Franța va institui un indicator de evaluare a poluării create de textile / Francezii cumpără anual, în medie, 48 de noi articole de îmbrăcăminte, obicei considerat ca fiind „ultra-contaminant” pentru mediu
Guvernul francez a anunţat miercuri că începând din toamnă va lansa un sistem care va evalua poluarea generată de producţia de îmbrăcăminte, dat fiind că emisiile poluante asociate producţiei textile au crescut în întreaga lume, relatează miercuri agenţia EFE conform Agerpres.
Potrivit Ministerului francez al Tranziţiei Ecologice, noul „Eco-Scor al textilelor”, inspirat din cunoscutul Nutri-Scor, care atribuie o notă nutriţională alimentelor, se va aplica iniţial doar într-o manieră voluntară, dar intenţia este de a-l face obligatoriu începând din 2025.
Cetăţenii francezi cumpără în fiecare an, în medie, 48 de noi articole de îmbrăcăminte, obicei considerat de ministerul menţionat ca fiind „ultra-contaminant” pentru mediu. Sectorul textil este responsabil pentru 8% din emisiile de carbon la nivel mondial, procent care ar putea creşte până la 25% în următorii 20 de ani dacă nu se iau măsuri, argumentează acelaşi minister.
Ideea acestui Eco-Scor este de a determina consumatorii să cumpere haine mai sustenabile ecologic. Conform datelor industriei franceze, un kilogram de textile vândut în Franţa generează 54 de kilograme de CO2, ţinând cont de faptul că producţia este importată în proporţie de 95,7%, iar acelaşi kilogram „made in France” generează jumătate din acea cantitate de CO2.
Astfel, acest Eco-Scor textil va lua în calcul emisiile generate de producţia şi distribuţia textilelor, de contaminarea apei în procesul de producţie şi durabilitatea materialelor folosite.
În concluzie, cu cât nota acestui Eco-Scor va fi mai mică, cu atât „mai virtuos” va fi produsul, subliniază Ministerului francez al Tranziţiei Ecologice.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii