G4Media.ro

Frica de cuvinte. Cum poate fi oprit PSD

Frica de cuvinte. Cum poate fi oprit PSD

Au trimis Fiscul peste cei care le-au dezvăluit afacerile. Au instalat un personaj sinistru al tranziţiei ca şef al TVR, unde talk-show-urile adăpostesc mai mulţi infractori decât Jilava. Au cumpărat cu funcţii sau contracte şefi de redacţii ca să aibă linişte primarul general. Au surghiunit un reporter decent pentru că nu a vrut să pună întrebări comandate. Liderii PSD, căci ei sunt autorii, nu rezistă tentaţiei de a se transforma în Partidul-Stat, aşa cum stă înscris în ADN-ul său comunist.

Născuţi din corupţie şi hrăniţi cu incompetenţă, Liviu Dragnea, Gabriela Firea şi clica lor au nevoie de control total în societate, pentru ca nimeni să nu strige că împăratul e gol. Toate lumea ştie că e gol, inclusiv oamenii lor care râd pe la colţuri de aventurile teribile ale Vioricăi Dăncilă, dar e esenţial să păstreze tăcerea.

Uitaţi-vă doar la cel mai recent exemplu: Dăncilă a ieşit de la Vatican şi s-a aruncat la prima cameră TV din cale (absolut întâmplător a Antenei 3) ca să dea, indecent şi nediplomatic, detalii de la întâlnirea cu Papa Francisc. A anunţat chiar şi o presupusă vizită a Papei în România, dar la câteva ore distanţa ambasadorul Vaticanului a contrazis-o, punând-o în cea mai umilitoare postură diplomatică posibilă. Credeţi că presa Lor a spus ceva? Nu, a îngropat ştirea. Nimic nou.

Se miră PSD de ani buni de ce a pierdut elitele. Cele intelectuale, dar şi cele profesionale. Dar cum să vină un intelectual cu simţ critic alături de un partid care-l promovează pe Cornelius Roşiianu, tristul propagandist al Ceauşestilor? Cum să te simţi bine lângă un personaj ca Doru Buşcu, cărăuşul genţii cu idei a lui Dragnea? Ce imbold intelectual să-ţi dea Anca Alexandrescu, cenzorul-şef al regimului PSD-ist de care se tem şi miniştrii?

Frica de cuvinte le e atât de mare, încât au ajuns să se auto-cenzureze, conştienţi că inepţiile debitate le arată goliciunea. Au inventat propaganda mută. De la întâlnirile premierului Dăncilă publică filmuleţe fără sunet, ca-n epoca lui Buster Keaton. Miniştrii sunt strict cenzuraţi, nu ies la întâlniri ori declaraţii fără ştirea lui Dragnea.

Jurnaliştii care le rezistă sunt căutaţi de instituţiile pe care le controlează. Ceilalţi, îmblânziţi cu contracte de consultanţă, s-au transformat în complicii lor. Ascultaţi cum reporterul Antenei 3 întreabă umil pe premier şi pe consiliera lui ce întrebări să pună în interviu. Şi, fireşte, primeşte indicaţiile cerute. Absurd şi trist pentru societate.

Ghinionul lor se cheamă internet. Nu pot astupa gura oamenilor, liberi să scrie şi să se organizeze. Pe internet circulă ideile pe care ei le vor amuţite. Azi, comunităţile anti-corupţie de pe Facebook au organizat un protest în Piaţa Victoriei din Bucureşti, iar în marile oraşe sunt anunţate mişcări similare. E greu de estimat câţi oameni vor veni la un protest în plină primăvară, când vremea e potrivită mai degrabă pentru terase ori ieşiri în week-end. Cu toate astea, simt că multora li s-a umplut paharul, iar mişcările bruşte ale PSD din ultima vreme au tot sedimentat nemulţumiri. Dacă Dragnea şi PSD se tem de ceva, atunci de adevărurile strigate liber se tem.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Pentru ca PSD-ul sa fie oprit, ar fi suficiente: o noua ”Piata Universitatii” timp de cca 1 luna, fara pauza si 2-3 mitinguri ”monstru” cu cate 2-3 sute de mii de participanti, in week-end-uri…Dar asta e , daca nu suntem constienti de forta noastra, atunci poate ca ne meritam soarta…!

    May the Force be with you..!

    • Trebuie treziti romanii care nu voteaza! Trebuie sa fie invatati importanta votului!

      PSD conteaza pe faptul ca multi romani nu voteaza ca sa ramana la putere.

    • Aferim !

      PS. Sictir, PSDragnea !

  2. Stiu ca suna cinic dar PSD o sa dispara odata cu genearatia care il sustine. Procentele lui se reduc incet, incet pe masura declinului natural al acestei generatii , generatia parintilor si socrilor mei (oameni de 60-70-80 de ani). As vrea sa spun ca nu generatia in sine e vinovata pentru aceasta stare de fapt. Ci partidele din asa zisa opozitie democratica , in special PNL (fost PDL) care nu au oferit o niciodata o alternativa credibila pentru acesti oameni in cei 30 de ani trecuti de la Revolutie. In fapt nu e nici o deosebire intre ei , fiind doar nuante diferite ale cleptocratiei care a pus ghiarele pe tara dupa 1989. Sperantele mele merg catre tinara generatie politica reprezentata de USR si Miscarea Romania Impreuna

    • Din pacate, nu este adevarat… asa speram si eu acum ceva ani, dar castiga constant votanti. Exemplu: in 2004, PSD+PUR a fost pe la 37% (adevarat, atunci PRM-ul era la 13%). In 2016, PSD + ALDE au depasit 50%. Deci au trecut 12 ani si au crescut la vot, in contextul in care o parte din electoratul din 2004 nu mai exista in 2016. Evident, asta nu inseamna ca n-au votat, mai ales in Teleorman.

    • @ Calinetz

      PSD nu a castigat votanti din 2004 pana in 2016. Din contra, in cifre absolute, a pierdut

      In 2004, s-au prezentat la vot 10.800.000 cetateni, adica 58% din electorat, iar PSD+PRM au luat 37+13=50% din ele, deci au fost votati de 5.400.000 persoane.
      In 2016, au fost 7.300.000 alegatori, din care PSD+ALDE au luat tot 50%, adica 3.700.000 voturi.
      Scaderea este de 5.400.000 – 3.700.000 = 1.700.000

      Problema este ca, simultan cu reducerea bazinului electoral al PSD (in mare parte din cauza procesului natural de inlocuire a generatiilor – asa cum a sesizat @Catalin), a avut loc simultan si o scadere a celui al Opozitiei.
      Votantii PNL/USR au fost mai putini in primul rand din cauza emigrarii (cam 5.000.000 romani au parasit tara, imensa majoritate persoane tinere, active si cu initiativa – trasaturi ce se suprapun perfect pe profilul de votant de dreapta sau de centru-dreapta). In acelasi timp, alegatorii PSD – multi din ei pensionari, bugetari angajati pe pile, afaceristi abonati la contracte cu Statul + familiile lor au ramas in Romania. Practic, procesul de inlocuire a generatiilor (danunator pentru PSD) a fost contrabalansat sau chiar depasit de cel al emigratiei (daunator pentru Opozitie).

      La toate acestea, s-a adaugat campania electorala sireata (unii ar zice iscusita) dusa de PSD, care a marsat prin toate mijloacele media posibile pe maximizarea sentimentului de dezamagire, de lehamite la nivelul intregului electorat. Imi aduc aminte de exemplu de campania lansata pe FB in duminica alegerilor, prin care votantii erau indemnati sa faca share cu poze de pisici in loc sa mearga la urne, ca semn de „protest fata de intreaga clasa politica” (he-he!)…
      PSD a mizat in mod corect pe faptul ca asemenea campanii, desi lansate „la gramada” asupra tuturor, au efecte preponderent la electoratul de centru si de dreapta. Categoriile de votanti PSD prezentate anterior (pensionari cu pensii speciale sau de boala obtinute fictiv, bugetari angajati pe pile, afaceristi cu Statul) sunt imune, ele merg la vot indiferent ce s-ar intampla si ce s-ar zice, intrucat au un interes material cat se poate de direct si clar sa o faca (stiu ei ce stiu…).
      ——-
      Dupa mintea mea, in vederea urmatoarelor alegeri solutia pentru Opozitie este limpede: mobilizarea la vot a nehotaratilor, mai ales prin combaterea atmosferei generale de lehamite si de ducere in derizoriu a actului de a vota promovata de propaganda pesedista.

    • Ba generatia e de vina …nu toata …exista si minunate exceptii…dar ei sunt de vina …indiferent ce ar fi facut opozitia …chiar daca le ar dubla pensiile sau inzecii pensiile …ei ar vota tot PSD pt ca sunt depasiti de vremuri …nu inteleg cum si ce si judeca totul dupa o minte spalata 40 -50 ani de comunisti…..NU avem ce sa le facem …asa vor muri..am vazut multi dintre ei care neaga realitatea palpabila …..fara nici un argument….intr-o stare vecina cu nebunia, dementa sau idiotenia….ce sa le ceri…..Noi ceilalti care mai avem putere in noi, noi trebuie sa schimbam tara asta …si nu pentru noi…ci pentru copii nostrii pt nepotii nostrii……

    • Un raspuns pentru Calinetz. Prezenta la vot in 2004 a fost de 59%. Prezenta la vot in 2016 a fost de 39.5%. In 2004 PSD si apendicele au obtinut 37%, deci 21.8 % din total alegatori. In 2016 PSD si apendicele au obtinut un pic peste 50%, dar surpriza, asta nu inseamna decit vreo 20% din total alegatori. Prin urmare psd scade, numai ca foarte incet. Apatia alegatorilor a facut sa para ca masa votantilor psd s-a umflat.

  3. Solutia ar fi o alternativa viabila si un program economic si social clar. Din pacate doar contre si dorinta de parvenire a unor tot nonvalori…

  4. Nu este posibila nicio schimbare politica si de mentalitate in Romania pana nu se va ajunge din nou la faliment economic ca pe vremea lui impuscatul. Majoritari au ramas bugetarii in tara, care stiu foarte bine ca numarul lor este imens si compententele lor sunt aproape zero, deci orice solutie de reforma administrativa ii va exclude din start transformadu-i in someri. Multi dintre ei au parinti sau copii in aceaiasi situatie, mediocritati si incapabili, care mostenesc functii, pcr (pile, cunostiinte, relatii) din tata in fiu sau fiica.

    • Avem 400000 de tineri care nici nu muncesc, nici nu se duc la scoala. Viitori membri PSD cu totii.

  5. Propun sa invitati cititorii sa citeasca acest discurs de PRESEDINTE – in 2006!!! poate fi o invitatie la reflectie, reevaluare si atentionare sa nu cadem in trecuturl de care vrem sa fugim!! citeva extracte:
    – „O democratie fara memorie este una aflata in grava suferinta. Nu trebuie sa uitam, pentru a nu repeta.”
    – „Ideologia a fost intr-adevar la putere. Mostenirea RPR-RSR, ridicata la proportii absurde in ultimii ani ai lui Ceausescu, a fost asadar una a despotismului, a distrugerii si marginalizarii valorilor veritabile, a eliminarii elitelor politice, culturale si religioase si a izolarii tarii in raport cu directiile novatoare din lumea ideilor si din tehnologie.”
    – „Utilizarea mizeriei materiale si morale, precum si a fricii, ca instrumente de mentinere a puterii comuniste.”
    „Distrugerea reperelor morale ale societatii romanesti ”
    – „masura in care noi, cei de azi, dorim sa mergem pana la capat in asumarea valorilor libertatii. Aceste valori, chiar inainte de a fi ale Romaniei sau ale Europei, tin de valoarea universala, sacra, a persoanei umane. Daca ne intoarcem acum catre trecut, o facem pentru a ramane cu fata spre un viitor in care dispretul fata de individ nu va mai ramane nepedepsit.”
    – „vinovate nu sunt institutiile statului de drept, ci modul in care noi le facem sa functioneze, modul in care multi inteleg sa le utilizeze pentru realizarea propriilor interese.”
    -„Poate ca raul cel mai mare pe care l-a facut comunismul este ignorarea rostului libertatii pentru fiinta umana. Numai ca institutiile libertatii democratice nu functioneaza de la sine.
    Orice masinarie administrativa, ca sa functioneze, are nevoie de oameni calificati nu numai profesional, dar calificati si pentru democratie si libertate.”

    http://www.ziare.com/basescu/stiri-traian-basescu/20-de-motive-pentru-a-condamna-comunismul-discursul-lui-basescu-51208

    • Bine punctat Bebe. Felcitari!

    • Stati asa putin sa-mi aduc aminte. E acelasi Basescu care le promova pe Elena Udrea , Monica Iacob Ritzi, Elena Basescu ( in PE), Alina Bica, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Blejnar si alti scamatori ? E acelasi Basescu care urla acum ca din gura de sarpe impotriva Laurei Codruta Kovesi? Foarte frumoase vorbele din discursul lui de acum 12 ani. Ce pacat ca , in cazul lui Basescu , sunt doar vorbe goale. Forma fara continut.

  6. Greșesc cei care afirmă că generația vârstnică votează PSD. Eu fac parte din această generație și spre deosebire de mulți tineri sau mai puțin tineri am votat și votez politic. În plus noi am trăit tinerețea, maturitatea în plină societate totalitară. Deci cunoaștem nemijlocit tarele acestei societăți. Adevărul este că societatea actuală românească nu are maturitatea politică și socială ca să poată decide în cunoștință de cauză asupra problemelor complicate din societate. Este nu numai imatură dar , în mare parte, este lipsită de o cultură generală serioasă ca să nu mai vorbim de cea politică. Pasivitatea celor tineri a dus la situația politică de azi.