuri care să atenueze efectele prețurilor ridicate la…

Facebook

Franța intenționează să adopte măsuri care să atenueze efectele prețurilor ridicate la energie asupra companiilor

Franţa ia în considerare măsuri pentru a uşura povara suportată de producători din cauza preţurilor ridicate ale energiei, inclusiv ajutoare pe termen scurt şi planuri pe termen mai lung, cum ar fi noi reglementări privind vânzarea energiei nucleare, au declarat oficiali guvernamentali pentru Bloomberg.

Cotaţiile la gaze naturale au atins luna aceasta noi recorduri istorice pe piaţa de referinţă din Europa, pe măsură ce impactul majorării costurilor la energie s-a răsfrânt asupra pieţelor de acţiuni şi obligaţiuni. La hub-ul TTF (Title Transfer Facility) din Olanda, cotaţiile pentru gazele naturale au crescut luni 15%.

Guvernul francez analizează măsuri de reduce a costurilor emisiilor de dioxid de carbon plătite de producătorii care sunt cei mai expuşi la concurenţa din afara UE, au anunţat oficiali de la Ministerul Ecologiei, sub protecţia anonimatului.

Executivul de la Paris a anunţat luna trecută un plan care prevede extinderea beneficiarilor de vouchere pentru reducerea facturilor la energie. Aproximativ 5,5 milioane de gospodării cu venituri modeste din Franţa beneficiază deja de aceste vouchere cu o valoare de 100 de euro pe lună.

Potrivit ministrului francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, extinderea beneficiarilor de vouchere pentru reducerea facturilor la energie va costa statul aproximativ 600 milioane de euro, iar plafonarea preţului la electricitate şi gaze naturale, măsură preconizată să intre în vigoare în luna februarie a anului următor, va costa statul alte cinci miliarde de euro.

Autorităţile înfiinţează un grup de lucru cu federaţiile de afaceri pentru a vedea cum firmele pot obţine pe termen lung electricitate la preţuri accesibile. Grupul va căuta să încurajeze contractele la electricitate pe termen lung bazate pe energia nucleară şi regenerabilă, iar unele instituţii financiare de stat ar putea acorda garanţii de plată, susţin oficiali guvernamentali.

De asemenea, va fi analizat modul în care producătorii pot beneficia de pe urma preţurilor reglementate pentru producţia de electricitate din centralele nucleare ale Electricite de France SA când actualul sistem expiră, la finele lui 2025, relatează Agerpres.

Foto: Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei şi Finanţelor / Sursa: Facebook

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...