G4Media.ro

Franţa măreşte capacitatea de testare Covid pentru a face faţă valului Omicron

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Franţa măreşte capacitatea de testare Covid pentru a face faţă valului Omicron

«Sute de noi centre de testare se vor deschide în apropierea centrelor de vaccinare anti-Covid», a promis purtătorul de cuvânt al guvernului francez. Gabriel Attal a precizat că această măsură s-a impus în faţa valului masiv de noi contaminări cu Sars-Cov-2 înregistrate de mai multe săptămâni, transmite RFI România.

Practic, în Franţa, săptămânal se testează 10 milioane de persoane. Nu e deci de mirare că centrele de depistare sunt luate cu asalt iar cozile devin monstruoase.

Plecând de la aceste considerente, guvernul francez a decis să ia noi măsuri pentru a mări capacitatea de testare a populaţiei. «Vom cere deschiderea de centre de testare chiar lângă cele de vaccinare. Astfel, în momentele în care procesul de vaccinare e încetinit, personalul medico-sanitar de la faţa locului va putea realiza teste» a precizat Gabriel Attal într-un interviu acordat canalului BFM TV. Purtătorul de cuvânt al guvernului francez a mai precizat că va cere farmaciştilor «să-şi creeze propriile mini-centre de testare. Le vom oferi posibilitatea de a recruta personal temporar care să vină să lucreze în aceste mini-centre pentru ca testele să nu mai fie realizate de farmacişti» cum este cazul actualmente.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Testarea te scapă sau cum? Nu, sistemul imunitar natural, nu doza, nu testarea.
    Ia să nu mai injecteze tot ce mișcă….

  2. Francezii , to francezi. Testarea aiurea – nu in scop de diagnosticare – nu folosește la mai nimic.
    S-a observat in multe tari care au testat in masa, au cheltuit o groaza de bani – si totuși nu au oprit creșterea, pentru ca nu au reușit sa impună o izolare serioasa acelor depistați pozitiv.