G4Media.ro

Fritz: Am început procedurile pentru a penaliza două firme pentru două lucrări…

Sursa Foto: Facebook/ Dominic Fritz

Fritz: Am început procedurile pentru a penaliza două firme pentru două lucrări pe care le-a contractat Primăria Municipiului Timişoara. Unul este contractul pentru reabilitarea Fântânii cu peşti din Piaţa Operei 

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat, marţi, că firma care a contractat lucrările de reabilitare a Fântânii cu peşti din Piaţa Victoriei/Operei din municipiu, dar care a depăşit cu mult termenul de finalizare, va fi penalizată cu câte 3.500 de lei pentru fiecare zi de întârziere, transmite Agerpres.

Intrată în lucrări de reparaţii, fântâna arteziană ornamentală a rămas, deocamdată, fără peştii din bronz, despre care nu se ştie unde sunt. Dacă nu se vor găsi, ar putea fi formulată şi o plângere penală, în acest sens.

  • „Am început procedurile pentru a penaliza două firme pentru două lucrări pe care le-a contractat Primăria Municipiului Timişoara. Unul este contractul pentru reabilitarea Fântânii cu peşti din Piaţa Operei (…). La Fântâna cu peşti lucrările nu avansează. Contractul a fost semnat în iunie 2019, iar firma care a câştigat contractul şi-a asumat că o va finaliza în 12 luni. Lucrările au fost sistate de fostul primar. (…) Eu am dat ordin anul trecut de reîncepere a lucrărilor, dar firma nu a mai avansat. De aceea, de săptămâna trecută am intrat în etapa de penalizări, sunt 3.500 de lei pe zi şi le vom aplica din prima zi de întârziere şi ne vom implica pentru finalizarea acestui şantier. Acolo unde credem că avem de-a face cu rea credinţă sau cu sabotaj, vom reacţiona ferm”, a afirmat Dominic Fritz.

În urmă cu câteva săptămâni, viceprimarul Ruben Laţcău (USR) spunea că s-ar putea face o plângere penală împotriva firmei, pentru că nu se găsesc peştii şi vasul de deasupra fântânii, despre care nu se ştie exact unde se află în acest moment.

„Suntem în contact şi cu Direcţia Judeţeană de Cultură, aici fiind vorba despre un monument, sunt şi nişte cerinţe legale specifice pentru firma respectivă şi vom lua toate măsurile care se impun, dar nu vreau să mă antepronunţ acum”, a punctat Fritz.

Firma care a câştigat licitaţia pentru repararea fântânii, în anul 2019, s-a angajat ca, potrivit contractului de 644.487 lei cu tot cu TVA, să finalizeze lucrarea în 12 luni, timp în care urma să fie reabilitată structura fântânii, impermeabilizarea bazinului acesteia, schimbarea instalaţiilor electrice şi hidraulice, a racordurilor, dar să se păstreze aspectul actual şi geometria fântânii.

Fântâna a fost construită în anul 1957, sub formă de stea cu cinci colţuri pe care erau amplasaţi peşti din bronz. După renovări, aceasta a căpătat forma rotundă, iar în anul 2013 a fost iluminată arhitectural.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Fantana originala era mult mai frumoasa. Ligheanul actual in care se pastraza „steaua” superioara nu are niciun Dumnezeu. Ma intreb CAT de dificil ar fi sa se reconstruiasca fantana asa cum a fost ea proiectata? E o fantana, nu un zgarie-nori, nu racheta intergalactica. Buricul orasului (la propriu), cel mai cunoscut reper din oras. Eu zic ca ar merita banii sa fie refacuta ca la carte, nu improvizatiile lui Ciuhandu (sau cine o fi mutilat-o).
    In alta ordine de idei, care o fi cea de-a doua firma sanctionata pentru intarzieri? Sper sa fie firma care freaca menta pe „santierul” pasajului Solventul, unde nu cred ca s-a sapat macar o lopata in jumatate de an de cand are mana libera…

  2. Mai bine penalizeaza-te pe tine. Ai ras bugetul orasului cu o amenda de 14 mil euro si una de 21 mil euro pt Colterm