G4Media.ro

Franța introduce de facto interdicția pentru echipamentele Huawei pentru rețeaua 5G până…

Sursa Foto: Facebook / Huawei

Franța introduce de facto interdicția pentru echipamentele Huawei pentru rețeaua 5G până în 2028

Franța se pregătește să elimine treptat, până în 2028, echipamentele 5G ale companiei chineze Huawei până, transmite Reuters, citat de Politico.eu

Agenția pentru securitate cibernetică ANSSI nu va permite companiilor telecom din țară să reînnoiască licența pentru echipamentele 5G după 2028 dacă acestea vor fi achiziționate de la compania chineză Huawei, au declarat surse citate de Reuters.

Decizia agenției – care încă n-a fost anunțată public- vine după ce Marea Britanie a anunțat la începutul lunii că va interzice achiziționarea de echipamente 5G de la Huawei din luna Ianuarie și vor forța operatorii să renunțe la actualele kit-uri Huawei pentru rețelele 5G până în 2027 pe fondul campaniei derulate de Statele Unite de a scoate Huawei din Europa.

”Poziția Franței este similară cu cea a Marii Britanii, dar comunicarea guvernelor este diferită”, a mai spus sursa citată pentru Reuters. Decizia Franței vine pe fondul solicitărilor tot mai insistente a unor state membre UE de a identifica o soluție europeană la problemele de securitate cibernetică ridicate de Huawei.

Sursa: Politico.eu

Sursa Foto: Facebook / Huawei

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. „France’s cybersecurity agency ANSSI said this month it would allow operators to use equipment, including Huawei’s, under licences of three to eight years.”
    Nu este chiar o interdictie „de facto”. Am sa imi platesc si eu un headline din asta in Politico daca se poate scrie chiar orice.
    „The sources added that operators had also been told by French authorities during informal conversations in recent months, not stated formally in documents, that licences granted for Huawei equipment would not be renewed thereafter.”
    Adica momentan e doar un zvon.

    • O sa fie hardcore, care pe care. Nokia și Ericsson se bazează aproape exclusiv pe subcontractori chinezi pentru stațiile lor 5G. Pentru Ericsson de exemplu piața chineza este faorte importanta, mult mai importanta decât cea americana. Acum mi se pare destul de corect, europenii sa joaca pe cartea producătorilor locali și chinezi cu ale lor. Și nu are nici o treaba cu afirmațiile false ca ar fi o problema de securitate ale echipamentelor. Încetinirea chinezilor este o decizie care cred s-a luat deja la nivelul tarilor occidentale. Dar costul acestor decizii politice o sa cada pe spinarea consumatorilor. Eu ca și consumator nu dau doi bani ce echipament este în rețea, pe mine sa nu ma încarce cu costuri exorbitante doar ca aia sunt chinezi și le-au luat-o înainte.

    • @ Vlad, parerea ta seamana izbitor cu dezinformarea propagata de wumao pe care o vad pe toate site-urile, aceleasi idei trase la xerox.
      Ericsson nu se bazeaza pe contractele din China, acolo retelele se fac cu ZTE si Huawei.
      „Huawei scored around 57.2% of the contract by the number of base stations; ZTE walked away with 28.7%; the only foreign vendor, Ericsson received 11.5%; and a smaller Chinese player has the remaining 2.6% of the contract, according to a Financial Times report”
      Acea cota de 11.5% valoreaza pentru Ericsson aproape 60 milioane de dolari, o suma neglijabila in raport cu cat valoreaza pietele 5G din Europa si SUA ( zeci sau sute de miliarde de dolari ) unde Ericsson ar putea castiga cote majoritare.
      E o aberatie sa zici ca Ericsson se bazeaza pe contractele din China.
      De fapt tot ce ai scris sunt aberatii, dupa cum isi poate da oricine seama daca citeste articolul original (Reuters), francezii inca nu au interzis nimic, titlul este inselator.
      Situatia in care 5G-ul costa mai mult, chiar si cu 20-25% este de preferat fata de cea in care ajungem cu totii la mana PCC si a PLA (people liberation army).
      In realitate se poate face retea mixta, cu echipamente radio chinezesti si core european. Aceasta solutie ar mentine cresterea pretului la un nivel foarte scazut facand-o irelevanta in raport cu imbunatatirea securitatii.

    • @Flav, nu Vlad. Banuiesc ca esti acelasi Flav care abereaza si induce in eroare si pe HN