G4Media.ro

Fratele miliardarului indian Mittal, arestat în Bosnia împreună cu alți doi directori…

Sursa: Facebook/ Pramond Mittal fan club

Fratele miliardarului indian Mittal, arestat în Bosnia împreună cu alți doi directori ai companiei/ Acuzați de deturnarea a 2, 5 milioane de euro, riscă pedepse de până la 45 de ani de închisoare

Industriaşul indian, Pramod Mittal, fratele miliardarului Lakshmi Mittal, a fost arestat marţi în Bosnia într-o anchetă financiară asupra unor presupuse fraude, a anunţat procuratura locală, relatează AFP, citată de Agerpres. Lakshmi Mittal deține combinatul siderurgic Arcelor Mittal de la Galați.

Presupusa fraudă se referă la administrarea unei uzine cocsochimice din Lukavac (nord-est) la care acest om de afaceri este din 2003 unul din conducători.

„Poliţia, care a acţionat la ordinul procuraturii, l-a arestat pe preşedintele consiliului de supraveghere a GIKIL, Pramod Mittal”, a declarat presei procurorul Cazim Serhatlic.

GIKIL este o societate înfiinţată în 2003 şi este condusă de firma Global Steel Holdings aparţinând lui Pramod Mittal împreună cu o companie locală de stat (KHK). Uzina cocsochimică din Lukavac are circa o mie de angajaţi.

Alţi doi responsabili ai societăţii, directorul general Paramesh Bhattacharyya, precum şi un membru al consiliului de supraveghere au fost, de asemenea, arestaţi, potrivit sursei care nu a precizat naţionalitatea acestora.

Ei sunt suspectaţi de „crimă organizată, mai precis de abuz de putere şi abuz în domeniul economic”, a spus procurorul.

Cazim Serhatlic a precizat că suspecţii sunt pasibili de pedepse de până la 45 de ani de închisoare.

Potrivit procurorului, un al patrulea individ este vizat de un mandat de arestare „pentru că este considerat membru al acestui grup infracţional organizat, avându-l în frunte pe Pramod Mittal”.

Suspecţii urmează să fie prezentaţi procuraturii miercuri.

Potrivit site-ului de informaţii Zurnal.info, specializat în crima organizată, afacerea se referă la deturnarea a „cel puţin cinci milioane de mărci bosniace” (2,5 milioane de euro).

Frate mai mic al lui Lakshmi Mittal, CEO gigantului în domeniul oţelului ArcelorMittal, Pramod Mittal a efectuat mai multe investiţii în Peninsula Balcanică.

El a fost, printre altele, proprietarul complexului metalurgic bulgar Kremikovtsi, care şi-a încheiat activitatea în 2009, precum şi al clubului de fotbal ŢSKA Sofia, pe care l-a vândut în acelaşi an.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. #

    45 de ani de puscarie pentru un ciubuc amarit de 2,5 milioane ???
    Parca imi creste inima cind vad o justitie normala prin care n-a trecut un Tudorel Toader , un Nicolicea , un lordache , un Serban ….

  2. In alte tari se poate sa-i aresteze pe cei care indraznesc sa jefuiasca tara.

    Numi in Romania, nu, hotii simtindu-se ca la ei acasa, protejatii de hotii nationali, tip Dragnea si Tariceanu.

  3. Fura de rup pamantul.

  4. Poate vă aduceți aminte de frații Rastogi, ”investitori strategici” la fel din India, care, au pus mâna pe industria cuprului și aurului din România, cu ajutorul interesat al FPS București. Un studiu de caz clasic, despre cum s-a privatizat industria românească, despre care, în presa română nu s-a scris un cuvânt. Băieții au creat o gaură de multe sute de milioane de dolari la bănci renumite din lume, garantate fictiv cu active care au existat pe hârtie numai, ”dovedite” cu documente fabricate la bandă. Dacă FBI și Scotland Yard-ul englez nu i-ar fi arestat în New Jersey, respectiv in Londra, poate și în prezent ar fi ”binefăcătorii” industriei de la noi.

  5. Se poate comenta ? Am trimis de două ori un comentariu, dar nu a apărut. Nu aș vrea să repet același comentariu de mai multe ori !

    • Ceva se intampla. Ori au schimbat procedura sau algoritmul ori se cenzureaza mesajele si sunt prea multe persoane in comisia de cenzura. Comentariile intra foarte tarziu. Daca faci click din nou pe TRIMITE primest mesaj de dublare…
      Nici G4 nu mai e ce-a fost. Ma pune pe ganduri

    • @Inapasevedeinvers,
      Nu cred ca e vorba de cenzura. Banuiesc ca in sfarsit s-au luat masuri cu privire la furtul de identitate.
      Dragi ”hoti de identitate”,
      Va rog sa-mi confirmati banuiala!
      Va multumesc!

    • @Scaraoțchi
      Hm. Nu m-am gandit!
      Sper sa-mi fie iertat, iar daca nu, sa ai timp sa dai o bere la „receptie” cand va fi sa fie, ca din cate se aude, dincolo, adica sus la cer, nici vorba de asa ceva. Numa’ tamaie.

    • La caldura care e aici jos, berea rece e inclusa in meniu in mod obligatoriu si mai mereu e servita de dracoaice imbracate sumar…
      PS. Trag speranta ca am dreptate apropo de masurile luate impotriva furtului de identitate, pentru ca daca motivele ar fi altele as fi cumplit de dezamagit. Am mai parasit cu ceva timp in urma o ”mandruta” pentru motive legate de cenzura…

    • Sau, de ce nu, pe lumea asta, ca n-am incredere in pactul cu dracu’ nu stii niciodata cand te lasa pe mana concurentei.

      Ceva, este totusi, cel putin un filtru – tampon.

    • Ai cunostinta de vreun local pamantean unde sa fii servit de dracoaice imbracate sumar, ca am in 10 august drum ”la suprafata” si pot sa pun pariu ca o sa-mi fie sete?

    • Test de identitate dela mine, RealGogu ..

    • @Gogule,
      Sigur n-ai umblat cu vrăjitorii?
      PS. Situația e gravă. Rugăm Redacția să vină cu lămuriri!

  6. Justitie si servicii responsabile. Au fost cu ochii pe ei si i-au infundat.

  7. Dragi postatori, daca expediati mesajul exact in clipa in care nu este internet, el nu ajunge unde trebuie. Deci, nu ziarul de aci este de vina ci internetul, care mai si moare din cand in cand 🙂 Aleluia.

  8. Bosnia vs Romania
    Frauda 2,5 mil euro.
    In Bosnia 45 ani puscarie
    InRomania erau automat alesi Parlamentari sau macar vreun amarat de secretar de stat