Fujifilm Holdings din Japonia, compania care produce Avigan, medicament pe bază de favipiravir, începe un studiu clinic pe pacienți cu Covid-19 / Specialiști chinezi susțin eficacitatea medicamentului
Fujifilm Holdings din Japonia a început un studiu clinic în care vor fi incluși peste 100 de pacienți cu forme ușoase de Covid-19, pentru a testa eficienția medicamentului Avigan în tratamentul bolii. Numele generic al medicamentului este favipiravir, iar studiile clinice din China sugerează că ar fi un tratament eficient pentru coronavirus, scrie Financial Times.
Interesul pentru Avigan, care poartă numele generic favipiravir, vine în contextul în care guvernele și companiile farmaceutice s-au lansat în cursa pentru găsirea unui tratament pentru pandemie, care a infectat aproape 200.000 de oameni în întreaga lume.
Acțiunile companiei au crescut miercuri cu 15%, după ce autoritățile chineze au raportat timpi mai rapizi de recuperare pentru cei care au primit faviripiravir în timpul studiilor clinice efectuate la Wuhan și Shenzhen.
- Citește și Oficial chinez: Medicamentul Favipiravir demonstrează eficacitate clinică în tratarea COVID-19
Favipiravir este ingredientul principal al Avigan, iar caracteristica principală a medicamentului este capacitatea sa de a opri genele virusului să se reproducă în celulele infectate.
„Vrem să facem tot ce putem dacă Avigan va contribui la închiderea acestui focar cât mai repede posibil”, a spus Junji Okada, președintele Fujifilm Toyama Chemical, unitatea grupului japonez care produce Avigan. Interviul a fost realizat înainte de publicarea rezultatelor procesului în China, pe care Fujifilm a refuzat să le comenteze.
Autoritățile de reglementare japoneze au aprobat Avigan în 2014, dar acesta poate fi fabricat și distribuit doar la cererea guvernului pentru utilizare în focarul unui nou virus gripal.
În prezent, guvernul deține un stoc de medicamente pentru aproximativ 2 milioane de oameni, dar Junji Okada a spus că compania a luat măsuri de urgență, astfel încât să poată mări producția, dacă este solicitată.
În 2016, Japonia a furnizat medicamentul într-un ajutor de urgență ca răspuns la focarul de virus Ebola din Guineea, iar cercetătorii au speranța că acesta poate funcționa pentru o serie de alte boli, inclusiv West Nile și Marburg.
Totuși, medicii spun că Avigan trebuie utilizat cu mare atenție și sub sub supraveghere strictă, din cauza unui efect secundar grav care ar putea provoca anomalii fetale dacă o femeie însărcinată ar lua medicamentul. Acesta este unul dintre motivele pentru care Avigan nu este utilizat în tratamentul gripei sezoniere.
Într-un studiu clinic care este în curs de desfășurare în Japonia, femeilor care sunt însărcinate nu li se va administra Avigan. Studiul își propune să înscrie 86 de pacienți care s-au testat pozitiv pentru Covid-19 și doar cei care prezintă simptome ușoare sau deloc, pentru a cerceta dacă medicamentul poate încetini virusul.
Experții spun că încă nu se știu multe despre Covid-19, iar medicii pot constata că Avigan este mai eficient dacă este utilizat în combinație cu alte medicamente.
„Avigan a fost administrat ca o măsură de urgență pentru pacienții aflați în condiții critice la unele spitale”, a spus dr. Yohei Doi, care conduce studiul clinic al Fujita Health University. „Trebuie să colectăm informații despre câți pacienți au primit Avigan și ce fel de efecte au fost observate de medicii care iau aceste decizii de urgență pe teren”.
Alte medicamente testate împotriva coronavirusului includ medicamentul antiviral remdesivir al Gilead Sciences și medicamentul anti-HIV Kaletra de la AbbVie.
Sursa foto: Pexels.com
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii